reklama

Toruń

tak i to o wiele. ja place 149 czesne za 11 godzin od 6 do 17 ale ja go woze przed 8 i odbieram po 14 po obiadku z zcasem bede wydluzala i bede odbierala pozniej ale poki nie pracuje odbieram szybciej. i 4,70 dzienna skladka wyzewienia sniadanie obiad z 2 dan i deser no i 2 sniadanie i podwieczorek kanapki ok 16 daja dla tych dzieci co sa dluzej. no i 30 chyba albo 40 skladna na ubezpieczenie raz na rok 30 angielski ale nie daje go jeszcze za rok pojdzie , rytmika jzu w cenie ejst religia tez w cenie i logopeda tez w cenie ale nei chodzi , i tance sie placi ale nie chodzi ejszcze. za wyzewienie place 94 np za styczen.

Wiesz może i bym się starała o państwowe przedszkole, ale my samochodu nie mamy i ciężko by nam było z dowożeniem małego...a tak pod nosem mamy miejsce, gdzie możemy go zaprowadzić....a cena umiarkowana.

Nie będę pisać jak to w tym przedszkolu jest, bo wszystko na stronie ładnie opisali ;)
Posiłki wliczone w czesne - śniadanko, drugie śniadanie, desery, obiady, no i podwieczorek dla dzieciaków, co dłużej zostają :P
Do tego wszystkie wypady do Baju np też wliczone w czesne :) Babka mi opowiadała, że często wychodzą na spektakle - co mnie bardzo ucieszyło :-) Sama mam zamiar chodzić z Alanem, jak będzie już na tyle duży, do Baju :)

reklama
no tak u nas tak samo nie placimy jak gdzies jada na wycieczki czy na do WORDU i takie inne teatrzyki przyjezdzaja do nich. ja tez nie mam samochodu jezdze autobusem. jakos dajemy rade. latem kupie sobie do roweru nosidelko i bede rowerem jezdzila przynajmniej troche kg zgubie bo jeszcze roche mi zostalo z ciazy.

oj widzę laseczki, że temat przedszkoli trwa. Moja Natalka chodzi do Małego Światka ( ten na przeciwko rynku miejskiego) płacimy 390 zł w tym już jest angielski, rytmika, logopeda, w późniejszej grupie taniec. Za nic nie dopłacam.
Państwowe sa tańsze prawda.
Są i droższe przedszkola to prawda nawet do 800 zł ale miejmy nadzieję, że to sie niedługo zmieni w życie ma wejść jakaś ustawa o dofinansowaniach do prywatnych przedszkoli może wtedy coś się zmieni.
Zaintrygował mnie temat violinka bo Natalka miała tam isc ale w ostatniej chwili udało nam sie dostac miejsce w małym swiatku. Widac nie ma czego żałować.

Witajcie dziewczyny!
Ojjj rozgorzały rozmowy na temat przedszkola, aż ja nerwacji dostalam i w przyszlym tygodniu jade do Torunia zrobic maraton po przedszkolach zlokalizowanych na Gagarina i Bydgoskim Przedmiejsciu. Moze cos o nich slyszelyscie?

Ja równiez musze kupiz spacerowke. Dzisiaj bylam ogladac w Bobasie i Smykolandii. Hm.... jeszcze musze sie zastanowic! Pewnie na allegro kupie.

oj widzę laseczki, że temat przedszkoli trwa. Moja Natalka chodzi do Małego Światka ( ten na przeciwko rynku miejskiego) płacimy 390 zł w tym już jest angielski, rytmika, logopeda, w późniejszej grupie taniec. Za nic nie dopłacam.
Państwowe sa tańsze prawda.
Są i droższe przedszkola to prawda nawet do 800 zł ale miejmy nadzieję, że to sie niedługo zmieni w życie ma wejść jakaś ustawa o dofinansowaniach do prywatnych przedszkoli może wtedy coś się zmieni.
Zaintrygował mnie temat violinka bo Natalka miała tam isc ale w ostatniej chwili udało nam sie dostac miejsce w małym swiatku. Widac nie ma czego żałować.

No to tanio :tak: oby ta ustawa weszła w życie!!! Byłoby super :)

Asienka na allegro na pewno coś znajdziesz :) masz jakieś modele na oku?

ja się na przedszkola nie napalam bo i tak pewnie lekarze nie dadzą nam pozwolenia ;/ ale może zobaczymy jest jeszcze czas

jenyyyyy mi już w domu odbija bez kitu mam dość - słonko słoneczko wracaj już - zimo spierdaczaj ino jak najdalej :<

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry