• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Urodziny

Witam,
rocznica urodzin naszego dziecka jest wazna i co roku chcemy ja uczcic. Najpierw to bardziej swieto dla gosci niz glownego zainteresowanego i bedzie je wspominac jedynie na zdjeciach. Ale kolejne urodziny to juz pole do popisu. Jak dobrac odpowiednie formy do wieku? Słyszałam o pomyśle ze liczba zaproszonych rówieśników nie powinna przekraczac liczby wieku solenizanta np na urodziny 3 latka nie wiecej niz 3 gosci - wiecej "nie ogarnie", podziela sie w zabawie. Trójka dzieci do zabawy dla 3 latka bedzie odpowiednia do jego percepcji. Co o tym sadzicie? Jak zaplanować fajną zabawe dla młodszych i starszych...co zrobic z rodzicami?

reklama
Witam,
rocznica urodzin naszego dziecka jest wazna i co roku chcemy ja uczcic. Najpierw to bardziej swieto dla gosci niz glownego zainteresowanego i bedzie je wspominac jedynie na zdjeciach. Ale kolejne urodziny to juz pole do popisu. Jak dobrac odpowiednie formy do wieku? Słyszałam o pomyśle ze liczba zaproszonych rówieśników nie powinna przekraczac liczby wieku solenizanta np na urodziny 3 latka nie wiecej niz 3 gosci - wiecej "nie ogarnie", podziela sie w zabawie. Trójka dzieci do zabawy dla 3 latka bedzie odpowiednia do jego percepcji. Co o tym sadzicie? Jak zaplanować fajną zabawe dla młodszych i starszych...co zrobic z rodzicami?
Przperaszam, ale nie mogę czytać tego co Pani pisze.. To są małe dzieci, ale komu szkodzi jak zamiast 3 będzie ich 6.. Pracuje w przedszkolu i takich rodziców jak Pani uważam za nadgorliwych, mających za dużo czasu na analizowanie wszystkiego i po prostu męczących.... Wziąć wszystkie dzieci na sale zabaw, rodzicow w tym czasie na kawę i po problemie..

Przperaszam, ale nie mogę czytać tego co Pani pisze.. To są małe dzieci, ale komu szkodzi jak zamiast 3 będzie ich 6.. Pracuje w przedszkolu i takich rodziców jak Pani uważam za nadgorliwych, mających za dużo czasu na analizowanie wszystkiego i po prostu męczących.... Wziąć wszystkie dzieci na sale zabaw, rodzicow w tym czasie na kawę i po problemie..
Dokladnie.................nie rozumiem troszke tego......ale kazdy ma prawo do swoich decyzji

No i pytanie kogo zaprosić .. Od małego dzielenie klasy i ustalenia doroslych. Beznadzieja.
Ja od przedszkola urządzałam młodej imprezy dla całej grupy/klasy- bez wyjątku. Nie ma że sie kogoś lubi mniej lub bardziej. W późniejszych latach okazalo sie ze ci "nielubiani" to najlepsza paczka do dziś. Po to są takie imprezy zeby integrować a nie dzielić.
Na początku urządzałam w salach zabaw, pozniej wynajmowałam cały lokal. 18 imprez za mną :)
Dokladnie.................nie rozumiem troszke tego......ale kazdy ma prawo do swoich decyzji

Odświeże temat :)
Drogie mamy, a co stworzyć na urodziny w porze wieczorowej?
Nie mam pomysłu co przyrządzić. Mam tylko tort, myślę o galaretce w pomarańczy i dalej pomysłu brak. To będą urodziny w towarzystwie najbliższej rodziny, syn kończy 5 lat.

reklama
Polecam zorganizowanie dziecku urodzin w domu - po pierwsze niższe koszty, po drugie można z dzieckiem przygotować ozdoby takie jak np girlandy z makulatury - wychodzą za darmo, spedzasz z dzieckiem czas i dodatkowo rozwija się manualnie. I polecam słomki papierowe, które moje dzieciaki uwielbiają. Do kupienia na alledrogo chociaż ja polecam Link do: Słomki papierowe - sklep internetowy oferujący ekologiczne słomki z papieru ze względu na duży wybór.

Urodziny na placach zabaw...zgroza. Moje dziecko jest jeszcze za małe na takie atrakcje, ale jedno co wiem, to to, że nigdy w życiu nie zorganizuje urodzin na placu zabaw! Tłok, niebezpiecznie, hałas nieziemski, śmieciowe jedzenie...ale coż ...może dla Pani pracujacej w przedszkolu to norma i uważa że pojscie na łatwizne w stosunku do dziecka za oczywiste wyjscie. Wspolczuje wychowankom i jak to Pani okresla "męczącym rodzicom".

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry