Patii26
Fanka BB :)
A czym się to różni ?Ale bycie na zastępstwo to trochę inna sytuacja niż samo nieprzedłużenie umowy o pracę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A czym się to różni ?Ale bycie na zastępstwo to trochę inna sytuacja niż samo nieprzedłużenie umowy o pracę
Eee, to jeszcze masz rok czasu dziewczyno ! W przyszłą wiosnę to Ty już rodzic będzieszNieee, 2026.
A czym się to różni ?
Ja tez! Maz co nie przywiezie to chyba mysli ze na iles cykli do przodu i zawsze ten element zaskoczenia „Juz wszystko wyszczalas?!”Tez tak będę sikać jak już tyle będę miaław poprzednim cyklu przecież miałam chujocienie na ciążowych to sikałam x2 dziennie przez 5dni
ile bym nie miała to wysikam
![]()
W pierwszej chwili gdzie nie zapytałam, to słyszałam że nic mi się nie należy. Pisałam nawet ma grupach na FB zajmujących się tym tematem. Miałam dużo szczęścia, że osoba mi bardzo przychylna nie porzuciła tematu i ona raziła się jakieś swoje znajomej. W ZUSie chcieli mnie wrócić do pracodawcy i mieliśmy dyskusje na ten temat, ale koniec końców się udało.Ale bycie na zastępstwo to trochę inna sytuacja niż samo nieprzedłużenie umowy o pracę
Ja akurat miałam co chwilę aneks do umowy Weszłam na miejsce kobiety w ciąży i co dostawała L4, to miała nowy.Tym że nie masz daty do kiedy trwa umowa.
Ona jest do czasu aż pracownik którego zastępujesz nie wróci do pracy
I to może być rok albo 3 lata - dowiedz się jak będzie wracał
Żeby to w praktyce się sprawdziłoSzczęścioholik![]()
Tak, choć na koniec mniej wypłacali, a później wyrównali. PoniżejI wtedy faktycznie co miesiąc miałas 100% płatnego L4 do porodu ? A byłas w ciąży poniżej 12tc w trakcie zakończenia umowy ?
Ja akurat miałam co chwilę aneks do umowy Weszłam na miejsce kobiety w ciąży i co dostawała L4, to miała nowy.