reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Toruń

Hej Babeczki

nie odpisze wam wszystkim bo padam na cycki ze zmęczenia... ale piszę żeby nie było, że się nie odzywam :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:

a więc tak:
Lencja- trzymam dalej kciuki, będę dzielnie śledzić wasze losy i mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy !!!!

Kasia- normalnie tak wam zazdroszczę tego wesela że nawet sobie nie wyobrażasz...

Mikka- oj ta Natalka hehe ale tak jak pisały dziewczyny dobrze że chociaż 30minut :rofl2: a i pozdrów córcie od Gucia :-D

Ita- wiesz u mnie to było tak że pod koniec macierzyńskiego marzyłam o powrocie do pracy- po pierwsze bo kocham to co robię, po drugie w końcu wśród ludzi, po trzecie potrzebna kasa bo zdecydowałam się na kontynuację studiów. Ale głownie to ten kontakt z rzeczywistością- fajnie jest spędzać czas z dzieckiem ale ja się nie nadaję na panią domu...

rechot- dobrze że masz nadmiar czasu bo przynajmniej nas tu wszystkie mobilizujesz do pisania :-p:-p:ninja2::-p

bobomama- Witamy w naszych skromnych progach :sorry::tak:

Luuuzna co tam ??? meldować się !!!:-p:-p:-p
Monia jak się czujesz ??? niedługo czas rozpakowania ???

I wyszło na to że chyba odpisałam wszystkim :happy: jeśli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam :sorry::sorry::sorry:
hehe, ja tez chialam w koncu jakies wesele, tylko kicha ze tej opiekunki nie mamy:(, trudno przezyje....

reklama
Ita- nie udzielałam się na czerwcówkach jak natrafiłam na to forum byłam już w 9 miesiącu:-)) nie chciałam wchodzić tam z butami :-))
udzielałam się na czerwcówkach z gazety.pl

dziewczyny tyle nas jest, że nie wiem komu odpowiadać:-)))
bobomama witamy
malinka ja tak samo potrzebuje kontaktu z ludźmi, pracę swoją lubię chętnie bym wróciła, wychowawczy odpada bo kredyt mieszkaniowy na głowie aleeee przenieśli moje stanowisko pracy do Bydgoszczy i tu załamka nie wiem co dalej robić.
kasiuch nie mam z czym iśc do dermatologa chyba, że znów coś mu wyskoczy.
rechot tak trzymaj podtrzymuj nasz piernikowy wątek:-))

Ita ja po macierzyńskim wykorzystałam zaległy urlop i skorzystałam z 1 miesiecznego zwolnienia chorobowego, wiec jak wróciłam do pracy mały skończył 7 miesięcy. Bałam sie tak jak ty jak to będzie, czy ciocia (mojej mamy siostra) sobie poradzi, czy mały nie będzie tęsknił, ale wszystko było ok i ja odżyłam, chociaż tylko na chwilę bo 3 miesiace później powiedzieli mi że nie przedłużaja mi umowy. Na szczęscie zaszłam w druga ciążę nieplanowaną i mam przedłuzona umowę do dnia porodu, dobre i to chociaz juz martwie się gdzie ja znajdę inna prace i kto zajmie się dwójka maluchów, bo niestety ciocia zajmuje się juz swoją nowo narodzona wnuczką. I siedze teraz w domu, bo na moim miejscu jest juz inna baba i chciałabym gdzies wyjśc do ludzi, bo widzę, że dluższe siedzenie w domu nie jest dobre ani dla mnie ani dla małego.

Kochana się tak nie deklaruj bo te weselicho to będzie w górach więc musiałabyś się spakować :p
u mnie z pracą problem jest następujący - mama popilnuje mi 4h max, a teściowa ma wylane i nie będzie pilnowała bo ma swoje zajęcia <czytaj przeżywa drugą młodość> fajnie dziękujemy jej za to kiedyś coś będzie chciała to może równie bardzo na nas liczyć szczególnie że kredyty na głowie itp
na opiekunkę nie zarobię nie ma mowy :( takie koszta i cholera wie koto się będzie małym zajmował strach niestety

miejsca dla mnie nie ma w firmie - zatrudniono na moje miejsce 2 osoby bo jedna nie dawała rady teraz zwolnić ich nie chcą więc ja dostaje nowe stanowisko będę przedstawicielem handlowym - czytaj zdegradowana do powsinogi pod tytułem chcesz mieć kasę to se ją zrób - też w razie niemca im tego nie zapomnę troszkę ogarnę swoje życie to zacznę się rozglądać za nową pracą i tyle

myślę o wychowawczym ale chyba nie dostane dodatku bo przekroczymy wymagany próg - bo akurat dla mojego chłopa to był tłusty rok a co kogo w urzędzie obchodzi że po kryzysie gorzej niż źle i bida

ogólnie mam mętlik w głowie i nie wiem co z tą pracą robić tak qwa promują róbta dzieci bo nie bedzie emerytury mamy dzieci i co mamy z nimi zrobić a co z naszą pracą mam dość tego zasranego kraju bez kitu tyrasz tyrasz i gufno z tego masz :(

Ale ja na prawde moge sie zaopiekowac jakims maluchem siedze w domu to czemu nie a droga nie jestem o nie dogadamy sie wiec skladac oferty

Bobomama, ale Kasiuch chce małego zabrać ze sobą na wesele tylko, że szuka opieki tam na miejscu, czyli bys musiała z nimi jechać w góry.

A co do pracy to Rechot masz rację, mowią, żeby rodzić dzieci ale co po tym, tylko zwalniaja młode matki.

reklama
Hej!Ja tam właściwie ledwo się ruszam.Brzuszek pod kolanami i najgorzej ze wstawaniem.Wczoraj byłam u lek.Za tydz. na KTG mam przyjść.Moja mama stale powtarza że wcześniej urodzę,nawet pytała jaka data by pasowała.Za tydz.mam urodziny,zobaczymy czy dostanę prezent.Imię ciągle nie wybrane,nawet nie wiem jakiej płci bo USG miałam w 24tyg. a wiecie że pomyłki się zdarzają.

Do góry