reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

trening czystości

reklama
u nas w dużym pokoju (gdzie Maja spędza 90% czasu gdy nie śpi) dywanu brak, jest za to materiałowa kanapa ale na szczęście pokrycie ma zdejmowane do prania i pierze się dobrze - przetestowałam gdy Maja wyciągnęła z szafki konserwę rybną z olejem i otworzyła na tyle że cały olej wyciekł na puf... ale był smróóóóód :no::-p

Madzioolka fuuuu:sorry2::-p my dywanów nie mamy (tylko w dużym pokoju koło narożnika mały dywan, ale on ani razu nie zasikany, sofa też nie, bo jak u nas odwrotnie niż u Was - nasza Emi bawi się tylko w swoim pokoju, lub biega za mną do kuchni czy łazienki)
także powodzenia dziewczyny!

dziewczyny powodzenia u nas na początku było dosłownie wszystko zsikane ale to przez tydzień potem już z górki, my mamy pieluche na noc obowiązkowo Mati baaardzo dużo pije i pieluche ma zasikaną po nocy ale rano zawsze pół nocnika jeszcze ma. Ale ponoć chłopcy dłużej w nocy sikają - mówie to z doświadczenia koleżanek. A tak nawet w samochodzie nie ma już pieluchy - tylko majtki. Zsika sie tak raz na tydzień czasem jak są dzieci i zapomni bo sie z nimi bawi w piasku.

Ku pokrzepieniu serc - U nas sukces ! po 2 tygodniach wygląda na to, ze dzieci załapały. Chociaż przyznaję ze mam stracha jeszcze przed jazdą samochodem bez pieluchy. dziś jeszcze w pieluszce będziemy jechać...
Ale łapią. Już oboje mówią. Kupa też na nocnik. Ufffffffffffffffffffffffffffffffffff
Ale na spanie pielucha obowiązkowo - bo całe obie zasikane. Ten temat mnie raczej przerasta.

W każdym razie chcę Wam powiedzieć, zebyście się nie zniechęcały. Bliźniaki dają radę! to że trwało to 2 tygodnie a nie 1 tydzień.. to inna bajka.

Mnie temat przerasta jak na razie, zostawię sobie na wakacje a raczej mojej Mamie.... :baffled: Żeby jeszcze Młoda mówić chciała. No i jakoś perspektywa zasikanego domu, ubranek i pościeli mnie nie pociąga, na działce to jednak łatwiej - napewno muszę pomyśleć o kompletach zapasowej pościeli aczkolwiek póki Mloda nie będzie miała szansy na samodzielnie pójście do toalety - łóżeczko z wyjściem chociażby - to też pielucha na noc.

u nas chodzenie w gatkach (kupiłam mu już męskie:-Dcałe 10 par) po mieszkaniu, z różnym skutkiem, tj. jak się kawaler zapamięta w zabawie to zdarzy mu się siknąć - wtedy leci do mnie pokazując plamkę na podłodze i mówi "mokro tam", resztę dosikuje do nocnika;
pójdę tropem Ninkowym, tj. do auta pampers i na noc, pewnie długo jeszcze; ale w domu się zawzięłam i widzę, że jemu też się - póki co - podoba:tak:

nutria brawa dla bliźniaków!!! ja się nocą kompletnie nie przejmuje (choć pieluszka za każdym razem całkowicie sucha:tak:), a jak u Krzysia z nocą było???
forever działka to dobry pomysł!
andariel super, że Leo robi postępy w temacie nocinka:tak: i jak dobrze, że w końcu ma męskie gatki:-D

reklama
Apropo męskich gatków - to Basia już wie które są jej, i PIotruś zresztą tez. Piotruś ma samochody i bardzo mu się to podoba ;)

A Krzyś w nocy ciągle sika... ponoć jeszcze to są granice normy... Ale.. nie wiem co o tym myśleć. pielucha prawie zawsze mokra - chba, ze ewidentnie poprzedniego dnia nie pił.

Do góry