kkasiulka, no to 3 mam kciki, żeby się rozwinęłą akcja. pisz co i jak. na wątku dla dwupaków chyba Cie wczoraj nie było, a na lipiec nie zajrzałąm, więc od razu pomyślałam ze Postanowiłas się rozpakowac.
Mmarta w latach 2010- 2011 przysługuje 20 tyg urlopu macierzyńskiego podstawowego oraz fakultatywnie 2 tyg urlopu macierzyńskiego dodatkowego. Łącznie więć jest to 22 tygodnie. od 1 stycznia 2012 przysługuje 4 tyg dodatkowego. przepisy mówią, że gdy korzystasz z urlopu ze starej części- czyli z tych 22 tyg- już po wejściu w życie tego nowego urlopu, należy ci się te kolejne dwa tygodnie. inaczej mowiąć, jesli twój 22 tygodniowy urlop zahaczy rok 2012 to przysługuje Ci nowy wymiar urlopu w wys 2 tygodni kalendarzowych. pozostaje wyliczyc, kiedy trzeba urodzić by załapac się na ten urlop.
Dostałam wreszcie fajną propozycję pracy, szkoda że akurat w takim czasie. ale liczę na to ze to nie jedyna okazją i ze moja kariera w koncu ruszy z miejsca. bo umowę mam do dnia porodu, więc potem będę bezrobotna.
3majcie się