reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Urodzinki naszych pociech

Dziewczyny torty wyszły wam super,świetnie ustrojone i na pewno były bardzo dobre:tak:.Nam torta robi moja mama,a robi naprawdę pyszne:tak: niestety ja taka uzdolniona nie jestem w sprawie ciast.:zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny, torty wyglądają są piękne, tak smakowicie wyglądają mniam mniam:-)
A ja przyznam się bez bicia, że nie ma żadnych uzdolnień kulinarnych i tort zamówię w cukierni:zawstydzona/y:

3-BIT

10 paczek herbatników (takich podwójnych)
2 mleka w puszce słodzone
0,5 l. mleka
1 kostka KASI
1l. kremówki
4 łyżki cukru
4 śmietan fixy
1 czekolada
2 budynie śmietankowe​

Mleko w puszce (zamknięte) gotować 2,5 godziny.
2 budynie zagotować w 0,5 l. mleku + 4 łyż. cukru
Po ostygnięciu utrzeć z Kasią. Kremówkę ubić z 4 śmietan fixami.
Herbatniki wyłożyć na blachę na to karmel z puszki, znowu herbatniki, potem masa budyniowa, herbatniki i na koniec ubita śmietana kremówka. Całość posypać potartą czekoladą.​

Smacznego:-)​

mysia, twoja mama ma rację, po co miasz się denerwować, jeżeli nigdy torta nie robiłaś:tak:No, ja do debiutantek nie należę, bo moja starsza pociecha, dmuchała wielokrotnie świeczki z tortów mojego autorstwa, ale pamiętam, że pierwszy raz też się bałam, czy będzie smakował. Do tego dochodzą jeszcze inne stresy związane z roczkiem, więc po co sobie dodawać:happy:

Miśka ja już niejednokrotnie piekłam torcik, ale od dwóch lat jakoś zaprzestałam i możliwe, ze mi nie wyjdzie..

3-BIT

10 paczek herbatników (takich podwójnych)
2 mleka w puszce słodzone
0,5 l. mleka
1 kostka KASI
1l. kremówki
4 łyżki cukru
4 śmietan fixy
1 czekolada
2 budynie śmietankowe

Kasiad albo lil kate potrzebuje jednej z was, wystarczy kosteczka....:-D:-D:-D:-D;-);-);-);-);-)

reklama
Do góry