reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Marttini moje kumpele tak własnie robią- dostaja L4 i wysyłają do firmy-rzadkoooo która zanosi osobiście..
no ,ale każda z nas ma inna sytuację-ja gdy zaszłam w ciąże usłyszałam od kierownika ,że firma nie zagwarantuje mi "bezpieczniejszego" stanowiska i że albo zostaję tu gdzie jestem albo mam iść na L4 ..a że pierwszą ciążę poroniłam właśnie nadal pracując w tej firmie to potem jak zaszłam z Zuzą od razu poszłam na L4-widziałam,że jak samam nie zadbam o swoje dziecko to nikt tego nie zrobi;/

ja sie co do karmienia nie wypowiadam bo się nie znam...nie byłam w takiej sytuacji .

reklama
witaj nowa kolezanko ja tez nie moge sie wypowiedziec poniewaz jak widzisz na suwaczku miedzy moimi mezczyznami jest dosc znaczna roznica wieku.jedno jest pewne znajdziesz tu duzo cieplych slow i wsparcia od naszych szanownych kolezanek
prawda dziewczynki:-)

u nas leniwa niedzielka zbieramy sily na tydzien juz mam dreszcze jak pomysle o poniedzialku.niecierpie tego dnia.
teraz mam chwilke dla siebie daniel odrabia lekcje z matim jak ja go za to kocham.
mam nadzieje,ze jak pojawi sie kolejne malensto starsze beda mnie dzielnie wspierac.
aha i musze sie pochwalic,ze dziesiaj jedlismy obiad zrobiony przez kochanego meza(nie mowcie mu,ale schab wysuszyl na wior w piekarniku).:tak:

Iwet witaj ;))
hahahaha-coś Ty..Twój zrobił schab a'la wiór a mój Tom wczoraj zrobił ciasto z czereśniami ,ale za długo trzymał w piekarniku i twardeee ,że szybę mozna wybić..;)
generalnie sam zrobił i sam zjadł :))))moczył sobie w herbacie
c008.gif
c008.gif
..wolał tak bo duma nie pozwoliła Mu wyrzucić a ja nie miałam sumienia
c031.gif

fajnie,że bracia współpracują :)

u mnie już kolacjowo-Tom robi dzieciom tosty,a ja najadam się samym zapachem-coś nie mam apetytu;/

haha.....iwet - obiecuje ze nie powiem!
dziewczyny ja was blagam uwazajcie jak bedziecie jesc te smakowitosci mezowskie zebyscie przypadkiem zabkow nie polamaly:nerd:

marttini - alez oczywiscie ze milosc matczyna sie mnozy a nie dzieli..baaa, za kazdym razem nawet nieco inna jest, nie wim dojrzalsza, czy moze bardziej swiadoma i wywazona?

wrocilam juz kosciolka, dopijam kawke i ide swojemu wojakowi wysprzatac i przygotowac pokoj.

czesc dziewczyny....pozwoliłam sobie trochę Was poczytać i wiele, wiele już się dowiedziałam - co mnie czeka i z czym się je "trzecie maleństwo" w domu...

a więc - jestem w ciąży z trzecim okruszkiem - niespodzianka totalna i wpadka jakby nie było! zaszłam pry braniu tabletek cerazette i karmieniu piersią...od 3go października wróciłam do pracy i jak widac musiałam zaraz zajść - a dowiedziałam się dopiero tydzień temu - nie miałam ani typowych miesiączek - plamienia, krwawienia i owszem - ale zero regularności przy braniu tabletek (tak tłumaczył to lekarz) więc posiłkuję się tylko USG...a po prostu czułam całą sobą, że jestem w ciąży - test tylko to potwierdził.
- po lekkim szoku, niedowierzaniu i przerażeniu (jakby nie było córcia skończy jutro 8m-cy) - cieszymy się! w dalekich planach było to dzieciątko - przyszło tylko troszkę szybciej:)jednakże...nie radzę sobie z komentarzami rodziny, mdłości, bóle głowy i to, że "źle wyglądam" - w pracy powoduje serię dziwnych pytań (nie powiedziałam jeszcze szefostwu bo spodziewam się nieciekawej reakcji - na wspomnienie jak rok temu powiedziałam o drugiej ciąży, szefowa do mnie "no ale przecież masz już jedno dziecko!" - aż mnie skręca)...jak chyba nie jedna rodzina w PL mamy problemy finansowe (mąż stracił po prawie 6ciu latach pracę i od 4m-cy szuka i nie może nic sensownego znaleźć)...ciąża - patrząc obiektywnie, jest ostatnią kwestią jaka miałaby zaistnieć w naszym życiu! - a jednak..
- czytam i pocieszam się, że dajecie sobie radę - mam nadzieję, że i u nas jakoś będzie - póki co - liczę na Wasze wsparcie i na rozwianie moich wątpliwości!!!
Aga

witaj i serdecznie gratuluję. U nas druga córa to była "niespodzianka" :) Karmiłam jeszcze starszą piersią ale jak się zorientowałam (i potwierdziłam testem) zrezygnowałam z karmienia w dzień - zostawiłam nocne karmienia (2-3). Jak Iza skończyła rok - skończyłam karmić. Synuś już był zaplanowany i staraliśmy się 4 m-ce. Jestem do usług jakbyś miała jakieś pytania tak jak reszta dziewczyn - zwarta i gotowa :tak:

Mama - tak myślałam, że Zuza dłużej w szkole ze względu na pracę. A i skorzysta - fajny pan, kreatywny ;-) Hmm Tom ciasto upiekł powiadasz? Mój J. to konsumować woli ;-)
iwet - no mój dziś ziemniaki gotował i ciut za dużo posolił ;-)
leika - ja Izy nie posłałam i nie żałuję bo nie dałabym sobie sama rady (mąż pracuje od rana do nocy i często wyjeżdża na dłużej) a i ona szczęśliwa, że została ze swoimi koleżankami i kolegami

A teraz uciekam mężowi kanapeczki zrobić :-)

Ostatnia edycja:
Majqa Zuza miała to szczęście ,że razem z Nią poszło jeszcze 3 chłopców i 3 dziewczynki z przedszkola-z Jej grupy:)a dzieci w klasie jest 13 więc połowe już znała;))

Pawimi szykuj synowi pokój-juz nie długo co??:)))

dzieci śpia a my kabaret na tvp2 oglądamy:)

witam wieczornie:-)

witaj MARTINI:tak: I gratuluje fasolki:-) nie zamartwiaj się, spójrz na mnie własnie spodziewam się 5 dziecka:happy::happy: jestem szczesliwa mimo ze mąż od stycznia nie ma pracy, teraz intensywnie szuka.

Lilka policja miała racje Polna -Jeżyce najgorsz dzielnica złodziejska!!!!! byłam w szpitalu położniczym, mąz tylko mnie odprowadził na izbe i zajeb.......li mu laptopa!!! ok 1000zdjęc ze slubu i z podróży poślubnej tam mielismy , jak sobie przypomne to szlag mnie trafia.

dziś powiedzielismy dzieciom o fasolce:-) reakcja była prawie entuzjastyczna:-D 100 pytań do było....

dobra lece pod kołdre, będziemy oglądać film.... musze się czyms zając bo o niczym nie myśle tylko czy serduszko bije!!!

PS ALICJA OD 5 dni nie ma dydola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestesmy w szoku, mega z niej dumni!! poł roku temu oddała butelke a 10miesięcy temu pozbylismy się pieluch więc jak byk potrzebuje jakiegoś maluszka:-)

pa Kochane dobrego i miłego wieczoru

Widzę że dziś pierwsza się witam :-)

Jakoś sennie mi dzisiaj. Może dlatego że od jakiegoś czasu zasypiam dopiero po północy. Nie mogę zasnąć wcześniej :-(

Sempe dzielna Alutka szykuje się na następne maleństwo w domu i oddaje mu atrybuty maluszka ;-) Brawo.

Pawimi pewnie odliczasz mi godziny do spotkania z dzielnym żołanierzykiem :-) To musi być super uczucie :-)
A co do kwestii karmienie to myślę że masz rację. Dla mnie tak naprawdę jak jakaś teoria jest potwierdzana przez lekarza medycyny to najczęściej podlega z mojej strony ogromnej weryfikacji, nieufności i głębokich przemyśleń. Niestety zbyt wiele razy przkonałam się że lakarzom na medycynie wciska się straszną ciemnotę i manipuluje się nimi :-( Pieniądz rządzi światem a zdrowie ludzkie to świetny biznes :-( Ja w każdym razie wracając do tematu Tadzia odstawiłam od piersi jak okazało się że jestem w ciąży z Małgosią ale fakt faktem że Małgosia była ogromnym pożeraczem minerałów i witamin. Zresztą urodziła się ze sporym niedoborem kilku ich i dzięki lekarzowi medycyny homeopatycznej który to zauważył szybko wróciła do normy po porodzie. :-) Normalni lekarze tego nie widzieli :-(

reklama
Witam!!!
Niestety nadal zasmarkana. jak do jutra nie mija to lecę do lekarza. Już mnie to meczy na całego.
Zuzia czekam na wieści jak po usg:)
Pawimi ale fajnie ze synuś przyjedzie:)
Sempe gratuluje Alicji "dorosłości";-):tak:

Do góry