reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Toksoplazmoza

Wczoraj w szkole rodzenia mówili że odchodzi się od nacinania krocza :-)
Że robi się to tylko w wyjątkowych sytuacjach, jak dziecko jest raczej większe a rozwarcie małe, a tak to się "nie okalecza" pacjentki :tak:

Ale co mnie bardziej zainteresowało że odchodzi się równiez od kąpieli noworodków w szpitalach :szok:
Oczyszczają dziecko po porodzie i przez pierwsze 2-3 doby nie kąpią żeby nie zmywac z dziecka flory bakteryjnej :eek:
Jeśli z jakiś przyczyn trzeba zostac dłużej w szpitalu to wtedy dziecko jest oczywiście juz kąpane :tak: "Za granicą" już dawno ponoc tak jest :confused2:
Słyszałyście o tym??
Tak jak ja rodziłam dominika 9 lat temu to dopiero na wujście go wykompali czyli po 2 dobach.A koleąznka z niemiec mówiła mi ,że u nich nie praktykuje się tak jak u nas kompania niemowlaka codziennie tylko 2 razy w tygodniu.

reklama
no z tego co wiem nie jest dobrze myć noworodka codziennie,
najgorsze że mój się urodził z mazią i wszystko z niego zmyli źle wytarli i w domu ja patrzę a on miał wyżartą jedna paszkę co gdyby tej mazi nie starli nie miało by miejsca...

A ja na wizyte idę jutro.I oczywiście fotel jak zawsze a USG jak poprosze to mi zrobi:)
Chociaż 2 tyg temu miałam robione.A to kasa leci!!!Sama wizyta 60zł a USG 30.
Co najgorsze że jutro musze autobusem jechać !!oby nie padało!!!

u mnie następna wizyta 1.07, potem 15.07, w międzyczasie USG i konsultacja z anestezjologiem 7.07...

Mju: U mnie też na 11 :tak: Choć ja "pertraktuję" z Antkiem czy by troszkę wcześniej nie zechciał wyjść a najpierw to sie odpowiednio ułożyć. Fajnie by było urodzić np. 7 - fajna data urodzenie 07.08.09
ja się cieszyłam, jak mi pierwszy raz lekarz wyliczył termin i to była taka ładna data 7/8/9... a tu proszę, będzie dużo wcześniej...

U nas ze względu na zielone wody kąpali od razu po porodzie, a później codziennie rano szybkie mycie pod kranem.

W szkole rodzenia zalecali na początku kąpiel co drugi dzień i tak też robiliśmy.

w związku z naszymi licznymi wymaganiami porodowymi postanowiłam założyć ten wątek choć tyle możemy:-):rofl2:
piszcie o swoich życzeniach ciekawe czy któreś maleństwo się dostosuje:-D:-D

Ostatnia edycja:
fajny temat ;-)
ja mam miec planowe cc i nie bardzo to zalezy do Monisi chyba ze....

to ja bardzo prosze coreczke aby.... coreczka pozstala ;-) i zeby posiedziala w brzuszku do konca lipca 2009 roku ;-)

reklama
A wiec tak ja mam sporo zyczen. Po pierwsze zeby dzidzius zdrowy byl:tak:Po drugie zeby porod zaczal sie sam najlepiej przed 10tym sierpnia zebym mogla dostac zasilek macierzynski z PUP:-DPo trzecie zycze sobie porodu lekkiego i przyjemnego i po czwarte bez nacinania:tak:A po piate zeby mnie szybko do domu wypuscili najlepiej na drugi dzien heheheh:-D
Acha a na koncu
PS. zeby wszyscy lekarze oslepli i sie okazalo ze synek coreczka jest hihihi

Do góry