NeSSi
Moderatorka
Co do osób mających koty - większość z nich nie choruje na toxo z jednej prostej przyczyny - kontakt z nimi pozwala na nabycie przeciwciał.
Ewidentna bzdura, mam koty, nie mam ani toxo ani przeciwciał.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Co do osób mających koty - większość z nich nie choruje na toxo z jednej prostej przyczyny - kontakt z nimi pozwala na nabycie przeciwciał.
tylko zdrowy rozsądek nas uratuje
jak sie bierze zwierzak to nie po to żeby go za chwile oddać, dziecko też oddacie jak się okoliczności zmienia??
ja mam psa, synek za nim ciągle goni i jest całkiem zdrowy
wątpliwości warto rozstrzygać u weterynarza (wiem wiem, o szczurkach nie mają pojęcia...) może odrobaczyć i zadbać bardziej od higienę, ale nie ma też co przesadzać i chować dzieci/brzuszek zupełnie pod kloszem
tak naprawde w POZcie za kazde badanie ktore Ci lekarz wypisze na skierowaniu fundusz płaci, chodzi o to ze to jest nieoplacalne dla przychodni, i gdyby ten lekarz dawal na wszystko skierowanie to byl by poprostu nieoplacalny dla przychodni i przynosil by straty, i dlatego choc by chcieli dawac te skierowania to od gory maja narzucone ograniczenia niestety, taka u nas politykaPrzy pierwszej ciąży mój lekarz też mi nie robił a ja nie miałam takiej świadomości ryzyka jakie niesie toxo...cóż, lekarka sprawę olała. Obecny lekarz zlecił badanie ( ale oczywiście na własny koszt, bo nie wiem czy to pokrywa NFZ ) ok. 3 miesiąca i powiedział ze w zalezności od wyników będzie powtórka albo jeszcze 2 albo 3 razy. Z lekarzami to tak jest - nie raz trzeba sie samemu upomnieć a nawet wywalczyć![]()
mi lekarz mowil ze TSH sie w ciazy nie robi jak sie nie mialo wczesniej problemow, bo wyniki sa nieadekwatne :/ja nic nie musiałam płacić, ani o nic sie upominać, natomiast nic mi nie powiedziano tsh itp

nie wiem czy pierwszy czy nie, tak było i nie widzę w tym nic dziwnego, zwłaszcza że nie chodzi o rybki tylko o glony jak już napisałam wcześniej

Znajoma lekarz kazała mi się w głowę popukać od tych nowin![]()
No to się puknij w głowę.
wystarczy ..... tych Twoich glonowych głupot, ktoś się potem naczyta i jeszcze da temu wiarę