reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

u mnie przyjemny poranek, rozwiozłąm dzieci, obok leży malutka niunia najedzona i czysta, gada sobie, tv i radio wyłączone, kawka pachnie.. to najpryjemniejsza chwila dnia :-)
ale za to wczoraj miałam nieprzyjemne popołudnie : na poczcie zrobilam awanturę - list polecony wysłany 9. lutego, a ja w poniedziałek 1 marca znajduje w skrzynce awizo z datą wystawienia 22. lutego.. no ******* mnie strzelił!!
a pani zarządzajaca z któą rozmawiam o tym mowi tak - to nie ja, to listonosz, przecież nie przełoże go sobie przez kolano i lania nie dam :angry::angry::angry: no i szlag mnie wtedy trafił :zawstydzona/y:
prowadze działąlność, i już dwa razy zapłąciłam karne odsetki przez to, że mi fakturę w poleconym nieśli przez 3 tygodnie :angry::angry::crazy: abstrahuję od tego, ze w jednym z poleconych był prezent dla męża, któy miał imieniny 28 lutego :angry::angry: sadziłam, że amówienie prezentu z miesięcznym wyprzedzeniem to luzik :angry::angry:monopoliści ******, no... teraz piszę skargę.

reklama
Witam sie i ja-u mnie dzien jak co dzien:tak:jedna zmiana to chyba pogoda-kuuuuuuuupa sniegu i wciaz pada do tego wicher jak smok:crazy:mam nadzieje,jak my wszystkie,ze ta wiosna jak juz przyjdzie to zostanie a potem bedzie piekne lato:tak:ja dzis na 15.00 mam dentyste,zaraz zabieram sie za obiad.pozdrawiam wszystkie i zycze spokojnego i udanego dnia:laugh2::-Dtrzymajcie sie cieplo;-) IZA-pisz skarge,pewnie bo nam na glowy wejda!!!!:(( napisze Ci,ze tez walcze z poczta- ja mam na imie Krzysztofa-wiem,wiem dziwnie....i wszystkie listy przychodza na Krzysztof wiec nie raz nie chca mi listu wydac!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam drogie panie:-D
Wczoraj niestety pracowalam i bylam troszke zajeta wiec nie zdarzylam nic napisac, nawet probowalam ale bylam za bardzo zmeczona ;-);-)
Oprocz tego ze mialam pracowity dzien to jak wracalam po odebraniu najmlodszego wstapilam z nim do bawialni (tak to miejsce chyba nazywacie po polsku potocznie), mlody sie wyszalal, dostal dwie nowe zabawki - swoja ulubiona postac Elmo, takiego przyjemnego pluszaka i edukacyjny zestaw malutkich samochodzikow gumowych- rozne ksztalty i kolory, dziecko niby ma sie uczyc liczyc i rozrozniac kolorki i ksztalty...kiedys u mojej nianki przez pol dnia bawil sie wlasnie ukladajac te autka, liczac i probujac odgadywac kolory wiec postanowilam ze jak znajde taki zestaw to mu kupie, No i akurat wczoraj sie trafil. Zjedlismy razem pozny lunch i przywiozlam go do domciu na jego drzemke a ja pojechalam po sredniaka do szkoly. Pozniej obiadek, jak zwykle pranko i tak zeszlo do pozniego wieczora.....

u mnie przyjemny poranek, rozwiozłąm dzieci, obok leży malutka niunia najedzona i czysta, gada sobie, tv i radio wyłączone, kawka pachnie.. to najpryjemniejsza chwila dnia :-)
ale za to wczoraj miałam nieprzyjemne popołudnie : na poczcie zrobilam awanturę - list polecony wysłany 9. lutego, a ja w poniedziałek 1 marca znajduje w skrzynce awizo z datą wystawienia 22. lutego.. no ******* mnie strzelił!!
a pani zarządzajaca z któą rozmawiam o tym mowi tak - to nie ja, to listonosz, przecież nie przełoże go sobie przez kolano i lania nie dam :angry::angry::angry: no i szlag mnie wtedy trafił :zawstydzona/y:
prowadze działąlność, i już dwa razy zapłąciłam karne odsetki przez to, że mi fakturę w poleconym nieśli przez 3 tygodnie :angry::angry::crazy: abstrahuję od tego, ze w jednym z poleconych był prezent dla męża, któy miał imieniny 28 lutego :angry::angry: sadziłam, że amówienie prezentu z miesięcznym wyprzedzeniem to luzik :angry::angry:monopoliści ******, no... teraz piszę skargę.
IzaBK - po ilosci gwazdek w twoim poscie sadze ze faktycznie bardzo sie wkurzylas:-D:-D:-D:rofl2: a jaka dzialalnosc prowadzisz? jesli mozna widziec?

Witam.
Przeżyłam wczorajszy dzień i to po porannych incydentach całkiem spokojnie:tak::tak::tak::tak:

A dziś czeka mnie basen z dzieciaczkami. No i dobrze bo troszkę się poruszam, a komu jak komu ale mnie się to przyda bardzo.
czytalam wczoraj pobieznie o twoich przygodach i szczerze to my mamy to samo z najmlodszym :tak: Lobuziak na calej linii i do tego kreatywny...pieknego picassa odstawil w calym pokoju swojego braciszka...nie pozostawiajac ani jednej sciany lacznie z szafka od biurka, u najstarszego zaczal ale zostal przylapany w pore, troche w salonie ale udalo mi sie zmyc no i podloge drewniana pod stolem w pokoju sniadaniowym ktory miesci sie przy glownej kuchni..Ostatnio kupilam farbe ktora po pomalowaniu bedzie wygladac jak tablica i postanowilam ze pomaluje im 2 sciany w ich bawialni, tam niech sobie dowoli marza;-)

Co do chust to ja miałam długą wiązaną i napewno jakbym miał jeszcze jedno maleństwo nosiłabym je w niej. Dzieciątko przytula się do mamy więc jest spokojne a mama ma wolne ręce i może wiele rzeczy porobić w domu:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
dokladnie popieram! Nie dosc ze bliskosc maluszka - ja to zawsze mowilam ze nosze dalej brzuszek ale na zewnatrz :happy: to jeszcze wolne rece i mozna wiele zrobic! To jedna z glownych zalet takiego noszenia dzieciaczkow.

Witam sie i ja-u mnie dzien jak co dzien:tak:jedna zmiana to chyba pogoda-kuuuuuuuupa sniegu i wciaz pada do tego wicher (...)
u mnie dzis pieknie jest, sloneczko niebo niebiesciutkie, co chwile slychac lomot spadajacego topiacego sie sniegu, jakis kawal lodu odlepil sie z dachu i niezle walnal na ziemie najpierw uderzajac po scianach domu a moj biedny pies zaczal ujadac, nie moglam go uspojoic :tak: myslal ze ktos nam sie wlamuje?:confused: Nasza grozna bestia chciala bronic domku hahaha przed spadajacym lodem :szok::szok:
AnnaS - ale to naturalne co piszesz - tylko na początku persi tak bardzo nabrzmiewają, a później to przestaje być takie spektakularne ;)) moje piersi robią się trochę twardsze dopiero po 6-7 godzinach przerwy w karmieniu ! Jesli się matrwisz że nie masz pokarmu, to spróbuj ścągnąć laktatorem, i się przekonasz. Albo zważ dziecko przed i po karmieniu, to sprawdzisz ile zjadlo...
A jeśli zdecydujesz podac butelke to przecież nic się nie stanie:tak: karmienie mieszane nadal zapewnia dostarczanie przeciwciał dziecku, a róznica jest głównie w wyglądzie kup :rofl2:
dokladnie tak! popieram, i usmialam sie z tego stwierdzenia ze ...przestaje byc takie spektakularne hahaha, ale to prawda, w ciagu kilku zaledwie dni piersi potrafia diametralnie zmniejszyc swoj rozmiar i to calkiem naturalna sprawa. Sprobuj laktator, zreszta juz pisalam zebys probowala odciagac nawet po kazdym karmieniu, moze niech tatus albo starsze rodzienstwo dokarmiaja w tym czasie mieszanka a ty cyce pod laktator ....

Psychologa niestety nie doradze bo i tak mieszkam dalego od was, jedyne co wiem to rzeczywiscie dziadkowie moga miec negatywny wplyw na nasze dzieci bo i tego doswiadczylam. Moj tatus mial bardzo niekorzystny wplyw na sredniaka - do dzis chociaz juz minelo 10 miesiecy odkad tatus wyjechal to Oliver ma wyrazne slady wplywu dziadkowego;-)
(...)
ale tego niestety Ci nie da pouch, tylko chusta wiązana albo nosidło ergonomiczne mei tai albo podobne..

co o tym myslicie? Stowarzyszenie Rzecznik Praw Rodziców
no wlasnie tu sie nie zgodze bo mi wlasnie sling ktorego ty nazywasz pouch dokladnie to umozliwial;-):tak: widac pouch pouchowi nie rowny....
artykulu nie przeczytalam bo link sie nie otwiera:confused:

No i jesli ktoras chce odkupic moja kolekcje to sluze pomoca, moge porobic pozniej zdjecia tych wzorow ktore ja mam i ewentualnie przeslac na priva. Ja mam rozmary S i M

Hejka!
Maz wzial chlopakow i poszedl na ploty do sasiada a Ania robi zadanie wiec mam cisze i spokoj.

Iza ja tez bym sie wkurzyla:wściekła/y::dry:
Mama to tez Cie imie przesladuje. Ja mam sasiadke Krzysie ale wszyscy mowia do niej Krysiu:szok:
Pawim my na razie w pokoju Krzysia wogole nie malujemy bo to jak syzyfowa praca:dry:
Aniu jak karmienie?

Pozdrawiam wszystkie!:-)

czesc dziewczyny
ledwo dycham:-) i zostalam cos mi sie zdaje udupiona na dluzszy okres czasu w domku bo Macius przytargal ospe.....i teraz pewnei jedno od drugiego polapie mam tylko nadzieje ze do swiat beda wszyscy juz po:-)
Pawimi u Ciebie cieplej a u nas ponoc zima wraca....i to sie chyba sprawdzi co prawda snieg jeszcze nie sypie ale zimno jak diabli

u mnie w marcu czesto bywaly juz upaly ale niestety tegoroczny marzec zapowiadaja chlodniejszy niz zwykle, temperatura jednak rosnie, cieszy mnie ze utrzymuje sie na plusie bo dzieki temu te cale masy sniegu i lodu maja okazje stopniec. Wczoraj wieczorem lekko pruszyl sniezek ale to juz naprawde ostatnie podrygi bo juz w tym miesiacu nie bedzie sypac. Kilka lat temu mielismy burze sniezna w kwietniu, pamietam ze byly upaly i ja pieknie posadzilam kwiatuszki na ktore....spadla masa sniegu, tulipany mi lekko pomrozilo ale reszta na szczescie przetrzymala, snieg stopnial po jednym dniu bo jednak juz cieplo bylo i ziemia mocno nagrzana. Ja kupilam fajne kreacje dla dzieciaczkow na wielkanoc i chcialabym zeby je zalozyly ;-) wiec modle sie o ta wiosne goraco.

Pawimi chyba jest wiecej takich modlacych sie:)
ajak to w stanach jest ze switami wielkanocnymi?obchodzi sie tak jak w polsce tzn od wielkiego czwartku do lanego poniedzialku? bo jesli chodzi o boze narodzenie to chyba jest tylko wigili i 1 dzien swiat tak?

raczej sie nie obchodzi, traktuje sie to jako typowo religijne swieto i praktykujacy ludzie go celebruja we wlasnym gronie, znana jest tylko niedziela jako Easter i tyle, wspominaja oficjalnie w wiadomosciach ze w niektorych kregach dzis jest celebrowany Easter, rodzina zjezdza sie i zasiada do wspolnego brunchu czyli to jest takie bardzo pozne sniadanie polaczone z lunchem ;-) Wigilii tez nie ma w stanach.....moze niektorzy tradycyjni polacy obchodza ale ogolnie to normalny dzien. Prezenty dzieci dostaja w samo BN rano ;-)

Ostatnia edycja:
witam sie kwiatuszki moje:tak::-Dja estem po dentyscie bo od czerwca zaczynamy starania i chce porobic co tam trzeba-zaleczyc ,pląby powymieniać;-)chce miec póżniej spokój:tak: PAWIMI-jak tylko fasolinka zagosci pod moim sercem to się odezwe w sprawie chusty-mi pasowalaby ta,ktora sie na jedno ramie zklada,chyba,ze coś żle widzialam-taką bym chciala do karmienia uzywac-zawsze to wygodniej i dyskretnie:tak:mąż wychodzi zaraz na sietkówke,wiec lece zrobić glodomorkom kolacje,potem kąpanie i cala reszta.ZUZKUS-nic nie mow z tym moim imieniem:no:jak urodzilam Zuze to przez 4 m-ce nie wyplacal mi ZUS macierzynskiego-bo stwierdzili,ze to walek i że cos tu nie gra-facet urodzil dziecko:szok:....i musialam udowadniac,że nie jestem wielblądem:angry::crazy:a takich sytuacji z imieniem to mam calą mase:wściekła/y:i mimo,ze nosze je prawie 31 lat wkurza mnie to jak każdy się dziwi i te pomylki:dry:

reklama
i to wydaje sie calkiem sensowne:-)
mnie dobija ta cala masa przygotowan albo te wycieczki po rodzinie:-)
zawsze sobie obiecuje ze nie bede szalec przed swietami i odpoczne za wszystkie czasy a tymczasem w trakcie i po swietach czuje sie po 48h w kopalni:-)
jak dla mnie to moglby byc taki jeden niedzielny obiadek i to jeszcze gdzies w knajpce............a tak to trzeba wszystkich pogodzic i tesciow i rodzicow

Do góry