eg16
Fanka BB :)
A mnie ten tardyferon zatwardza i chodzę raz na dwa dni, ale nie jest aż tak źle- wprawdzie rzadko ale nie za twardo :-). Jem otręby owsiane z jogurtem naturalnym. Po pierwszej ciąży też miałam hemoroidy. Możesz zastosować Posterisan albo Procto-hemolan ale lepiej skonsultuj to z ginem (ja mogłam to stosować). A bez konsultacji możesz się podmywać naparem z kory dębu, albo zrobić sobie okład z ciepłej jeszcze torebki zwykłej herbaty ewentualnie odwrotnie jak ciepło nie będzie pomagać to w aptece są do kupienia takie specjalne żelowe nakładki do schłodzenia i to sobie przykładać.
no ale nie jest to potwierdzone przez USG. Nastepna wizyta 12 stycznia i wtedy chce zrobic tez jakies posiewy.Skierowanie na badania do znieczulenia jak najbardziej da, ale to sie robi na 2 tyg przed terminem i smiala sie ze my to ich jeszcze mamy troszke i wczesniej nie rodzimy.Wiec dzisiaj mialam mila wizyte.
A poza tym, niestety :-( przepuklina się powiększyła w ciągu ostatniego miesiąca, ale na to nie mam wpływu. Dobrze, że nie boli mnie, bo otrzewna wysunęła się juz na zewnątrz wzgórka łonowego
Na kolejna wizytę mam zrobic już więcej badań krwi i będziemy robić posiew. Bo mimo, że u mnie będzie cc, to gin mówi, że jednak trzeba, że to lepiej dla dzidzi.
. No i cieszę się że z Kacperkiem wszystko ok i u Ciebie też nie zapowiada się wcześniejszy poród
typowe polskie realia, próbujemy załatwić po znajomości, dalekiej, ale po znajomości. Realia polskiej słuzby zdrowia, prostą droga się nie dało.