reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Uciazliwe objawy

Sorga, Anni, Luka, podpisuję się pod tym wszystkim ręcyma i nogyma. Ja też już chcę urodzić, a skurczy ni widu ni słychu. Najbardziej boję się tego, że mam zwolnienie tylko do przyszłego wtorku, czyli do prawidłowego terminu - a jak przenoszę to chyba będzie trzeba wypisać macierzyński. A mnie szkoda każdego dnia zabranego Madzi.:-(
Dlatego mam plan gry na dziś i ewentualnie jak nie zadziała - na dni kolejne. Czekam tylko aż Teściowa wróci od lekarza i zaczynam wypociny. Dziś zamierzam wyszorować cały pokój i łazienkę (łącznie z wanną i glazurą) i odkurzyć. Jak to nic nie da - jutro biorę się za kuchnię, a pojutrze za okna. Jeśli to mnie nie ruszy - od czwartku latam po schodach.
Anni - a ta herbata z malin, to taka zwykła co to ją można kupić w każdym sklepie czy jakiś specjalny gatunek? Bo za to też się biorę!!!:wściekła/y:

reklama
O hehehe Dzagud - widze, ze nie zartujesz :laugh2:- to jest herbata z lisci malin. Ja akurat mam liscie i parze sobie ale w aptece powinna byc (kolezanka mi baarrrdzo polecala- ale wiesz nie dam palca uciac) i ponoc jeszcze olej rycynowy jest oki z kawa - tylko straszne swinstwo to to. Cytuje:
"Uwaga: Mozna rowniez stosowac tabletki z lisci malin"

"olej rycynowy/ - moze nie najprzyjemniejszy ale skuteczny (przynajmniej w moim przypadku) sposob wywolania porodu"

strona: http://umamy.homestead.com/porod.html
[/font]​

I to chyba najbardziej wnerwiajace jest, moj mowi to samo, że nie chce dziecku na głowe... i że on jescze nie ma urlopu, wiec ja musze czekac :wściekła/y: kurde prawie od poczatku ciazy nie moglismy sie kochac to skomlal, a teraz jak mozna to nie chce. Człowiek by energie w łóżku rozładował to i spałybysmy lepiej i może udałoby sie urodzić... a taki facet nie chce bo sie boi, a potem obcy lekarz czy pielegniara ci paluchy pcha i masaż szyjki robi zamiast on naturalnie wymasowac:wściekła/y:

hehehe PODPISUJE SIE POD TYM W PELNI!:-D:-D:-D

Dziewczyny wreszcie doszłam do etapu, że zaczynam rozumieć o czym mówicie... Jasna cholera mnie trafi jak termin będzie się zbliżał (czyli też zamknięcie mojego szpitala) a u Młodego cisza... Czytam Wasze pomysły (zwłaszcza Dzagud) i już wiem co będę robiła za najdalej 3 tygodnie. A teraz zabieram się za pakowanie - nie ma litości! Może trzeba zacząć "trening" wcześniej? Idę po pudła...

Esiu - moze ostroznie z pakowaniem co? u ciebie 35 tydzien... tak jak bedzie dobijac do 37 wtedy mozesz sobie bardziej pofolgowac..a poki co... uwazaj jeszcze :tak:
Ja w sumie mam prawie 37 ale tez ...nie do konca wiec tak probuje z umiarem - jeszcze za sprzatanie sie nie biore - ale mysle ze w piatek zaczne ;-)

Wiecie co, tak już jest z tymi chłopami - chodzące przekory!!! Ja też mam z tym problem, bo nie seximy się od ponad 2 miesięcy - czyli od czasu jak miałam skurcze i trochę się przestraszyłam. Teraz można i ja go zachęcam, a on stoi oporem - nawet nie dlatego że się boi, bo już nie ma czego - tylko dlatego, że uważa że ja chcę nie dlatego że chcę, tylko że mogę i zależy mi na przyspieszeniu. A on chce wtedy jak ja będę chciała dla chcenia!!! No dziad jeden!!!:-D

Anni, dziś lecę do apteki po te liście malin. Co do rycyny, to aż tak zdesperowana jeszcze nie jestem:baffled: - może jak wszystkie inne sposoby zawiodą a termin będzie tuż. Chociaż podobno i rycyna nie każdego rusza. Moja Teściowa mi opowiadała, że w czasach jak rodziła mojego szwagra, to nie było oksytocyny no i podali jej właśnie rycynę - a wiadomo na co ona działa przede wszystkim;-). No i NIC ją nie ruszyło, kombinowali jak mogli, a dopiero następnej doby po porodzie rycyna zadziałała, to ta z kibla wyjść nie mogła. Dziękuję uprzejmie za taki interes.
Jak tak dobrze pomyśleć, to dla mnie najlepszy interes byłby urodzić o czasie. Raz, że nie musiałabym za dużo urlopu dobierać aby siedzieć sobie z Madzią do końca października, a dwa, że właśnie rozmawiałam z ZUSem. Jutro mi przesyłają kasę za zwolnienie do 5/06. Jeśli urodzę w terminie, to dalej będzie normalny macierzyński, jak nie, to od macierzyńskiego mi potrącą to co nadpłacone w zwolnieniu. No ale wiadomo - nie da rady tak "wycyrklować". No i zaczynam się wahać czy już zaczynać akcję przyspieszania czy poczekać jeszcze ze 2-3 dni.

Ja mam prikaz do środy wytrzymać, a potem to na pewno sięgnę po jakieś okultystyczne metody w stylu herbatka z liści malin. Ciąża to fajny stan, ale o dwa miesiące za długi :tak:.

A co do seksu, to ja wam powiem, że średnio mam ochotę. Znaczy ochotę mam ogromną i te wszystkie sny to naprawdę niezłe filmy dla dorosłych ;-). Tylko chodzi mi o to, że seks z takim brzuchem to sport ekstremalny i strasznie mało pociągający :tak:. Ja muszę się dobrze czuć we własnej skórze, a ta na pewno nie jest moja. Te rozstępy i cellulit nie pozwalają mi się skupić na Małżu :baffled:.

Dzagud - co do rycyny to moja wiedza na ten temat jest bardzo nikla - dobrze ze mi powiedzialas ;-) choc pewnie i tak skoncze na tej herbatce bo nie chce za bardzo kombinowac - ze wszystkim trzeba byc ostroznym...

Blanes - jesli chodzi o ta skore to masz racje, ale mi taaakkk sie ostatnio polepszylo w tym departamencie ze mi to jedno jak wygladam oby sie sexikowac hehehe tylko teraz nie mam z kim...:laugh2::baffled:

reklama
jak ja tak czytam to mi sie jakos buzka smuci:-(wy do porodu raptem pare dni macie a ja jeszcze miesiąc:wściekła/y:chyba bialej goraczki dostane w tej ciązy:wściekła/y:a na mysl ze jeszcze tyle dni przede mną tp juz wog:wściekła/y:ole

co do sexowania to u mnie rowniez ochota srednia,tzn my nie mielismy p-wskazan wiec regularnie jak to malz mowi dorabiamy Julkę,ale ostatnimi czasy troszki czopu zaczyna mi odchodzic,podejrzewam ze sie jakos rozszczelnia,bo jak mnie gin ogląda to z zewnątrz oki,wiec zaddziej sie kochamy,malzowi podobno sie podobam,ale ja sama sobie z tym brzuchem sie podobam,oczywiscie w lozku wiec i srednia ochota na to:no:

Do góry