reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Hej
u mnie awantura z rana z Zuzią. Zajmuje się jakimiś rzeczami a ważnych nie robi. Jest zupełnie rozkojarzona i tak cały dzień. Nie ma czasu rano żeby zjeść śniadanie bo np. się bawiła w pokoju lub ubierała 40:szok:minut. I dzisiaj się postawiłam . I musiała zjeść.( Idzie bez jedzenia, zaraz w szkole boli ją brzuch i wciąż lata do pielęgniarki.)W związku z czym nie pojechała ze Stasiem do szkoły i będzie musiała zrobić to sama o 9.30. Oczywiście była wściekłość i zły. Ale się nie ugięłam . I jestem teraz zadowolona z tego.Choć było trudno, ufff. Powtarza się to wciąż jej, że nie zdąży, nie pojedzie itd. może zadziała jak raz pokazało się, ze nie wyjdzie bez jedzenia.
Teraz sprzata swoją szafę z butami w korytarzu, nie ma lekko;-)
Jeszcze leje.
Pozdrawiam

hej

U nas wszyscy zasmarkani... znowu:-(, do tego kolejny kryzys mlekowy - myślałam że już się wszystko ustabilizowało a tu wielka d..a, Chyba już dziś skończy się na dokarmianiu...:-(
AsiaKC nie zazdroszczę, Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia!!!
Izulka karpatka na pewno była przepyszna... :) A co do Zuzi to my to mamy na okrągło z Kasia jak wstaje rano do przedszkola... Też potrzebuje 40min żeby się ubrać i śniadania nie chce jeść. Zawsze ma czas na wszystko tylko nie na to co potrzeba. Zyczę dużo cierpliwości
Zuzkus czekamy na ciebie:-)
Mama wracaj już do nas!!!:-)
Bedismall co z Patryczkiem??? Nie odzywasz się, mam nadzieję że wszystko w porządku i twoja nieobecność jest spowodowana przeprowadzką. Odezwij się

Weroniczka, Sempe,Pawimi, Maureen, Ewusek, AnnaS i reszta pań co u was???

Sciskam mocno

Ostatnia edycja:
Ewusek - to moja córka z tego samego dnia co Ty! :-D Ciekawe czy i ona bedzie skomplikowana ;-)

Do nas lekarka przyjdzie wieczorem, bo cały dzień pracuje w przychodni...
Izulka - szybka babka z Ciebie :-)

To wszystkiego najlepszego dla córeczki. Przypuszczam że będzie "skomplikowana" :-):-):-)
A u mnnie godzina 8.50 a ja już po lampce wina :szok::szok::szok:
Dzisiaj jak wychodziłam do pracy to chłopcy sie obudzili i tatuś był bardzo nieszczęśliwy że tak wcześnie wstali :-)
Całuję was mocno!

czesc kochane,jestem i ja:)

oj jak nam sie chorobowo znowu robi:(

ASIA- zdrówka dla Pawła-masakra 10 dni w domu...tymbardziej ,ze pogoda coraz lepsza..
no nic -trzeba to przejść..

WERONICZKA- pewnie,ze nasze bąki dadzą sobie rade w szkole-my mamy w Nich wierzymy wiec bedzie si:tak:

EWUNIA- jak jest taka potrzeba to dokarm Hanie..
i życzę zeby katar poszedł won..

ANTYLOPKA- jak tam po przeprowadzce??;-)

ZUZKUS- a mąż nadal w domu czy pojechał do pracy??

IZULKA- brawo!! ja też uważam ,ze TYLKO konsekwencja nas uratuję:tak::-D:-D:-D
u mnie też nie ma lekko:-p

EWUSEK- no to cóż....smacznego winka :))))) ;-):-)
pozdrawiam Was wszytkie:-D

witam również
AsiaKC-trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Pawełka
Izulka-narobiłaś mi smaka na karpatke wczoraj i zakupiłam składniki dzisiaj będę robić, w tym stanie jestem bardziej podatna na wszystkie smaki jakie piszecie:), brawo za konsekwencje, u mnie też lekko nie ma, chyba jestem za bardzo wymagająca
mama-wracajcie do zdrówka:)

a ja powiem co u mnie moja Julka poszła dziś do przedszkola (dzisiaj jest taki dzień że dzieci mogą przynieś swoje zabawki z domu) i zgadnijcie co wzięła? zabrała ze sobą zestaw 5-latka czyli książki, wierszyki, kolorowanki i ćwiczenia zadaniowe!!! jest taka malutka (najmniejsza z całej grupy) a zachowuje się jak w szkole zadziwia mnie..
z kolei z synkiem na odwrót jest starszy a jeszcze by się bawił,tęskni za przedszkolem nie chce odrabiać lekcji
a z ubieraniem i porządkiem jest strasznie też bardzo długo mu idzie i muszę wręcz stać nad nim i mówić pokolei co ma rob ić i nawet palcem pokazywać , czasami mam dość i nie wiem co zrobić żeby było lepiej..

Hej, hej.

U nas dziś cieplutko więc chłopcy poszli do przedszkola w kurtkach przejściówkach :)
A ja dziś wieczorem jadę do Ropy na weekend. Mam nadzieje że pogoda będzie nam sprzyjała i Staś będzie mógł jeszcze choć raz pojeździć na nartach :)

cokies ja tak sobie myślę że z tym sprzątaniem u syna nie wiele zdziałasz. Mężczyźni zazwyczaj tak mają że posprzątają ale dokładnie to co im pokarze się palcem. Moi chłopcy zaczynając na trzyletnim Tadziu kończąc na trzydziestodwuletnim Rysiu ;) też tak mają. A Małgosia na hasło posprzątać zbiera wszystko co nie jest na miejscu :) Facet to facet, nie ważne czy ma trzy lata czy pięćdziesiąt :) Przynajmniej tak zaobserwowałam w moim otoczeniu :)

reklama
Oj, dziewczyny macie racje bez kosekwencji to zginiemy. Choć czasem człowiek poszedłby na łatwiznę i posadził przed telewizorem czy komputerem...ale zaraz sie ogarnia i.. do boju. chyba żywcem do nieba pójdziemy za to wychowywanie naszych dzieci. :zawstydzona/y:przepraszam za pychę:-)

Do góry