reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

czesc dziewczyny wieczorowa pora:-)
jakas do zycia nie jestem przez to cieplo.....dzis mialam na term w oknie 24stopnie a rano zimno....nie lubie czegos takiego albo woz albo przewoz:) i druga sprawa otwieram szafe i wszystko male na dzieci,po zimie widac jak szybko rosna:-) trzeba bedzie na jakies zakupy podjechac i fortune w sklepie zostawic:-)
mama05 w czerwcu tez bedziemy kciuki trzymac:-)
Maureen sytuacja powoli wraca do normy ale to jeszcze nie to co bym chciala:-D jak to sie mowi trza byc twardym nie "mietkim":-D
milego wieczoru zycze....

reklama
dziś na spacerku mijałam pana w czapce zimowej, grubej, zapiętej kurcie i szaliku, oraz pana w bermudach i adidasach bez skarpetek :\ ale generalnie wszyscy byli za grubo ubrani.. ja paradowałam w kozakach i krótkim rękawku ;) musze buty kupić wiosenne...

EWA,MAUREEN-dziekuje za wsparcie i kciuki-przydadza sie choc ostatnia tabletke biore dopiero 26 maja wiec troche czasu przede mna,ale nic dam rade:tak::tak:pragne tego maluszka i mimo,ze nawet jeszcze nie jestem w ciaży to już bardzo GO kocham:-Di wiem,ze do nas dolączy prędzej czy póżniej-oby pędzej:happy2:no nic moje drogie lece ,ale MAUREEN- czekam jutro na wiadomosci jak po wizycie i mam nadzieje-tego zycze,zeby zmiana pracy wyszla Wam na dobre:tak:buziaki-dobrej i spokojnej nocki.

Witam i ja...dzisiaj troszke zalatana jestem, pare spraw do zalatwienia mialam ale musialam do was zagladnac...
Mama05 - najwyrazniej organizm nastawil sie na twoj wczesniejszy grafik ze dzidzius wiosenny jednak bedzie ;-) nic straconego, musicie troszke potrenowac i w sam raz w czerwcu probowac ponownie.
Maureen - tobie jeszcze tak na dobra sprawe to miesiac pozostal...prawie 35-ty miesiac sie rozpoczyna :-) Niewiele tych wizyt u poloznej ci pozostalo, a to ona do Ciebie do domku nie przyjezdza juz tak pod koniec tylko ty biedaczko musisz tluc sie autobusami? Ja pamietam ze w ostatnim miesiacu to chyba juz polozna do mnie przyjezdzala, chociaz na jedna wizyte tuz przed tez sie tluklam bo jakies badanie mialy wykonac i trzeba bylo w gabinecie.
ewa p - ano masz racje......trzeba byc twardym "mietkiem":-D ja juz poubieralam wiosennie swoje dzieci i zostaly mi jeszcze takie kosmetyczne drobiazgi, chociaz jak znam siebie to jeszcze znajde jakies fajne szmatki ktore stwierdze ze sa nam niezbedne.
Jak tam przygotowania do swiat u was? Macie jakies szczegolne plany? ja w sobote jade z najmlodszym na sniadanko z zajaczkiem i poszukiwanie jajek, doswiadczona wybrykiem sredniaka podczas owych nieszczesnych zdjec portretowych juz tylko Vincenta zabieram ze soba....nie potrzebuje sluchac marudzenia ze krolik sztuczny, ze on niby idiote z siebie robi itd :-D:-D:-D
A wpadlo mi na mysl ze moze jakies zdjatka naszych dzieciakow chociaz powstawiamy, albo jakies mini rodzinne co by sie jakos tak bardziej "wizualnie" zapoznac ;-) No nie wiem....macie jakies pomysly w tym wzgledzie??

ja jeszcze nic nie zaczęłam świątecznie... te święta nie będą radosne, więc nic mi się nei chce.. Boże Narodzenie do tej pory tylko robiłam, w ogóle nie mam dekoracji domu na wielkanoc. Chyba poprzestanę na bukietach bazie+tulipany/żonkile. I rzeżucha. Może kurczaki jeszcze..
okno umyłam tylko jedno.
zdjęcia na zamkniętym dla każdego najwygodniej może być :) to ja lecę..

Dzień dobry :-)

Wczoraj po tym lataniu jestem zmęczona jak nie wiem, po wizycie poszłam jeszcze do polskich sklepów, bo stwierdziłam, ze jak już przy nich jestem, to.. wiecie jak to jest i 2 siatki jedzenia wyniosłam :zawstydzona/y:

Mama05,

już Ci piszę co na wizycie - ano to co zawsze, czyli badanie moczu papierkiem lakmusowym ;-), mierzenie ciśnienia, słuchanie serduszka, wywiad ogólny. Ale zapytałam o to moje usg, bo byłam zdziwiona, że jeszcze list ze szpitala nie przyszedł. Położna też się zdziwiła i zadzwoniła tam zapytać. Rozwinęła się dyskusja, bo się okazało, że tam w dokumentach mają wpisane usg, ale sprawdzające wielkość dziecka, bo Paula urodziła się w 38 tyg. i wg ich tabelek zbyt duża ( chyba coś ktoś zle wpisał, bo miała 53 cm i 3500g, więc norma, nawet jak na 2 tyg. wcześniejszy poród ).. O włókniaku ani słowa :baffled: Na dodatek termin jeszcze nie był ustalony :wściekła/y: Położna nagadała trochę i od razu go ustalili - mam usg na 8 kwietnia, a dodatkowo 15 konsultację w szpitalu. Tak więc jeszcze sobie troche poczekam na to usg, a juz tak się cieszyłam na przyszły tydzień :baffled:

pawimi,

super masz "opisy " dzieci w podpisie :-D Zwłaszcza ten ostatni ;-)
A położna nie przyjeżdża do domu niestety.. Mogłabym zmienić przychodnię, bo jest inna blizej nas, ale ja właśnie jestem zadowolona z opieki i podejścia tej połoznej, co widać na opisanym przeze mnie przykładzie zachowania jej w sprawie tego listu ze szpitala.. Przy Amelce nie miałam 1 położnej tylko kilka i one zazwyczaj wszystko bagatelizowały, a Sheila jest inna i w ogóle taka radosna, bardzo ją lubię, więc wolę do niej jezdzić :tak:

IzaBK,

nie martw się kochana, na pewno poczujesz atmosferę Świąt we właściwym czasie, będzie dobrze..
A ja też jeszcze nie mam nic porobione praktycznie na Święta :szok: Sama jestem zaskoczona, bo już ostatni dzwonek, zazwyczaj nie zostawiam tego na ostatnią chwilę, ale ostatnio trochę się działo i sił w ogóle nie mam też..
Zaraz skoczę pooglądać zdjęcia :tak:

AnnaS,

co u Ciebie słonko, jak malutki Fabianek ??

Miłego weekendu Babolki :-)

WITAM sie w ten sloneczny poranek:-Dja mam poodkurzane,pranie wstawione ,syn u gory bawi sie puzlami na zmiane z ciastolina;-)a ja z kawa nadrabiam BB:rofl2:jesli chodzi o fotki to ja jakos mam dwie lewe rece do tych komputerowych rzeczy:dry:ale jak maz wroci po 17 to Go poprosze i wstawi:tak:MAUREEN- jak tam po wiztcie-pewnie wszystko OK ,serduszko pieknie bije:-Dmyslalam,ze zanim Ty urodzisz to ja zajde,zeby na wątku zawsze byl ktos ciazowy,ale coz...AniaS urodzila,teraz Ty i na chwile na watku nie bedzie ciezarowki ,ale postaramy sie z mezem,zeby to dlugo nie trwalo:rolleyes2:;-)IZA- trzymaj sie dzielnie wraz z rodzinką...Sciskam Was moje drogie i wstawiajmy foyki:cool2:

MAUREEN- jak tam po wiztcie-pewnie wszystko OK ,serduszko pieknie bije:-Dmyslalam,ze zanim Ty urodzisz to ja zajde,zeby na wątku zawsze byl ktos ciazowy,ale coz...AniaS urodzila,teraz Ty i na chwile na watku nie bedzie ciezarowki ,ale postaramy sie z mezem,zeby to dlugo nie trwalo

Mama05,

nie martw się kochana, my spokojnie poczekamy na Ciebie-cięzaróweczkę :tak::-)

A mnie coś w głowie się kręci, chyba pójdę się na chwilkę położyć, Amela już drzemie godzinkę, może jeszcze pośpi, a ja przy niej ;-)

Witam Mamusie!
Chwilke mnie nie bylo ale pochlonal mnie wir przygotowan przedswiatecznych. No i jeszcze przygotowania do Komunii Ani i z Krzysiem do lekarza itp itd. Nie wiem czy przed swietami jeszcze dam rade zajrzec, ale postaram sie. A po swietach powinnam miec wiecej czasu to napisze co u mnie i poczytam co u Was
Pozdrawiam!

reklama
Do góry