reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Torba do szpitala

reklama
A ja mam jeden mały dylemat ... napisze wam na przykładzie tej mojej Ewy .. ona była spakowana z listy tej z Bielańskiego .. a tak jak na mojej nie ma na niej np spirytusu do pępka czy mydełka dla dziecka .. a tym czasem wywieźli ją do tego zakichanego nowego dworu a tak trzeba było mieć wszystko .. nawet nóż i widelec ..
Nie zakładam że wyląduje gdzies na zadupiu ale wszystko się może dziać
Chyba przygotuje jakies dodatkowe rzeczy bo znając J i tak by nic nie mógł znaleźć :)..

Przygotuj, przygotuj, Aniam bo ja nie miałam listy za pierwszym razem i sztućce też mi Hubert dowoził. Moim zdaniem lepiej mieć więcej i nie skorzystać, niż potrzebować i nie mieć.

Chyba naszykuje dodatkowe rzeczy i położe w widocznym miejscu , tak zeby J nie miał problemów ze zlokalizowaniem.. i w razie czego mi dowiezie ..
Kurcze.. mam nadzieję że nigdzie nie wyladuje tam gdzie nie chce ale wole dmuchać na zimne

matylda a na ktr szpital sie zdecydowalas ?? mam nadzieje ze nie pomorzany :crazy: - odradzam !!!!!!!!!!!! stanowczo !!!!!!!!!!!!!!!! nigdy wiecej ....

mi intucja podpowiada aby tez sie spakowac ... bo lepiej samej niz potem mam mezowi wytyczne dawac co gdzie lezy ;-) .... a znajac jego przywiezie mi wiecej niz potrzebuje ...
tylko ze ja torbe musze najpierw kupic :-D:-D:-D ...

a co do rzeczy szpitalnych zrobilam maly wywiadzic wsrod rodzacych w tutejszym szpitalu i okazuje sie ze dla dzidziusia szpital zapewnia wsio, od pieluch po reczniki, kosmetyki i inne duperele, tylko na wyjscie trza miec swoje ... wiec biore tylko rzeczy dla siebie i juz ...

U mnie tez tylko chusteczki i pampersy ... szpital chyba jest sponsorowany przez johnsona i linomag .. bo tych rzeczy tam pełno ale milo że mają ..
Bo jak byłam u tej mojej Ewy z tym Nowym Dworze zapyziałym ,, to jak szłam do kibelka to usłyszłam od niej : Ania weź sobie papier ode mnie bo nie ma:crazy:
To dopiero jest jazda .. wiec tym bardziej nie ma dziecka czym umyć ..
Pominę już fakt że po toaletach krązyło żywe mięsko .. w postaci ... kurcze nie wiem mylą mi się karaluchy z prusakami ... bbbllle ...

Jeju, aniam, napisz, że z tym robactwem to żartowałaś:baffled:. Ja mam takiego pietra przed samym pobytem w szpitalu, że nawet poród przy nim to pestka:dry:.

Moja torba też bedzie gigantycznych rozmiarów i zastanawiam sie, czy nie przepakować jej zawartości do walizki, bo u nas też trzeba mieć papier toal, pieluchy + kosmetyki dla maleństwa, no i oczywiście sztućce, szklankę, talerzyk.

I dzięki ewa za przypomnienie o chusteczkach do hig. intymnej. Wczoraj zakupiłam.

kama - przykro mi ale to nie był żart ale nie martw się , Ty zapewne trafisz w fajne miejsce , bo ten szpital to naprawde jakiś szczególny przypadek .. i chyba jedyny nie oblegany , bo naprawde było dość pusto ..
A chusteczki dobra myśl tez kupie .. z tego lactacyt jest też taki płyn ginekologoczny do higieny , pani mi o nim w aptece mówiła że dziewczyny kupuja .. zamiast zwykłego zelu do higieny .cena ok 15zł

reklama
U nas kazali zabrać ręczniki papierowe zamiast papieru toaletowego, chusteczki nasączane, to wogóle super sprawa:tak: A Laktacydu używam od ponad roku i jestem bardzo zadowolona.
Tantum już kupiłam i też chyba wezmę 2 torby jedna dla mnie, a druga dla gnomisi..Jak patrzę na swoje ubrania to wydają mi się taaaakie gigantyczne:-)

A Małej wezmę własne kosmetyki,powiedzieli,żę wolą jak każdy używa co mu pasuje i co potem w domu będzie używał,a Bubchen ma takie fajowe opakowania w wersji mini na podróż, więc dużo miejsca nie zajmą:tak: Bo ten co kupiłam do tej pory to takie kanistry hhee.

A i kazali nam nosić na kilka dni przed terminem pieluszkę tetrową na brzuchu, obojgu rodzicom, żeby potem po narodzinach dziecka położyć malca na brzuszku na pieluszce od mamy a plecki okryć tatusiową...

Do góry