reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Trojaczki

reklama
Dziękuje wszystkim :)

My niestety wszystko będziemy musieli we własnym zakresie kupić... Wczoraj tak chodziłam sobie po butikach z używaną odzieżą i są ubrania dla dzieci. Tylko musze sobie jakąś rozpiskę zrobić co mi będzie potrzebne.... Rodzice męża nie żyją, moi nie interesują się mną od 13 roku życia, nawet nie wiem gdzie mieszkają i czy tez w ogóle żyją... Nawet nie wiem od czego zacząć. Nigdy nie opiekowałam się żadnymi dziećmi więc opieka i pielęgnacja to dla mnie czarna magia... Oj będzie sie działo.

Ja siedzę sobie w pracy, maż dziś wziął wolne i poszedł szukać jakiegoś mieszkania do wynajęcia, może jakiegoś większego. My mamy obecnie jednopokojowe mieszkanie więc nawet jedno łóżeczko wstawić to byłby nie lada problem a co dopiero trzy... Odkładaliśmy decyzje o dzieciach na przyszłość, właśnie ze względu na sytuację naszą. Zobaczymy co to będzie...

papajkagrunt to dobra organizacja! Musisz teraz zadbać o siebie, bo pierwszy etap macierzyństwa to ciąża. Ubranka możesz kupować etapami przez cały okres ciąży. Ja na waszym miejscu zgłosiłabym się do gminy, napisała podanie o jakąś pomoc. Będzie dobrze - zobaczysz!

Witam wszystkich, mam nadzieję że w dobrym miejscu umieszczam temat :)

W dniu wczorajszym byłam u lekarza który potwierdził u mnie ciążę. To 12 tydzień. Do tego to trojaczki....

Cała ciąża była dla mnie ogromnym zaskoczeniem ponieważ bez zabezpieczenia współżyliśmy tylko jeden jedyny raz. Teraz ta wiadomość, że zostaniemy rodzicami trójki dzieci była ogromnym szokiem. Prawdę mówiąc to ja od wczoraj nie robię nic innego jak tylko płacze. Nie wiem jak my sobie poradzimy z tyloma małymi dziećmi na raz, z wydatkami i całą tą organizacją...

Mam okazję na bieżąco obserwować co się dzieje u naszych wspólnych znajomych którzy są rodzicami bliźniąt. Mają do pomocy sztab składający się z rodziny a mimo to to wraki ludzi. Nie dojadają, nie dosypiają. Ona w ciągu 3 miesięcy schudła ponad 24 kg. Jest chodzącym szkieletem, do tego leczy się u psychiatry bo jest na skraju wycieńczenia psychicznego i fizycznego. On pracuję na 3 zmiany bo wszystkie artykułu idą im hurtowo...

Okropnie się boję, że nie podołamy temu wyzwaniu. Ani pod względem finansowym ani organizacyjnym. Mąż zarabia ledwo ponad 1tyś zł, ja także ale biorąc pod uwagę obecną sytuację chyba będę musiała niedługo iść na zwolnienie lekarskie. Nie mamy zastępu rodziny do pomocy...

To moje drugie podejście na forum. Temat ten napisałam na innym forum ale nie zostałam potraktowana poważnie, mam nadzieję że tu znajdę jakaś mamę, może też mamę trojaczków. Nie mam o tym zbytnio z kim porozmawiać a chciałabym móc podzielić sie z kimś swoimi obawami, wątpliwościami a także i tymi dobrymi rzeczami.

Pozdrawiam serdecznie.

witaj- gratuluję potrójnego szczęścia :-D ja jak narazie staram się już ponad rok o pierwsze dziecko.
nie lada wyzwanie przed wami. na pewno dacie sobie radę. nie możecie liczyć na rodzinę, ale na przyjaciół na pewno :tak: do narodzin dużo czasu, więc na pewno to jakoś ogarniecie i wszystko sobie poukładacie :-D oby ciąża przechodziła bez problemu i dzieciaczki były zdrowe. na pewno będziece mogli liczyć na pomoc gminy czy starostwa- zgłoście się tam i zapytajcie o możliwość przyznania większego mieszkania, jak dzieciaczki się urodzą to na pewno dużo osób zorganizuje jakieś akcje, żeby wam pomóc. możecie zgłosić się do jakichś firm, które mają w ofercie produkty dla niemowląt- na pewno wiele z nich będzie mogło coś podarować (oni to i tak w koszta wliczą i nic na tym nie stracą ). wkońcu trojaczki nie zdarzają się zbyt często :-D
a możesz napisać z jakiej jesteś miejscowości? może mogłabym w czymś pomóc- np. podowiadywać się jak by to było z jakimiś sponsorami na pierwsze chociaż dni życia maluszków. dużo czasu oczekiwania przed tobą, ale zleci to jak mrugnięcie okiem więc lepiej wcześniej się tym zająć i spokojnie cieszyć się z ciąży. chętnie pomogę w czym się da :-D w swojej miejscowości mam dużo znajomych, którzy mogą wiele zrobić :-D
jeśli nie chcesz pisać takich szczegółów na forum to możesz napisać od mnie na priva :tak: :-D bardzo chętnie pomyślę i pokombinuję- mam dużo wolnego czasu, a tak zajęłabym myśli czymś innym niż to, że staram się tyle czasu o dzidzisia :-D

Papajka na początku Ci gratuluję!!!!
Widzisz nie jesteście już sami, Bunia już chce Ci pomóc, więc znajdzie się wiele osób, które chętnie pomogą.
Z mieszkaniem faktycznie powinniście udać się do gminy i starostwa.
Pamiętam jak w moim mieście urodziły się trojaczki, to dostali mieszkanie od miasta.bać
To bezprecedensowe wydarzenie, więc miasto czy gmina powinny pomóc.
Dlatego na razie powinniście zostać w tej kawalerce i iść popytać się w urzędach.
Dacie radę!!!!
My możemy cię wspierać duchowo na forum, ale wiele osób wyjdzie do Was z pomocą materialną.
Są na tym świecie dobrzy ludzie!!!!

Ja spodziewam się bliźniąt i mam prawie 3 letnią córeczką.
Też nie mam nikogo do pomocy z wyjątkiem męża.
Ale musimy sobie poradzić.

Uważaj na siebie!!!

i już jest pierwsza chętna do pomocy :)) Super!

bunia powodzenia w starankach - kto wie może będziesz u nas częstszym gościem :))))))

dzięki :-D he he- jak narazie marzę choćby o jednej zdrowej dzidzi :-D ale jestem w trakcie indukcji cyklu z closibegytem i na podglądzie były pęcherzyki w obu jajnikach- jakbym miała podwójny strzał, to bym chyba oszała ze szczęścia :-D

reklama
Do góry