reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne

Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć? przygarniecie mnie?
Przede wszystkim MEGA GRATULACJE dla wszystkich szczęśliwych posiadaczek fasolek w brzuszkach!!! Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę!!!
Też staram się o dzidzię. Przytulałam się z mężusiem 4 dni przed owulką. Jak myślicie, uda się???
Robiłam testy owulacyjne i wczoraj miałam 3 raz z rzędu pozytywny wynik. W środę pozytyw zapowiadał owulkę, w czwartek była owulka, w piątek 3 pozytywny wynik. Może coś z tego być??? Mieć nadzieję??? Trzymajcie się cieplutko, dbajcie o siebie i małe fasolinki i napiszcie do mnie kilka słów, bo chyba zwariuję!!!

reklama
witaj:)pewnie ze cie przygarniemy:):*
napisz ktory masz dzien cyklu? i w ktorym dni wyszedl pierwszy test...zawszejest szansa...ja z moja Rózią zaszlam 5 dni przed owulacja...teraz prawdopodobnie 3:)

Dzięki mmysiaa :)))))- już nie mogę się doczekać wizyty. Chciałabym się umówić na 16.11 - mój lekarz przyjmuje tylko środy i piątki. Jeszcze w to nie wierzę - cały czas oglądam test i sprawdzam czy ta druga kreska jest. Trochę boli mnie brzuch ale czytałam że tak czasem jest na początku - żeby tylko wszystko było ok.

Tasha - trzymam kciuki uda Ci się :) musisz wierzyć że się uda i nie rób za szybko testu ciążowego bo będziesz niepotrzebnie rozpaczać ja jeden zrobiłam szybko - nie pokazała się żadna kreska, kolejny zrobiłam w 26 dc i tez mi nic wyszło a dziś 48 h od poprzedniego testu wyszły dwie kreski:)))))))))))))))))))))))))

witam , mam do was pytanie nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu ,ale mam pewien problem , a więc od 5 msc staram się o drugie maleństwo w tym cyklu testy owu pokazały mi owulację w 14 dc . a więc się staralimy , ale co mnie podkusiło i 24 dc zrobiłam kolejny i wyszły 2 mocne krechy ta testowa nawet troche ciemniejsza co sie nie zdarzało wczeniej w 25dc kreska taka sama a dzi testowa jest ciut janiejsza od kontrolnej :( i ja już nie wiem co mam o tym mylc...

Dziękuję za miłe przyjęcie dziewczyny!!!
Kamisia serdecznie gratuluję pozytywnego wyniku!!!;-)
Owulkę miałam w 22 dniu cyklu, mam cykle różne, ostatnio 35-36 dni, 21 dc pojawił się wynik pozytywny na teście, 22 dc była owulka, dziś jest 24 dc, 3 razy pod rząd wyszedł wynik pozytywny na teście owulacyjnym, dziś chyba nie zrobię, bo się boję i chyba poczekam już do testu ciążowego.
Mmysia
dałaś mi nadzieję skoro swoją dziewuszkę stworzyłaś 5 dni przed owulką!!! Czy ja też w razie zafasolkowania mam szansę na córeczkę???:-) (przytulanie 4 dni przed owulką)???
I kiedy dziewczyny mogę najwcześniej zrobić test ciążowy??? 17 listopada powinna pojawić się @, ale mam nadzieję, że tej wredziochy nie dostanę!
Kamii - wydaje mi się, że to może być ciąża!!! Sprawdź kochana testem ciążowym:-)

tasha-no miałam taką nadzieję ,ale ta druga była dziś ciut jaśniejsza (prawie taka sama ale jednak) a te z 24 dc były nawet ciemniejsze wiec jakby spada :(

Kamii - słyszałam, że test owulacyjny jak jest ciąża pokazuje 2 kreski, jakby owulka wciąż była, bo do podtrzymania ciąży potrzebny jest hormon LH jak w czasie owulacji, więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuję, że Ci się kochana UDAŁO!!! Żeby się upewnić zrób teścik ciążowy, zwłaszcza jeśli powinna już być ta wstrętna @ a jej nie ma lub jeśli minęło ok 10 dni od owulki, to taki teścik możesz spokojnie zrobić, jak nie wyjdzie, powtórzyć za 2 dni, ale nawet jeśli będzie kreska straszny bladzioch to i tak wskazuje ciążę! Więc do dzieła, zrób test i podziel się z nami radosną nowiną. Będę trzymać mocno kciuki!!!:-)

Kamii ja robilam testy od 13 dnia i caly czas wychodzily albo ciemniejsze krechy albo takie same ale 2 razy wyszly jasniejsze...wydaje mi sie ze to zalezalo ile pilam wczesniej...wiec u ciebie tez tak moze byc...ja zrobilam test ciazowy w 26 dc ale taki czuly acon on wykrywa od 10 hcg a te z apteki sa zazwyczaj od 25...ale nie ma co sie spieszyc bo wczesniej 3 dni robilam i wyszla 1 kreseczka...hcg zaczyna byc produkowane po zagniezdzeniu...ja mialam w 9 dniu po owulce klucie pulsacyjne w prawym jajniku...w pt to bylo a w pon wyszedl tescik:) i z tego co tu obserwujemy to sie sprawdza teoria ze testy owulacyjne pokazuja wczesniej ciaze niz ciazowe:):):) trzymam kciuki!!!!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
tasha31 duuuuza szansa jest na dziewczynke:):):) trzymam kciuki zeby sie udalo!!!!!!!!!

mmysiaa-Czyli według ciebie to ,ze krecha jest jaśniejsza spowodowana jest tym ,że piję przed testami? nie wpadłam na to :)
Czyli uważacie ,ze mam jeszcze szansę na ciążę?:)))
tasha-Dziękuję ci bardzo podtrzymujesz mnie na duchu , jutro mam ginekologa więc testu nie mam po co robić ..
napiszę co i jak po wizycie ..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja tak mialam...z tymi testami owu...wiec powtarzaj..a i na testach jest napisane ze conajmiej 2 h nie pic bo mocz jest rozcieczony...trzymam kciuki za wizyte..chociaz nie wiadomo czy gin cos zobaczy bo to wczesniej....najpewniesze badania z krwi..beta hcg

Do góry