reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

URODZINOWO: I roczek i dalej;)

Bylam dzisiaj na giełdzie kwiatowej w hurtowni z zabawkami i art. papiernicze i 1000000000000 innych pierdołek i kupiłam mojej niuniu na urodzinki "wyprawkę urodzinową" najbardziej mi się podoba order roczniaka:) choc wszystko jest sliczne a szczegolnie papierowa zastawa ze słonikiem, będzie duzo chłopców więc nie chciałam zadnych lalek i wszystkiego na różowo:) chyba jedynie serpentyny są rozowe z wystrou i balony a tak rózno kolorowe :)

Załączniki

• IMG_9331.jpg
    IMG_9331.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 118
reklama
My juz po urodzinkach:)
Impreza sie udala, goscie dopisali i o dziwo zmiescilam wszystkich:)

Nasze urodzinowe menu wygadao tak:
Obiad: Kartofle, kotlety, saatka z kapusty pekinskiej marchewki i jablka.

A na stole byla : Saatka z tunczyka, salatka warzywna, saatka z makaronu z zupek chinskich ( ta miala najwieksze branie:p) i saatka owocowa.
Talerz wedlin, talerz serow, talerz z warzywkami, grzybki na 2 sposoby.

Do tego lezaly na paterze jakies ciasteczka, cukierki i owoce.

Byly dwa ciasta v- czekoladowe i tesciowka przywiozla rafaello :)

byl pieczony boczus ktory pieklismy w sobote rano bo zapomnielismy go upiec w piatek i sie troche rozwalal ale byl przepyszny podobno - ja niestety nie zdarzylam go zjesc:p

Mialo nie byl alkoholu ale wkoncu byly 3 winka, plus szampan.

goscie sie zmieniali wiec sie pomiescilismy:)
ale z racji tego ze mieszkamy z moimi rodzicami a moj tata to anrzej to imprezka sie przedluzyla bo przyszedl taty chrzesniak z wodeczka. Ale ok 21 przeniesismy imprezke do ich pokoju bo dzieciaki byly juz spiace. Odpuscilam sobie kapanie ich a w lozeczkach padly w sekunde.

Z prezentow zadowoleni.
Fabian dostal wielki garaz, duzy samochod z laweta wadera, klocki, troche ubran i kase
A Marika wozek dla lali, balona wielkiego hello kitty, tez troche ubran, konika z lalka i kareta,. duzzzooo slodyczy, pieeniadze i gre domino odpowiednia do jej wieku:)

tort moze nie wyszedl idealnie ale byl meeeega pyszny - dzieki lysa za przepis:) No i robilam pierwszy raz ta mase lukrowa:p

Załączniki

• z f.jpg
    z f.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 112
  • DSCF0061.jpg
    DSCF0061.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 133
  • DSCF0212.jpg
    DSCF0212.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 115
  • fab.jpg
    fab.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 114
hih fajnie że impreza sie udała:)
widzę że plany tortowe zmmienione o 180stopni. Ale z pewnoscią przy takim menu omg!!! to na 2 torty nie miałas głowy:) i bardzo dobrze. Masa cukrowa całkiem całkiem jak na 1 raz. Ale chyba mialas krem ze smietany pod spodem co??? bo mam wrażenie że masa się topi. Ale fajne dzieło!!!

asko masa byla za smietany z biala czekolada tylko zrobilam blad, bo tort z robilam w dzien i jedna czesc lukru tez ale zamiart wlozyc tort do lodowki i zaczax robic lukier to stal na stole i sie wtedy troche rozplynal bo potem w lodowce sie juz pieknie wszyscy scielo:)
ale w smaku obledny:)

Phelania na poczatku bylo 14 osob plus 5 dzieci, pozniej pojechaly 4 osoby i dojechaly 3, i jeszcze potem doszly 2 dorosle i 2 dzieci:)
Przepis dodam z odpowiednim watku:)

Super, że urodzinki udane, dzieciaki zadowolone, menu wow szacun, że tyle zrobiłaś, a tort widzę, że zmieniony bo miały być dwa zupełnie inne. Ślicze fotki czekam na więcej i większe.
Hmmm zaintrygowałaś mnie tą sałatka, jak będe miała możliwość "zaliczyć" sklep to zrobię dla nas, bo teraz to jestem uziemiona przez chore bąble.

Violett no ja uwielbiam torty i z pewnoscia bym pochłonęła kawałek spory :) mniami.
ja tak tylko pisałam ze swoich doświadczeń z masą cukrową i z tego co czytałam. Że wlasnie pod tą masę nie nadaje się nic z bitej smietany, przynajmniej ta warstwa pod samą masą cukrową, bo poprostu ją rozpuszcza. Bo w środku z toretem sie nic nie dzieje:) ale najwazniejsze że nie rozpłynął się, to co chcialas osciagnac wyglada bardzo ładnie :) naprawdę:) a to jedzonko co mialas..... mhhh pyszne musialo byc, a salatkę z zupek znam i potwierdzam ze pycha:)

reklama
No i my po imprezce roczkowej.
Było całkiem fajnie pomimo że kilka osób nawaliło, a najlepsza była koleżanka jak do niej dzwoniłam to odrzucała połączenia wrrrr normalnie :wściekła/y: Także było 5 osób dorosłych 3 chłopców 12-14 lat i 5 miesięczna dziewczynka, no i my z Maciusiem.
Maciulek dostał dres adidasa, samochodziki tech o takie Vtech Baby Toot Toot Drivers Emergency Pack Of 3 Cars | eBay
no i perkusję oraz pieniążki od gościa który nie mógł przyjść a i tak podał pieniądze, za których część dzisiaj kupiliśmy Maciejkowi LÄTT Children's table with 2 chairs - IKEA

A tu parę foteczek :biggrin2:IMG_9906.jpg
IMG_9929.jpgMaciuś wybrał kieliszek i różaniec
IMG_9915.jpgIMG_9916.jpgIMG_9919.jpgIMG_9937.jpgIMG_9940.jpg

Do góry