reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne

Witam ;-)
Mam takie pytanko: czy testy owulacyjne mogą nie pokazać owulacji, mimo że owulacja wystąpiła?
U mnie wg tempki wszystko ładnie, owulacja była kilka dni temu, nawet miałam bóle w podbrzuszu niby przed tą owulacją. Ale robiąc testy wychodziła mi druga bardzo blada kreska kilka dni z rzędu, później już tylko 1 krecha. Dziś dla pewności też zrobiłam i nic, 1 krecha.
Po prostu zgłupiałam, czy owulacja wogóle była. :confused2:
ja Ci Kochana nie pomogę bo sama pierwszy cykl jestem z testami owu..
U mnie od paru dni wychodzi bardzo blada druga kreska i jakoś się nie chce bardziej zabarwic:eek: Też się zastanawiam nad tym..
I jeszcze: czy jak w cyklu jest brak owulki to wyszłaby druga bardzo blada krecha czy jedna? Martwię się, że w tym cyklu nie mam owu.. Może jeszcze przyjdzie.. Mierzę tempkę też.. Mój wykresik jest na wątku "starające się wątpliwości".

reklama
No właśnie zajrzałam na twój wykres, i u ciebie widać, że owulki jeszcze nie było.
U mnie jest skok od 3 dni czyli jakby po owulce.
Spróbuję wkleić mój wykresik:
27d47c Ovulation Charts

Te skoki tempki wcześniej to dlatego, że mierzyłam o późniejszej porze, jak się z wyrka zwaliłam na weekendzie

cześć dziewczyny, ja 2 m-ce pod rząd stosowałam testy owu i mierzyłam temp plus wizyty u gina sprawdzające czy pęcherzyk rośnie i poźniej czy pękł. Co do testów to należy je robic od ok 10 dnia cyklu az do ukazania się 2 kresek, o stałej porze, wtedy wiadomo że w ciągu ok 24h nastąpi owu. Mi w obu cyklach pokazało 2 kreski i były przytulanki, w 2 cyklu z testami się udało :-) ogólnie staralismy sie ponad 3 lata, ale dopiero w 2 ostatnich cyklach przed zajsciem w ciążę lekarz mnie poinformował że może warto z tymi testami spróbować. Co do mierzenia temp, zawsze w pochwie i zawsze o stałej porze rano zaraz po przebudzeniu. Od dnia w którym pojawi się skok choćby o 2 kreski wiadomo że jest owu, no chyba ze jest się przeziębionym, ból zęba lub inne przyczyny jak choćby nerwy. Życzę Wam wszystkim powodzenia kobitki !!! :-):-):-)

cześć dziewczyny, ja 2 m-ce pod rząd stosowałam testy owu i mierzyłam temp plus wizyty u gina sprawdzające czy pęcherzyk rośnie i poźniej czy pękł. Co do testów to należy je robic od ok 10 dnia cyklu az do ukazania się 2 kresek, o stałej porze, wtedy wiadomo że w ciągu ok 24h nastąpi owu. Mi w obu cyklach pokazało 2 kreski i były przytulanki, w 2 cyklu z testami się udało :-) ogólnie staralismy sie ponad 3 lata, ale dopiero w 2 ostatnich cyklach przed zajsciem w ciążę lekarz mnie poinformował że może warto z tymi testami spróbować. Co do mierzenia temp, zawsze w pochwie i zawsze o stałej porze rano zaraz po przebudzeniu. Od dnia w którym pojawi się skok choćby o 2 kreski wiadomo że jest owu, no chyba ze jest się przeziębionym, ból zęba lub inne przyczyny jak choćby nerwy. Życzę Wam wszystkim powodzenia kobitki !!! :-):-):-)
Dziękujemy Kochana:tak:
U mnie dziś tempka znów skoczyła w górę i na teście owu tez dwie krechy więc jestem dobrej myśli:tak: Tylko troszke brzusio pobolewa:-( Ale to już pewnie na zbliżającą się @ bo jak to by inaczej..

Załączniki

• karta.jpg
    karta.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 80
No ja od jutra zaczne próbe z testami owu, ale martwi mnie troche fakt ze 2 dni temu miałam wyrywany ząb, potrójne znieczulenie i 2 dni na tabletkach przeciwbólowych, co prawda już dzisiaj jest git, rana jeszcze jest wiadomo ale tabletek żadnych nie biore i martwie się że przez to wszystko co przezylam na fotelu dentystycznym i potem, wpłynie jakoś negatywnie na wyniki testów :(

Dziewczyny! Mam pytanie o owulację. Jak to w końcu z nią jest? Czy można przy regularnych miesiączkach obliczyć kiedy ona wypada? Bo ktoś mi nagadał, że ona występuje różnie i ja już teraz sama nie wiem... Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam :-)

z ta owulacja to jest roznie... przewaznie długość fazy lutealnej wynosi od 14 do 16 dni jednak nie jest to regula... wydaje mi sie ze jesli masz cykle regularne to mozesz okreslic dzien owulacji i prawdopodobnie nie bedzie sie on zmienial... z reguly dlugosc fazy lutealnej jest stala... wiec proponuje kupic testy owulacyjne np. te z allegro i przez kolejne 2 cykle je robic... jesli owulacja wystepuje dokladnie w tym samym dniu cyklu to masz pewnosc ze w kolejnych cyklach bedzie rowniez w tym samym dc. ale pamietaj ze stres moze wszystko zmienic...

Hej dziewczynki:-)postanowiłam do Was zawitać bo od tego miesiąca też zaczęłam się bawić w testy owulacyjne. Czytałam Wasze posty :-). Ja siedze też na wątku : zajść w ciąże po antykoncepcji. Ja nie bardzo wiem kiedy u mnie jest owulacja bo nie mam odniesienia do żadnych cykli ( wszystkie, które pamiętam to tabletkowe, a te jak wiadomo się nie liczą:wściekła/y:). Więc tak na czuja zaczęłam stosowac testy od 12dc, dwie wyraśne kreski miałam 15dn...ale potem zrobiłam jeszcze następnego dnia test i znowu były dwie wyraźne krechy. Więc nie wiem jak to jest z Tą owulką; czy ona juz była czy nie:confused:. Dzisiaj powtórze jeszcze test wieczorem i zobaczymy co wyjdzie:confused:. Mi się wydaje,że po tych tabletkach antykoncepcyjnych to u mnie organizm szaleje:baffled: i może dlatego takie wyniki wychodzą:szok:.
A jak Wy myślicie?

reklama
Hej dziewczynki:-)postanowiłam do Was zawitać bo od tego miesiąca też zaczęłam się bawić w testy owulacyjne. Czytałam Wasze posty :-). Ja siedze też na wątku : zajść w ciąże po antykoncepcji. Ja nie bardzo wiem kiedy u mnie jest owulacja bo nie mam odniesienia do żadnych cykli ( wszystkie, które pamiętam to tabletkowe, a te jak wiadomo się nie liczą:wściekła/y:). Więc tak na czuja zaczęłam stosowac testy od 12dc, dwie wyraśne kreski miałam 15dn...ale potem zrobiłam jeszcze następnego dnia test i znowu były dwie wyraźne krechy. Więc nie wiem jak to jest z Tą owulką; czy ona juz była czy nie:confused:. Dzisiaj powtórze jeszcze test wieczorem i zobaczymy co wyjdzie:confused:. Mi się wydaje,że po tych tabletkach antykoncepcyjnych to u mnie organizm szaleje:baffled: i może dlatego takie wyniki wychodzą:szok:.
A jak Wy myślicie?
Kochana testy owulacyjne rób codziennie tak jak robisz ale po południu, staraj się o tej samej godzinie. Ze trzy godzinki przed testowankiem nie pij żadnych płynów.. Mozesz też mierzyc temperature to razem z testami bedziesz wiedziec kiedy owulka:tak:Ja np robię codziennie o 17:00. Dziś mi juz wyszła słaba druga krecha, więc już mam po owulce:tak:
Teraz tylko czekac..:-)

Do góry