reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Silunia - smoka powinno sie wymienić około co 3 msc. ale sama zobaczysz jak będzie w praktyce, zależy jak często i jak bardzo Stefanek będzie go używał, u nas było tak że jeden przetrwał 5 msc, a dwa tylko po dwa tygodnie.

reklama
Siluniu, co do potowek to juz Dominique podala Ci sposoby :tak: U nas tez dzialaly jak Sarak byla malutka :tak:
A co do smoka to Sara niektore miala np. miesiac, a niektore ma juz np. 5 miesiecy i sa ok :tak::-);-)Bo u nas niestety dalej smoczek musi byc do snu :sorry2::baffled:

Dominique, oj chcialabym, zeby Sara sama chciala, zeby jej krople aplikowac :-) ;-)Znowu musialam jej wczoraj podac jak juz zasnela, bo slyszalam jak sie meczyla bidula :sorry2:

A tak z innej beczki to daje ktoras dziecku Multi Sanostol? Mnie sie Cebion Multi skonczyl i pani farmaceutka doradzila mi Multi Sanostol :tak: I sie zastanawiam czy to dobry wybor. Sarze nie za bardzo smakuje (bo to sie 2 razy dziennie po 5 ml podaje), no ale jakos to je.

silunia to zależy jaki smoczek:
kauczukowy - co miesiąc
silikonowy - nawet pół roku przetrzyma, trzeba tylko uważać na przegryziony, ale to na razie Stefkowi nie grozi
oczywiście oba rodzaje trzeba często dezynfekować:tak:
zauważyłam, że odkąd "zapomniałam" dawać Alce witaminy, tfu tfu nawet kataru nie było..... albo ta kuracja esberitoxem poskutkowała, w końcu z pół roku na czczo alkohol piła:-p(pod kontrolą lekarza;-))

Bedytka, usmialam sie z tego alkoholu :laugh2::-D:laugh2: To teraz juz wiem dlaczego Alutka taka grzeczna jest :-p;-):-D:laugh2:

A ja zauwazylam, ze odkad daje Sarze ten Multi Sanostol apetyt ma ogromny i nawet kawalki jarzyn jej nie straszne :tak::-):tak:

Bedytka, usmialam sie z tego alkoholu :laugh2::-D:laugh2: To teraz juz wiem dlaczego Alutka taka grzeczna jest :-p;-):-D:laugh2:

A ja zauwazylam, ze odkad daje Sarze ten Multi Sanostol apetyt ma ogromny i nawet kawalki jarzyn jej nie straszne :tak::-):tak:
chyba mi się dziecko uzależniło, bo co jakiś czas bierze te krople, łyżeczkę do ręki i każe sobie podać;-)

niestety przyszło mi odświezyć watek:-(
mała ma opryszczkę...całe oko i nos zawalony ropom i krwią, wyglada to strasznie:no:
mam smarowac fioletem na przemian z nestatyna (łatwo powiedzieć) do tego antybiotyk w tabletkach , masakra z połykaniem a skruszyc nie wolno
juz przeżyje to ze bedzie wygladac jak z podbitym okiem ale połykanie antybiotyku mnie przeraża...

mada- :-:)-:)-( oby ami szybko wydobrzała...

siluniu- my smoki silikonowe wymienialiśmy gdzieś co pół roku...

a macie jakieś sprawdzone krople na katar??
bo julka już od ponad tygodnia zakatarzona chodzi:no: aplikowałam jej nasivin, ale poprawy nie widać... mało tego- coś ją też kaszel zaczyna męczyć:-( żeby mi się tylko przed samym wyjazdem nie rozłożyła:szok:

Ewa- przeleć sie do lekarza, lepiej dziadostwo zdusic w zarodku niż żeby na wyjezdzie Julka sie rozchorowała...ja z Nasivinu jestem zadowolona wiec nie doradze...

reklama
Do góry