reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza

reklama
blair 90 jestem w szoku:szok: ponad 4 kilo to jest dopiero waga ja mysle ze dzidzia o tak duzej wadze jest wskazaniem do cc bo jezeli nie doszlo do pomylki bedzie miala okolo 5 kg

blair, jak dziecko jest duże to skierowanie na cc powinien dać Ci lekarz prowadzący, czasem na porodówce jeszcze decydują przy przyjęciu o tym jak masz rodzić, ale ogólnie są wytyczne że powyżej 4 kg u pierworódek powinno się robić cesarkę.

Z doświadczenia niestety wiem, że nie wszyscy lekarze są skłonni teraz kierować na zabieg (nfz nie chce płacić za cc bez wskazań i szpitale się boją). Jeżeli dobrze pamiętam, bo nie widzę suwaczka to jesteś już w 38 tyg, ciąża jest donoszona, ja bym naciskała lekarza prowadzącego o skierowanie na cc, jak donosisz do 40 tyg to tak jak pisze natalia26 brzdąc będzie miał ok 5 kg!

kurcze mi nadal się nie chce wierzyć że dzidzia tak mocno urosła, może jakoś źle się obróciła i gin zmierzył źle brzuszek? a masz wcześniejsze pomiary z usg? dzieci pod koniec przybierają 200-300 g tygodniowo.

mi tez sie wierzyc nie chciało, ale na poprzednim USG robionym w szpitalu było koło 3 kilo wiec sie zgadza wszytsko.
Jutro mam wizyte u mojego i zapytam o to. Ale nie sadze, że mi da.
Jest jeszcze szansa, że znajomy siostry ktory jest ginekologiem własnie w szpitalu w piasecznie gdzie chce rodzic mi wystawi.
Bo nie wiem czy była bym w stanie urodzic tak duże dziecko sn.

Blair, każda kobieta jest inna, przed porodem położne jeszcze Cię obmierzą i lekarz będzie decydował, ale 5 kg dziecko rodzić sn... sprawa myślę do skonsultowania z tym ginem którego znasz w Piasecznie

blair mojej kolezance tez wychodzilo z USG ze chlopczyk bedzie mial ponad 4 kilo(dokladnie nie pamietam ile), wiec miala z tego powodu skierowanie.Urodzil sie mniejszy niz wychodzilo z USG ale i tak mial 4,02(chyba) a USG miala zwykle.

blair_90 o kurcze, dużo waży Twoje dzieciątko!! Ale najważniejsze, że wg usg jest zdrowe a reszta to bajka!
Wczoraj byłam na wizycie u mnie ok, byłam zdziwiona bo ja mam taki mały brzuch to modliłam się żeby dziecko chociaż dwa kilo ważyło a ważyło 2,5kg :) no i najważniejsze- chłopak :)

mi tez sie wierzyc nie chciało, ale na poprzednim USG robionym w szpitalu było koło 3 kilo wiec sie zgadza wszytsko.
Jutro mam wizyte u mojego i zapytam o to. Ale nie sadze, że mi da.
Jest jeszcze szansa, że znajomy siostry ktory jest ginekologiem własnie w szpitalu w piasecznie gdzie chce rodzic mi wystawi.
Bo nie wiem czy była bym w stanie urodzic tak duże dziecko sn.

a kiedy mialas robione poprzednie USG?? w ogole na tym samym sprzecie??

Ja mam dzisiaj planowaną wizytę u gin,pewnie da mi skierowanie na ostatnie badania i na USG po którym prawdopodobnie wszystko się okaże jak będę rodzić.
Co do wagi maluszków to moja znajoma z pracy w listopadzie urodziła córcię z wagą 4800 ale przez CC. Druga znajoma kilka lat temu urodziła też córeczkę z wagą 4900:szok: siłami natury bo lekarze nieprzewidzieli tak dużej wagi na szczęscie było to jej drugie dziecko i dała radę.

reklama
maron - ja wizytę mam 25 stycznia i muszę zrobić mocz,morfologię i HBS bo podobno ważny wynik tylko pół roku a ja miałam na początku ciąży robiony. A termin mam na 8lutego i tak się zastanawiam czy zdążę jeszcze zrobić te badania i pójść na wizytę czy nie:-D Bo mój m jest przekonany że jeszcze w styczniu urodzę:laugh2:

no to SE wykrakala :-D ja tez chce :-D

Do góry