• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba wyprawkowa do szpitala :)

Isia ja drugi tydzień w łóżku leżę, a przede mną jeszcze 4 co najmniej, mam potrzebę pogadania ;)
Poprzednio byłam na sali z dziewczyną która tak mocno zasnęła że przez chwilę myślałam że umarła. Dziecko jej przy samym uchu płakało a ona nic. Złapałam ją za rękę, a ta pomimo 30 stopniowego upału zimna jak lód... Szczęśliwie ożyła...

reklama
Juana w tym medicoverze mają II st referencyjności, ale szczerze mówiąc już wolę pójść na drugą stronę ulicy do szpitala z takim samym stopniem, warunki super, sale głównie 2 osobowe z łazienką, 8 sal porodowych jednoosobowych i opieka była ok, przynajmniej nie mam jakichś złychwspomnień. No i za free :tak: Z tego co kiedyś czytałam i z jednego i z drugiego jeżeli jest poważny problem z maluchem, to wysyłają do czd, ale nie wiem na ile to prawda. A Ty gdzie chcesz rodzić?

Missoni ja też sobie nie wyobrażam leżenia w 8 osób z jedną łazienką, myślałam że max mogą przypadać 4 osoby na łazienkę,ale może się mylę. Już nie mówiąc o tych 8 osobach w sali, koszmar jakiś, ciekawe czy ktoś może normalnie wypocząć w takich warunkach.

Ostatnia edycja:
Hmm osobiście mi by było szkoda kasy... wolę sobie to zatrzymać i gdzieś pojechać[emoji14]aczolwiek stan materialny też by mi nie pozwalał aż na tyle żeby prywatnie rodzic ;) jezdzac na wakacje nigdy nie szukalismy luksusow w pokoju tylko tam spalismy a tak caly dzien gdzieś :)w eskulapie jak urodzisz a coś się stanie to i tak dziecko biorą do wojewódzkiego szpitala...
W Pszczynie luksosow nie ma ale nie jadę tam na wczasy :D więc te 3 dni wytrzymie a salę sa 2 osobowe z łazienką jeszcze nie ma aż tak tragicznie :) wiadomo ze stan łazienek nie jest jak w ***** hotelu ale idzie wytrzymać[emoji14]Każda z nas ma inne zdanie :)

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Asienka- ja wlasnie rozwazam borowska i kamienskiego. Borowska ze wzgledu na Zuzie a kamienskiego ze wzgledu na mozliwosc aktywnego porpdu. I zapewne zadecyduje w ostatniej chwili czyli w samochodzie w drodze "do". :)

Juana- czytalismy dzis z lubym prawie caly dzien na temat prywatnych szpitali i porodow. I faktycznie- drozej byc nie moglo... :(

Kamila- niestety nie widze Twojego zdj. Planujesz rodzic w gorlitz?

nie Bursztynku, ja na NFZ hihi w zg-cu :D nie stac mnie na niemieckie standardy :) tak na prawde zastanawiam sie czy na sale prywatna 250zł dawac czy dam sobie rade na wspólnej - zobacze, bo na szkole rodzenia idziemy raz na oddział i sobie wszystko obejrze dokładnie :) a teraz z pieniazkami u nas nie najlepiej :P tzn są ale młody, wesele, mieszkanie ... i coraz szczuplejsze są te "zapasy" :(

MlodaMama a ja znowu na wakacjach lubię mieć fajnie :) tzn dla mnie musi być czysta łazienka, baaaaaaaardzo czysta i fajny pokój. A najważniejsze są śniadania hihi
No i teraz jak będzie Bartek to będziemy brać apartament rodzinny a nie pokoj. Tzn może być jeden pokój ale koniecznie z aneksem kuchennym.
My zawsze szukamy czegoś z booking i patrzymy na oceny i opinie :)
A pierwszy wyjazd weekendowy planujemy z Bartusiem na moje urodziny- 1 kwietnia :) chociaż nie wiemy jeszcze gdzie no i wszystko zależy od pogody :/

Isia ja nie mówię ze my wybieramy pokój za 10zł gdzie laza robaki a łazienka jak za komuny hahaha ale w cenie nie za drogo nie za tanio[emoji14]a nauczyliśmy się bo kiedyś też zawsze wybieralismy taki pokój fajny i kwestia np. Góry doba zaczynała się od 30zł zwykly pokoj i lazienka a myśmy brali tak 60zł -80 fajny pokój łazienka itp. Ale po przeliczeniu kosztów i czasu ile spędziliśmy w tym pokoju po prostu się nie opłacało brać takiego drogiego, to była wieczorna kąpiel i spać bo po stoku na nic innego nie miałam siły :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry