Bylam dzisiaj na giełdzie kwiatowej w hurtowni z zabawkami i art. papiernicze i 1000000000000 innych pierdołek i kupiłam mojej niuniu na urodzinki "wyprawkę urodzinową" najbardziej mi się podoba order roczniaka
choc wszystko jest sliczne a szczegolnie papierowa zastawa ze słonikiem, będzie duzo chłopców więc nie chciałam zadnych lalek i wszystkiego na różowo
chyba jedynie serpentyny są rozowe z wystrou i balony a tak rózno kolorowe 
reklama
My juz po urodzinkach
Impreza sie udala, goscie dopisali i o dziwo zmiescilam wszystkich
Nasze urodzinowe menu wygadao tak:
Obiad: Kartofle, kotlety, saatka z kapusty pekinskiej marchewki i jablka.
A na stole byla : Saatka z tunczyka, salatka warzywna, saatka z makaronu z zupek chinskich ( ta miala najwieksze branie
) i saatka owocowa.
Talerz wedlin, talerz serow, talerz z warzywkami, grzybki na 2 sposoby.
Do tego lezaly na paterze jakies ciasteczka, cukierki i owoce.
Byly dwa ciasta v- czekoladowe i tesciowka przywiozla rafaello
byl pieczony boczus ktory pieklismy w sobote rano bo zapomnielismy go upiec w piatek i sie troche rozwalal ale byl przepyszny podobno - ja niestety nie zdarzylam go zjesc
Mialo nie byl alkoholu ale wkoncu byly 3 winka, plus szampan.
goscie sie zmieniali wiec sie pomiescilismy
ale z racji tego ze mieszkamy z moimi rodzicami a moj tata to anrzej to imprezka sie przedluzyla bo przyszedl taty chrzesniak z wodeczka. Ale ok 21 przeniesismy imprezke do ich pokoju bo dzieciaki byly juz spiace. Odpuscilam sobie kapanie ich a w lozeczkach padly w sekunde.
Z prezentow zadowoleni.
Fabian dostal wielki garaz, duzy samochod z laweta wadera, klocki, troche ubran i kase
A Marika wozek dla lali, balona wielkiego hello kitty, tez troche ubran, konika z lalka i kareta,. duzzzooo slodyczy, pieeniadze i gre domino odpowiednia do jej wieku
tort moze nie wyszedl idealnie ale byl meeeega pyszny - dzieki lysa za przepis
No i robilam pierwszy raz ta mase lukrowa
Impreza sie udala, goscie dopisali i o dziwo zmiescilam wszystkich
Nasze urodzinowe menu wygadao tak:
Obiad: Kartofle, kotlety, saatka z kapusty pekinskiej marchewki i jablka.
A na stole byla : Saatka z tunczyka, salatka warzywna, saatka z makaronu z zupek chinskich ( ta miala najwieksze branie
Talerz wedlin, talerz serow, talerz z warzywkami, grzybki na 2 sposoby.
Do tego lezaly na paterze jakies ciasteczka, cukierki i owoce.
Byly dwa ciasta v- czekoladowe i tesciowka przywiozla rafaello
byl pieczony boczus ktory pieklismy w sobote rano bo zapomnielismy go upiec w piatek i sie troche rozwalal ale byl przepyszny podobno - ja niestety nie zdarzylam go zjesc
Mialo nie byl alkoholu ale wkoncu byly 3 winka, plus szampan.
goscie sie zmieniali wiec sie pomiescilismy
ale z racji tego ze mieszkamy z moimi rodzicami a moj tata to anrzej to imprezka sie przedluzyla bo przyszedl taty chrzesniak z wodeczka. Ale ok 21 przeniesismy imprezke do ich pokoju bo dzieciaki byly juz spiace. Odpuscilam sobie kapanie ich a w lozeczkach padly w sekunde.
Z prezentow zadowoleni.
Fabian dostal wielki garaz, duzy samochod z laweta wadera, klocki, troche ubran i kase
A Marika wozek dla lali, balona wielkiego hello kitty, tez troche ubran, konika z lalka i kareta,. duzzzooo slodyczy, pieeniadze i gre domino odpowiednia do jej wieku
tort moze nie wyszedl idealnie ale byl meeeega pyszny - dzieki lysa za przepis
Załączniki
hih fajnie że impreza sie udała
widzę że plany tortowe zmmienione o 180stopni. Ale z pewnoscią przy takim menu omg!!! to na 2 torty nie miałas głowy
i bardzo dobrze. Masa cukrowa całkiem całkiem jak na 1 raz. Ale chyba mialas krem ze smietany pod spodem co??? bo mam wrażenie że masa się topi. Ale fajne dzieło!!!
widzę że plany tortowe zmmienione o 180stopni. Ale z pewnoscią przy takim menu omg!!! to na 2 torty nie miałas głowy
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Violett-zazdroszcze ze masz juz za soba urodzinki dzieciaczkow
SSSSuper ze wszystko sie udało,napisz mi przepis na ta salatke z makaronem?
Ile wreszcie gosci mieliscie?
asko masa byla za smietany z biala czekolada tylko zrobilam blad, bo tort z robilam w dzien i jedna czesc lukru tez ale zamiart wlozyc tort do lodowki i zaczax robic lukier to stal na stole i sie wtedy troche rozplynal bo potem w lodowce sie juz pieknie wszyscy scielo
ale w smaku obledny
Phelania na poczatku bylo 14 osob plus 5 dzieci, pozniej pojechaly 4 osoby i dojechaly 3, i jeszcze potem doszly 2 dorosle i 2 dzieci
Przepis dodam z odpowiednim watku
ale w smaku obledny
Phelania na poczatku bylo 14 osob plus 5 dzieci, pozniej pojechaly 4 osoby i dojechaly 3, i jeszcze potem doszly 2 dorosle i 2 dzieci
Przepis dodam z odpowiednim watku
dorotar110
Fanka BB :)
Super, że urodzinki udane, dzieciaki zadowolone, menu wow szacun, że tyle zrobiłaś, a tort widzę, że zmieniony bo miały być dwa zupełnie inne. Ślicze fotki czekam na więcej i większe.
Hmmm zaintrygowałaś mnie tą sałatka, jak będe miała możliwość "zaliczyć" sklep to zrobię dla nas, bo teraz to jestem uziemiona przez chore bąble.
Hmmm zaintrygowałaś mnie tą sałatka, jak będe miała możliwość "zaliczyć" sklep to zrobię dla nas, bo teraz to jestem uziemiona przez chore bąble.
Violett no ja uwielbiam torty i z pewnoscia bym pochłonęła kawałek spory
mniami.
ja tak tylko pisałam ze swoich doświadczeń z masą cukrową i z tego co czytałam. Że wlasnie pod tą masę nie nadaje się nic z bitej smietany, przynajmniej ta warstwa pod samą masą cukrową, bo poprostu ją rozpuszcza. Bo w środku z toretem sie nic nie dzieje
ale najwazniejsze że nie rozpłynął się, to co chcialas osciagnac wyglada bardzo ładnie
naprawdę
a to jedzonko co mialas..... mhhh pyszne musialo byc, a salatkę z zupek znam i potwierdzam ze pycha
ja tak tylko pisałam ze swoich doświadczeń z masą cukrową i z tego co czytałam. Że wlasnie pod tą masę nie nadaje się nic z bitej smietany, przynajmniej ta warstwa pod samą masą cukrową, bo poprostu ją rozpuszcza. Bo w środku z toretem sie nic nie dzieje
kota-behemota
Q & H team
Violett, tort rewelacja! super pomysłowa jesteś
bardzo mi się podoba takie rozwiązanie
a menu budzi mój zachwyt!!!
bardzo mi się podoba takie rozwiązanie reklama
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
No i my po imprezce roczkowej.
Było całkiem fajnie pomimo że kilka osób nawaliło, a najlepsza była koleżanka jak do niej dzwoniłam to odrzucała połączenia wrrrr normalnie
Także było 5 osób dorosłych 3 chłopców 12-14 lat i 5 miesięczna dziewczynka, no i my z Maciusiem.
Maciulek dostał dres adidasa, samochodziki tech o takie Vtech Baby Toot Toot Drivers Emergency Pack Of 3 Cars | eBay
no i perkusję oraz pieniążki od gościa który nie mógł przyjść a i tak podał pieniądze, za których część dzisiaj kupiliśmy Maciejkowi LÄTT Children's table with 2 chairs - IKEA
A tu parę foteczek

Maciuś wybrał kieliszek i różaniec

Było całkiem fajnie pomimo że kilka osób nawaliło, a najlepsza była koleżanka jak do niej dzwoniłam to odrzucała połączenia wrrrr normalnie
Także było 5 osób dorosłych 3 chłopców 12-14 lat i 5 miesięczna dziewczynka, no i my z Maciusiem. Maciulek dostał dres adidasa, samochodziki tech o takie Vtech Baby Toot Toot Drivers Emergency Pack Of 3 Cars | eBay
no i perkusję oraz pieniążki od gościa który nie mógł przyjść a i tak podał pieniądze, za których część dzisiaj kupiliśmy Maciejkowi LÄTT Children's table with 2 chairs - IKEA
A tu parę foteczek

Maciuś wybrał kieliszek i różaniec 

Podziel się: