reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

AgaMonika - Maść diprobase niejest dobra na czerwone policzki ! Ta maść nadaje sie na bardzo mroźne zimy , albogdy jest bardzo wietrznie ! Lekarze polecaja gdy jest około - 10 C , albo jak pisałam jest bardzo duzy wiatr ! . Wiem bo go mam Najlepsza bedzie Svr Topilise wiem że jest troche drogi bo kosztuje około 80 złoty ale jest jego 500ml i to jest bardzo duzo ! Mozna kupic mniejsze opakowanie kosztuje ok 60 złoty i ma chyba 250 ml . Ten krem jest też do całego ciała !

reklama
Mada, ja Ci nadal polecam krem specjalny z Emolium :tak: Sprobuj, jest tanszy od tego ktory poleca Hajduga, ale naprawde skuteczny :tak: Ewcia tez go kupila Julci i Karoo tez uzywa :tak:To jest do skory bardzo suchej, wrazliwej, alergicznej i atopowej.
A z tych tlustych masci to my mamy Clobaze, ale uzywamy jej tylko na spacery jak bylo zimno albo bardzo wietrznie, bo tworzy na skorze taka tlusta powloke :-)

Dominique, moze rzeczywiscie parowka jej zaszkodzila :baffled:ale zawsze je te same, wiec sama nie wiem. A herbatke z Herbapolu wyprobuje :tak:Narazie pije herbatke z Hippa ziolowa w torebkach.

sandra- dobrze, ze juz wszysko ok:tak: jeśli nie wrowadziłas żadnych nowości, to może faktycznie to przez herbatę???

mada- jak sandra napisała, stosuję emolium- julia ma bardzo sucha i wrażliwa skórę więc sprawdza się u nas rewelacyjnie:tak: z reszta zarówno krem jak i balsam sa bardzo wydajne i stosunkowo niedrogie!

sandra a do kąpieli też używasz?
Bedytko, ja mam cala serie praktycznie:
krem specjalny do twarzy, emulsje do ciala, szampon i olejek do kapieli :-p
Innych kosmetykow nie mozemy uzywac, nawet szamponu zwyklego :baffled: Jak umylam ostatnio Sarze J&J to rano miala "grysik" na calym ciele :baffled:

A my jestesmy po wizycie u alergolog i tak:
  • na wszelki wypadek do 3 roku zycia mam dawac Sarze Bebilon Pepti (wypisala mi recepte na 8 puszek :-p, a u nas w osrodku zdrowia wypisuja jednorazowo max. 4)
  • codziennie wieczorem mam Sarze podawac 10 kropli Zyrtecu
  • jak bedzie miec jakies zaognione zmiany na ciele to smarowac Pimafucortem (malutka tubka 25zl :baffled:, a Sara czasami ma pol plecow i brzucha zaognionych :baffled:)
  • moze jesc jogurty, sery, maslo itd., ale w ograniczonych ilosciach, tzn. jak zje jogurt to juz nie podawac zoltego sera itp.
  • powinna wyrosnac z tych nietolerancji do 3, max. 4 roku zycia - zobaczymy ;-)
  • no i kosmetyki dla alergikow, czylo np. Emolium tak jak uzywamy :tak:

reklama
Do góry