reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Wiecie co mala juz dawno chodzi , a lekarz nam nic nie mowil o wizycie u ortopedy..moze tego tutaj sie nie robi????? co ewentualnie moze ortopeda stwierdzic??? Jsakie sa odchylenia???

u nas normą jest,że w okolicy 12 miesiąca dziecko kierowane jest do ortopedy na usg bioder... tylko w naszym przypadku wizyta jest naprawdę konieczna, ponieważ julia "dziwnie" raczkuje - tzn. jedna nóżkę ma normalnie ustawioną, a drugą odpycha się przy pomocy stopki.
pomimo iż dostałam skierowanie od pediatrki i tak ide prywatnie, bo w szpitalu terminy były bardzo odległe.... wizyte miałam miec dzisiaj, ale zadzwoniła wczoraj do mnie babeczka z recepcji i spotkanie przełożyła na przyszły piatek...

Moja tez smiga na bosaka i to calkiem, bo ostatnio cieplutkosie zrobilo :-D A o ortopedzie nic nie wiem...to wszystkie dzieci powinny miec jakies badanie?? nie mam cos ochoty znowu placic czterech dych... To by juz wyszlo 120 lacznie :eek:

My bylysmy na 3 USG bioderek i mialysmy sie stawic 4 raz zanim mala zacznie swobodnie chodzic, czyli w lipcu, ale chyba sie wstrzymam tak jak pisze Dominique i Mada i wybiore sie jak juz bedzie swobodnie biegac :tak:

Wlasnie dostalam smsa od mojej siostry, ze Sara bawila sie w kuchni sloikiem :wściekła/y: rozbil sie i przeciela sobie reke! Podobno niezbyt mocno na szczescie, ale ze krew sie leje, a ona co jej zakleja to plastrem to go odkleja wkladajac lapke do buzi.

reklama
Podobno chodzila po kuchni wzdluz mebli i szafek i ni z tego ni z owego zrzucila sloik z szafki przewracajac sie przy tym i przeciela sobie nadgarstek na dlugosci ok. 3 cm - widzialam ja, bo przyszly z moja mama do mnie do pracy. Na szczescie plytkie przeciecie i krew juz zatamowana :tak:

Do góry