Klaudia.1612
Zaciekawiona BB
Hejoo mam pytanie czy moglby ktos zinterpertowac wynik mojego tsh? Wynik to 0,566 qiu/ml
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Masz ok wynik, w normieHejoo mam pytanie czy moglby ktos zinterpertowac wynik mojego tsh? Wynik to 0,566 qiu/ml
A czy przy takim wyniku mozna starac sie o dzidzie?Masz ok wynik, w normie![]()
Tak, to bardzo dobry wynik do starań. W I trymestrze najlepiej mieć TSH poniżej 2,5. Ono oczywiście może się zmienić po zajściu w ciążę i warto to monitorować, ale masz super TSH startoweA czy przy takim wyniku mozna starac sie o dzidzie?
To nie jest dobry wynik do starań. Trzeba sprawdzić też ft3 i ft4.Tak, to bardzo dobry wynik do starań. W I trymestrze najlepiej mieć TSH poniżej 2,5. Ono oczywiście może się zmienić po zajściu w ciążę i warto to monitorować, ale masz super TSH startowe![]()
Niestety nie robilam bo na to badanie dala mi skierowanie ginekologTo nie jest dobry wynik do starań. Trzeba sprawdzić też ft3 i ft4.
To jest bardzo dobry wynik do starańTo nie jest dobry wynik do starań. Trzeba sprawdzić też ft3 i ft4.
Skąd taki wniosek? To trochę tak jakbyś napisała, że hemoglobina 14 może świadczyć o anemii. Ten wynik nie wskazuje na nadczynność. Można zawsze sprawdzić ft3 i ft4, można kilka razy oznaczyć TSH na wszelki wypadek, ale wynik jak najbardziej jest w normie.A robiłaś też ft3 i ft4? Bo masz strasznie niski ten wynik i on może świadczyć o nadczynności.
Tak, ja wiem, że Ty zawsze wszystko wiesz lepiej. Warto oznaczyć ft3 i ft4 bo może się okazać, że jednak ta nadczynność jest więc możesz czasami się powstrzymać ze swoją pewnością.Skąd taki wniosek? To trochę tak jakbyś napisała, że hemoglobina 14 może świadczyć o anemii. Ten wynik nie wskazuje na nadczynność. Można zawsze sprawdzić ft3 i ft4, można kilka razy oznaczyć TSH na wszelki wypadek, ale wynik jak najbardziej jest w normie.