reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

URODZINOWO: I roczek i dalej;)

reklama
izi mase zamowilam z allegro bialej mi poszlo 500g na pokrycie tortu a do ozdobienia wzielam po 125g

biszkopt pieklam tak:
6 jaj
szklanka cukru
3/4 szklanki maki
2-3 lyzeszki proszku do pieczenia
szczypta soli
bialka i zoltka oddziela sie do osobnych naczyn, zoltka uciera sie z cukrem potem dodaje sie przesiana make z proszkiem nastepnie ubijam piane z bialek ze szczypta soli i pizniej dodajesz do masy z maka powoli i delikatnie mieszajac(juz lyzka) i do pieczenia ok 40 min to juz bedziesz widziala:) po upieczeniu odrazu wyjmuje i wale blacha o podloge zeby biszkopt nie opadl:pP

krem waniliowy to kupilam w proszku i zrobilam wedlug przepisu:p
biszkopt nasaczalam syropem z brzoskwin i cytryny(razem zmieszane)
i szlo tak biszkopt(nasaczony) warstwa kremu na to kawalki pokrojonych brzoskwin znowu birzkopt itd gornej warstwy biszkoptu juz nie nasaczalam na to do dokola krem boki i gora i do lodowki pozniej mase rozwalkowalam i nalozylam i zrobilam ozdoby:) ogolnie bardzo szybko sie robi:))

Malenstwo torcik przepiękny :) Możesz być z siebie dumna!
Gratuluje wszystkim udanych imprez roczkowych :) Jestem naprawdę pod wrażeniem :)

My wczoraj mieliśmy urodzinki, byli moi rodzice, moja babcia, babcia M, my no i jubilatka :) Dziś jeszcze z opóźnieniem dojedzie do nas chrzestna Emilki. Emila dostała od jednej babci pieniążek, od drugiej znikopis (taką tablice po której sobie może mazać i to się potem znika), od nas stolik edukacyjny Smiki, od moich rodziców tablet (już wcześniej dostała), a wczoraj jeszcze pluszowego reniferka i mój tata zrobił jej ręcznie drzewo genealogiczne 4 pokolenia wstecz (bardzo ładnie!). Emilka miała balony i czapkę z czubkiem i ogólnie było bardzo miło :)

Żabcia, Maleństwo - super !!!
Freiya- to drzewko bombowy pomysł. Czy ono jest z miniaturkami zdjęć ? Mam takie ale w wersji roboczej...

Nie ma miniaturek zdjęć bo niestety nie mamy tak daleko, mamy tylko połączone serduszka tam gdzie małżeństwa. I z tyłu dedykacja "Abyś po wsze czasy pamiętała swoich przodków, którzy obdarzają Cię wielką miłością tu na dole i tam na górze. W pierwszą rocznicę urodzin - Babcia i dziadek"

Będę w domu po południu to zrobię zdjęcie i wam pokażę.

reklama
Do góry