reklama

Torba do szpitala

Podklady poporodowe zecydowanie w aptece. Nie wiem czy gdziekolwiej indziej. No moze w dobrze wyposazonym sklepie z rzeczami dla niemowlakow. Mnie tez zdziwil ten wymog smoczka na porodowce. Dlaczego od pierwszego dnia zycia dziecka przyzwyczajac je do smoczka :eek:

reklama
Moja młodsza to wogóle smoka nie chciała i jak jej dawałam to nie wiedziała co ona ma w buzi i wypychała go.Starsza załapała smoka gdzieś dopiero ok 3 miesiąca ;-)

No tak idą po łatwiejszej lini oporu pielegniarki.Ale jak Ja rodziłam córki tego raczej nie odczułam i sama sie córkami zajmowałam.Ale nie powiem że w nocy płacz wielu noworodków nalezy do przyjemnych ;-)

ja jeszcze tego nie przeżyłam,ale jak sobie wyobrażę salę gdzie leżą np.4 kobitki z dzieciaczkami to nie wiem jak przetrwam choćby jedną noc skoro wszystko mnie budzi,najmniejszy hałas a tu płacz czworga dzieci w tym mojego własnego...?jakaś masakra,właśnie jeśli czegoś się boje to właśnie tego niewyspania i pobytu w szpitalu jako pacjentka!najlepsza byłaby sala jednoosobowa,ale na to się raczej nie zanosi...

Ja dziś kupiłam pampki 2 paczuszki - 50 zł :szok::szok: jesssuuu ale mi te pieluszki wytrzepia kieszenie :-D:-D, kupiłam jeszcze skarpetki ott tak do torby rzucę, majtasy takie "babciowe" trzy-pak :-) i batoniki, ale nie wiem czy one dotrwaja jutra :-D:-D:-D no i mamy już wsio ;-);-)

ja się ciesze że u mnie sale 2 osobowe tylko bo też sobie nie wyobrażam tylu płaczących dzieciaczków. No i można też bez problemu zawieźć na noc dziecko do pielęgniarek. Więc jak nie będe dawac rady po cc to chyba z tego skożystam.

bebzonik
dlatego ja mam nadzieje że malej podpasują te dady, bo cenowo wychodzą całkiem nieźle. Dobrze też przeliczac cene na sztuki bo czasami niby promocja a w opakowaniu mniej sztuk.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry