reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

nie mamy robala:-):-):-):-):-):-):-)
mała ma super wyniki:-):-):-):-):-):-)

co do butków to pediatra powidziała ze jeżeli nie boso po domku to własnie najlepiej w takich butkach rehabilitacyjnych bo papcie zawsze maja cos nie tak a jeżeli mała jeszcze podkurcza paluszki to jak najbardziej można założyc te butki ale na przemian z bosymi, bo nic małej nie zaszkodza, wiec po 10-ym jedziemy kupic, mam nadzieje ze w smyku nadal beda przecenione:-p

ciekawostka:jeżeli dzieciaczek jakis ma niedobór żelaza to nie powinien jeść owsianki i rabarbaru bo ogranicza wchłanianie żelaza, my nie możemy jeść:-p

reklama
Mada...super ze takie wyniki

a ja mam dola. odebralam wyniki malej tej krwi. pisalam wam ze miala mala anemie i caly czas podaje jej zelazo.
wyniki sa takie:
obizone neutrocyty: (min 30,max70)-mala ma13,
obnizone MCV-srednie obj.erytrocyty: (min 85 max 96)-mala ma 82
podwyzszone limfocyty: (min 20 max 60)-mala ma 78
podwyzszone BAS-bazocyty: (min 0 max 1)-mala ma1.2

szukalam w internecie co to oznacza i nie jestem zadowolona z przeczytanych informacji
obizone neutrocyty:Spadek liczby neutrocytów występuje w zakażeniach grzybiczych, wirusowych (grypa, różyczka), bakteryjnych (gruźlica, dur, bruceloza), pierwotniakowych (np. malaria), w tosycznym uszkodzeniu szpiku kostnego, przy leczeniu cystostatykami.
obnizone MCV-srednie obj.erytrocyty:świadczy o niedokrwistości mikrocytowej (przebiegającej ze zmniejszeniem rozmiaru krwinki czerwonej). Jest ona charakterystyczna dla stanu niedoboru żelaza.
podwyzszone limfocyty: ich liczba wzrasta w takich chorobach, jak krztusiec, chłoniaki, przewlekła białaczka limfatyczna, szpiczak mnogi, odra, świnka, gruźlica, kiła, różyczka, choroby immunologiczne.
podwyzszone BAS-bazocyty:ich liczba zwiększa się w stanach alergicznych, przy przewlekłej białaczce szpikowej, w przewlekłych stanach zapalnych przewodu pokarmowego, wrzodziejących zapaleniach jelit, niedoczynności tarczycy, chorobie Hodgkina.

dzis ide do lekarza, zobaczymy co powie i zrobie bilansik od razu

Asmodis mam nadzieję, że te wyniki świadczą tylko o niedoborze żelaza. Najlepiej nie czytać w necie tylko iść do lekarza niech to wszystko połączy i powie co się dzieje.

Asmodis- malutka ma niewielkie te odchylenia od normy, idź do lekarza a on wszystko skumuluje i powie cos dokładniej, na pewno bedzie dobrze a malutka niech wcina szpinak:tak:

reklama
mada- super,że z ami wszystko ok:tak:

asmodis- nie zamartwiaj się na zapas... czekamy na wieści od lekarza!!!

a ja chyba zapomniałam wam napisać o wymiarach mojej julci...

waga- 8100
wzrost - 72

drobniutka ta moja julcia...:tak:;-)

Do góry