reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Wama, Jaaga na pewno wyniki będą rewelacyjne:tak:

Silunia a co to jest ten ROR??
i czy u nas tez sie robi roczny bilans bo tydzień temu bylismy u dr i nic na ten temat nie wspominała:baffled:

Mada, robi sie, robi, my na poczatku wrzesnia idziemy, w koncu mamy kolejna szczepionke przeciez na roczek czasu :-) ospa swinka rozyczka no i skojarzona :-) To i bilans przy okazji :-)

Leika wlasnie tego sie obawiam ze testy nic nie pokaza. Chociaz nadal mam nadzieje.

Jaaga bedzie dobrze zobaczysz... po calym badaniu bedziesz duzo spokojniejsza.:tak: i wreszcie nerwy znikna.

Dzustta tutaj lekarze dzwonia z wynikami odrazu jesli cos jest nie tak, no i testy alergiczne tez. Bez sensu umawiac cala wizyte zeby tylko porozmawiac, po to sa telefony.:tak:

Jak sie cos dowiem to odrazu dam znac.

Mada, robi sie, robi, my na poczatku wrzesnia idziemy, w koncu mamy kolejna szczepionke przeciez na roczek czasu :-) ospa swinka rozyczka no i skojarzona :-) To i bilans przy okazji :-)
mnie ta szczepionka przeraza widzialam co sie z dzieciakami po niej dzieje :baffled::baffled: mojej kolezanki synek to jak ladnie juz chodzil to przez ponad tydzien im sie wywracal bo mial problemy z rownowaga :no:

Moje dziecko ma 39,1 stopni i wymiotuje jeny juz mi dzisiaj sil brak.

Jaaga- pisz co tam z Hania ???????

Mada- to chyba odpowiednik wlasnie tej szczepionki na rozyczke , ospe i cos tam jeszcze ...tu to sie nazywa
vaccin rougeoleux, des oreillons et rubeoleux, attenue ...w skrocie ROR

Falbala, nie strasz! :szok:

Od dawna mówi się o złych skutkach tej szczepionki, nawet sam producent przyznał w którymś z wywiadów, że ona może być zbyt silna dla ok 10% dzieci (bo zawiera 3 rodzaje żywych wirusów), choć oczywiście miał na myśli inne skutki uboczne niż autyzm :-(
Ja też bardzo się boję tego szczepienia, zwłaszcza jak sobie przypomnę jakie jazdy miał Natek po szczepieniu na żółtaczkę...

reklama
dziewczyny, ale Wy piszecie o tek szczepionce MMR? zmartwiłam się, kurde :eek:

ja nic nie wiem o bilansie na 1 rok :no:
mam się zgłosić do przychodni dopiero po 8 września, czyli Piotr będzie miał wtedy 13 miesięcy...

edit: tu jest napisane, że autyzm nie jest spowodowany podaniem tej szczepionki...
http://www.mmrthefacts.nhs.uk/resources/pdf/polish.pdf

już sama nie wiem, co mam myśleć. chyba zadzwonię do mojej znajomej lekarki...

Do góry