reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne

Witaj Agniesiak85. To ja właśnie tak robie te testy, codziennie o tej samej godzinie, plynów też przed nie pije i chyba juz wszystko wiem :-) bo jak dzisiaj robiłam teścik na owulke to wynika z tego,że ta moja owuka juz była dwa dni temu (bowtedy miałam wyraźne dwie krechy, a ta druga ciemniejsza). Zobaczymy czy za 14 dni będzie @ i czy to sie potwierdzi. Chciałabym żeby tak było, bo to by znaczyło,że nie mam jakichś większych zaburzeń w organiźmie po tabletkach antykoncepcyjnych. Iwprzyszłym miesiącu zaczynam intensywne staranka o fasolkę!!! Bo w tym miesiącu jak była owulka to nici wyszły z przytulanek bo mój M był zestresowany :-(((( . Ależ ja byłam wtedy zła na niego !!! No nic czekam teraz na @,
Całuski dla was wszystkich.

reklama
Ja jutro jadę do szkoły:baffled: Nie chce mi sie, że szok..:szok:
W dodatku mam na 13:45 i dwie godzinki cwiczeń i abarot do domku 3 godz jazdy:baffled: Masakra jakaś. Dziś na tescie owu już ledwo widoczna druga krecha, a tempka podskoczyła do 36,85. Więc zobaczymy co z tego cyklu wyniknie, jestem pełna nadzieji ale też obawy.. bo jak się nie uda..?:-(To taki pierwszy "poważny cykl starań" gdzie dodaliśmy mierzenie tempki i testy owu..

cześć!!! :-)ja drugi cykl używam testów, w poprzednim w ktorym robiłam wyszły mi wszystkie słabe kreski a zrobiłam 4 testy, ale chyba dlatego że zrobiłam je za późno,:zawstydzona/y: zreszta tamte cykle były długie i nie reguralne.
osatni był za to bardzo krótki bo tylko 25 dni nie robiłam testu bo jakis dziwny był ten cykl i raczej owulki nie było...:baffled:
Dzisiaj jestem w 8 dc wczoraj pokazał sie śluz bardziej przejrzysty wiec dzis zrobiłam pierwszy test owu i wyszły DWIE krechy :-):tak:z czego testowa dużo ciemniejsza tak więc owu wystąpi za 24 -36 godzin:-)
ojj bedzie sie działo......:-):rofl2:

tasiulka pocieszę Cię, ja w ostanim cyklu starań zanim udało mi się zajść w ciążę zrobiłam 11 testów, bo tak mi się przesunął okres i owu, ale na szczęście chodziłam na monitoring więc wiedzialam ze pęcherzyk rośnie a test pokazał 2 krechy dzień przed tym jak miałam owu, myślę że Tobie też pokaże, musisz cierpliwie czekać :-)

Tracę już nadzieje...zrobiłam już 6 testów i nadal nie ma śladu po drugiej kresce :( Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 8 czerwca, średnio moje cykle trwają 30 dni a 2 razy zdarzyły się po 26 dniach. Powiedzcie czy mam jeszcze szanse żeby owulacja wystąpiła? Proszę o odpowiedź bo zwariuje...

Tasiulka, może jeszcze nie zbliza Ci się owulacja, bo testy mierzą skok hormonu LH. Wstaw sobie suwak z cyklem bedzie mozna czybciej coś powiedzieć. W tej chwili jesteś teoretycznie w 18 dc, tak?? Moze Ci się sykl wydłuży, a może nie bedziesz mieć owulacji:(:( nawet jeśli tak, to pamiętaj ze chyba każda kobieta miewa cykle bezowulacyjne raz na jakis czas, także nie panikuj:) Czy zauważasz jakies objawy typu rozciągliwy sluz, ból jajników?? Najlepiej udaj się do gina i pogadaj, Dobrze by było gdyby zrobił Ci USG dopochwowe i rozaczył po prostu czy masz pęchęrzyk (przed owu).
Pozdrawiam...

Tracę już nadzieje...zrobiłam już 6 testów i nadal nie ma śladu po drugiej kresce :( Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 8 czerwca, średnio moje cykle trwają 30 dni a 2 razy zdarzyły się po 26 dniach. Powiedzcie czy mam jeszcze szanse żeby owulacja wystąpiła? Proszę o odpowiedź bo zwariuje...

Tasiulka - my sie staramy dopiero od 2 cyklu, ale ze zalezy nam na czasie :-D postanowilam uzyc testow owulacyjnych (zakupilam na allegro 10, bo sporo taniej niz w aptece) i juz mi sie koncza, a 2 kresek jak nie bylo tak nie ma :-( moze zle robie, bo rano, co prawda nie z pierwszego moczu, ale rano, zawsze kolo 9, a wczesniej pije kawe czy herbate, a niby powinno sie unikac picia przed... ale dzis mam takie chyba owulacyjne bole, nie wiem, jajniki mnie tak bola, ze az na nogi promieniuja :baffled: i sluz, kurna jakbym @ miala, a test rano pokazal ledwo widoczna druga kreske :confused: a dzis moj 21 dc, ale cykle mam 41-42 dniowe (bynajmniej dwa ostatnie - a w sumie piewsze po ciazy - takie byly). Bardzo mozliwe Tasiulka, ze owu Ci sie przesunela, mi w ostatniej ciazy przesunela sie az o 5 tygodni! taki mialam rozstrzal miedzy terminami porodu :tak: tak wiec nadzieja jest moja droga :-)

reklama
Dziękuje Wam za porady...
Tak, teoretycznie mam dzisiaj 18dc. I dzisiaj kolejny test zrobiony i znowu nic...Nie mam żadnych objawow typu bóle jajników czy cos podobnego,nic zero...
Testy robie codziennie o 17:30, na 2h przed nic nie pije więc chyba robie je dobrze.
Żałuje tylko że od początku naszych starań nie robiłam tych testów,ale nigdy przez myśl mi nie przeszło że bede mieć problemy z zajściem w ciąze, bo teraz pewnie byłabym już po badaniach, ginach itp a tak to niepotrzebnie człowiek sobie robił tyle razy nadzieje..
Pociesza mnie jedynie fakt że 15 czerwca miałam wyrywany ząb(a okres dostałam 8 czerwca) więc może przez ten stres dentystą,znieczulenia i tabletki przeciwbolowe się wszystko poprzestawialo...no ale z drugiej strony ile można tak się pocieszać...
Zostały mi jeszcze 3 testy i zrobie je tak jak powinnam ale chyba niestety nie pozostaje mi nic innego jak udac się do gina,ale poczekam do okresu i pojde zaraz po skończeniu :(

Do góry