Ja kiedyś przed dzieckiem mówiłam, że chciałabym różnice wieku między dziećmi 2 lata, maks 3 lata. Jednak poród trudnymoja córka to moje iczkow w głowie i jak ona miała roczek czy 2 lata to nie byłam gotowa psychicznie na drugie dziecko, chciałam się nią nacieszyc na 100%, dopiero jak córka skończyła 3 latka ( w zeszłym roku ) byliśmy gotowi na drugie dziecko i mieliśmy starania zacząć rok temu w czerwcu, ale zrobiłam przerwę na wakacje a później szefowa zamknęła firmę i musiałam szukać nowej pracy, więc starania przeciągnęły się dopiero na grudzień. A teraz nie udaje się i jak zajdę teraz to będzie 5 lat różnicy. Jest to dla mnie trochę duża różnica, bo chciałam zawsze by dzieci się bawiły ze sobą, wychowywały razem. Ale życie weryfikuje bardzo i pisze swoje scenariusze. I teraz oatrze na to pod innym kątem, że córka ma już 4 lata, jest już samodzielna, potrafi wszystko sobie sama zrobić, ubrać się, nie trzeba koło niej za dużo robić i będzie łatwiej gdy będzie noworodek w domu. Także szukam te plusów tego wszystkiego