reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Dzień dobry dziewczyny 💗 @WIKTORIA93 no ja widzę wyraźnie!
Mam pytanie do Was, od kiedy najlepiej testować? Jestem prawdopodobnie 8dpo, ale chyba to za wcześnie... Kiedy zaczynacie zazwyczaj?
Też jestem 8dpo, cholernie mnie kusi 🙈 ale zaciskam zęby i zacznę w czwartek tak myślę czyli wychodzi 10dpo 🤞🏻 ja zazwyczaj 10 lub 11dpo zaczynam

reklama
Autentycznie z tymi owulacyjnymi testami to się czułam jak dexter w domowym laboratorium. Pojemnik na mocz, pisak, katalog testów, dzień po dniu, analiza jak w Pentagonie. Idealne oświetlenie do zdjęć żeby nie przekłamywało, itp 😂😂😂😂 jak coś robić to na 150% 😂
Żebyś wiedziała 🤪 Później też korzystałam z tych testów, ale bardziej na zasadzie - skoro mniej więcej mam 30-31 dni cykle, to zrobię pierwszy test koło 10 dc i zobaczę czy powoli rośnie to lh (tylko 1 dziennie), żeby nie tracić swojego czasu i pieniędzy i umówić się jakoś sensownie z lekarzem na monitoring. Mimo tego, że lekarz mi mówił np. w tym miesiącu przyjdź koło 12 dc. No, ale ten 12 dc to przeważnie było dla mnie duuuużo za wcześnie. Tyle dobrego, że później się zorientowałam, że dobrze te testy właśnie inaczej wykorzystać. Bo jak badałam cały miesiąc nimi, to widziałam, że po @ mam wartości bliskie zeru i po owulacji (potwierdzonej monitoringiem) też mam właśnie wartości zerowe, a wszystko powyżej 0,3 juz może sugerować, żebym się umawiała. Nie chcę innych dziewczyn wprowadzić w błąd, ale u mnie tak było, że owulacje potrafiłam mieć jak na premom miałam 0,5 😕

Wiadomo, wszystko co wiąże się z tymi staraniami gdzieś tam budzi niepokój, mój również.
Jeśli chodzi o testy, to też z własnego doświadczenia uważam, że żadne inne niestety nie mają podjazdu do easy home. Zarówno do owulacyjnych, jak i ciążowych. One wybarwiają się tak, że sytuacja jest zawsze jasna i nie trzeba snuć domysłów. Odkąd ich używam - do innych nie wrócę.
U mnie żadne się nie sprawdziły, bo na żadnym nie mialam powyżej 0,9.🤪 Ale dla każdego co innego. Trochę zazdroszczę dziewczynom co mają z tymi testami jasne sytuacje. 😜

Też jestem 8dpo, cholernie mnie kusi 🙈 ale zaciskam zęby i zacznę w czwartek tak myślę czyli wychodzi 10dpo 🤞🏻 ja zazwyczaj 10 lub 11dpo zaczynam
Tez myślałam żeby zacząć w czwartek a nawet w piątek żeby było bliżej... Nie wiem co mnie wczoraj pokusiło, chyba że zaczęły mnie boleć sutki xd ale to normalny objaw przed miesiączką ale wiadomo jak jest 😅

Chciałam wam pokazać tylko, że pinki najlepsze. Do góry z wczoraj jakiś test z apteki (biało, a po kilku h pojawił się cień ) pink na dole z dzisiaj teraz minęły 3h. Z facelle i easy home miałam już też cienie lub konkretne kreski 😂 także najlepszy zestaw to pink+beta 😂

Załączniki

• IMG_1234.jpeg
    IMG_1234.jpeg
    801,8 KB · Wyświetleń: 65
Chciałam wam pokazać tylko, że pinki najlepsze. Do góry z wczoraj jakiś test z apteki (biało, a po kilku h pojawił się cień ) pink na dole z dzisiaj teraz minęły 3h. Z facelle i easy home miałam już też cienie lub konkretne kreski 😂 także najlepszy zestaw to pink+beta 😂
ej, te testy z apteki powinny być zakazane. wiadomo, po czasie nie powinno się odczytywać wyniku, ale wielu dziewczynom nawet w podanym czasie pojawiają się lekkie kreski mimo ujemnej bety.
a z wynikami męża do urologa lub androloga :)

Pierwszy raz zrobiłam inne testy... Pierwszy raz zobaczyłam cokolwiek poza bielą. Nie ciesze się, jestem już solidnie w terminie miesiączki, 32 dc, jakby była ciąża to by była lepsza kreska a nie jakiś chujocień 🥲 Jeszcze bardziej jestem zła że sikłam i zrobiłam sobie nadzieję.
nie lubię robić na siłę nadziei, ale wiem, że nie masz pewności co do terminu owulacji, więc pewnie bym powtórzyła 😘 a najlepiej na betę skoczyć dla uspokojenia tej niepewności.
Zatestowalam dzisiaj bo już nie mogę wytrzymać. Jestem 12dpo. Sama nie wiem czy coś tam jest czy to mój mózg mnie oszukuje :) ?!?
no raczej 😀 czekamy na kolejne testy z ciemniejącą kreską!
Wiadomo, wszystko co wiąże się z tymi staraniami gdzieś tam budzi niepokój, mój również.
Jeśli chodzi o testy, to też z własnego doświadczenia uważam, że żadne inne niestety nie mają podjazdu do easy home. Zarówno do owulacyjnych, jak i ciążowych. One wybarwiają się tak, że sytuacja jest zawsze jasna i nie trzeba snuć domysłów. Odkąd ich używam - do innych nie wrócę.
uwielbiałam je 😄 na drugim miejscu są u mnie facelle i trochę łatwiej dostępne. przeraziła mnie cena paczki easy home teraz, ale wiem, że na dłuższą metę i tak się je najbardziej opłaca.

dzień dobry wszystkim ☕️ gratuluję wysikanych kresek i przesyłam uściski dla wszystkich, którym się nie udało w tym cyklu 🫂 co do rekordów wczesnych pobudek, my dziś zaczęliśmy dzień 4.30 po 4h snu, ale złapałam godzinę drzemki później. niestety choróbsko okropne mamy na pokładzie :(

reklama
Ja jestem wkurzona, bo kilka dni temu zamówiłam na doz resweratrol, a dzisiaj anulowali mi zamówienie. Tak czułam, że coś jest nie tak, bo długo nie wysyłali. Została mi ostatnia tabletka.
Ja w te testy owu nie do końca wierzę. Jednak usg to o wiele lepsza opcja. Ale będę się wspierać testami, żeby wiedzieć czy już iść na monitoring.

Do góry