izabela...
Fanka BB :)
ja również mam zamiar rodzić bez znieczulenia, szkoda mi na to pieniędzy ;-):-)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

A to juz bzdura totalna. Rodzilam ze znieczuleniem i bez. I odplywalam ale przy porodzie bez znieczulenia. Odplywalam z bolupodobno po znieczuleniu nie jest się do końca świadomym porodu...
Nic sie nie liczylo tylko to zeby przestalo bolec, balam sie nastepnego skurczu, ppolozna kazala oddychac a mnie nic nie obchodzilo poza tym ze boli tak strasznie ze krzyczalam z bolu
Porod bez znieczulenia byl osobiscie dla mnie koszmarny i zakonczyl sie vaccum z powodu zanikania tetna dziecka, nie moglam sie skupic na parciu w glowie mialam tylko bol

I tak bylo. To nie jest tak ze bolu nie czuje sie calkowicie podaje sie tylko taka dawke zeby zmniejszyc bol tak o okolo 80%. Czuje sie skurcze ale mozna skupic sie na oddychaniu, dotlenieniu dziecka. Parlam 40 minut dlatego ze Mati mial duza glowke ale urodzil sie SN z 10 punktami. Jestem przekonana ze to dzieki znieczuleniu. Po porodzie takze czulam sie o wiele lepiej nie bylam tak zmeczona.