reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

I któremu teraz wierzyć 🤣🫣 przestaje ogarniać te testy

Załączniki

• 20251005_210718.jpg
    20251005_210718.jpg
    234 KB · Wyświetleń: 59
  • 20251009_153417.jpg
    20251009_153417.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 60
reklama
Ja bym zmieniała, jeśli czujesz że może wypalić. Wiadomo nikt nie biegnie do pracodawcy w 8 tygodniu z informacją że jest w ciąży - jeśli już będziesz po 12 tygodniu to jesteś nietykalna nawet jak skończy Ci się umowa na czas określony w trakcie ciąży i nie dostaniesz kolejnej - zostanie ona przedłużona z automatu do dnia porodu - dzień porodu będzie Twoim ostatnim dniem zatrudnienia, wypłatę zasiłku przejmie ZUS i będzie wypłacał go przez rok z podstawą jak pracodawca. Jak duża jest ta firma ? Jak jakaś maleńka to wiadomo tam czasem prawo nie istnieje i jest to ryzyk fizyk jak Cie potraktują w razie wu i tylko sąd pracy... 🤣 jeśli większa to ryzykuj
Spora firma działa na terenie całej Polski i w swojej branzy jest rozpoznawalna;)
A ja jestem handlowcem to w jakiej firmie bym nie była to po macierzyńskim zaczynam od zera bo klienci po takim czasie pójdą do konkurencji ;)

Ciężko tutaj komuś coś doradzić bo to zależy od wielu czynników.trzeba brać pod uwagę też czy będziecie w stanie się utrzymać z jednej pensji,gdyby jednak okazało się że nie złapiesz się na ten macierzyński.ja czekałam długo ze zmianą pracy,w końcu zaryzykowałam.finalnie mam już umowę na czas nieokreślony,pracuje tam 4 lata,a ciąży nadal nie ma 😅 a i nawet pomimo umowy na czas nieokreślony nigdy nie wiadomo czy będzie się miało gdzie wracać,czy po powrocie nie będzie na nas czekać wypowiedzenie 🤷 musicie to dobrze przegadać i zdecydować co będzie dla Was najlepsze ❤️
Na ten moment damy radę się utrzymać z męża pensji a co będzie za kilka lat to właśnie nie wiadomo i u mnie i niego więc może trzeba korzystać z tego co jest teraz ;)
Dzięki Wam za wszystkie opinie😍

mogę tylko napisać na podstawie własnego doświadczenia, że podporządkowywałam całe swoje życie zawodowe pod starania o ciążę i było to absolutnie bez sensu. pracę w teorii super stabilną (za to stresującą do granic) na etat straciłam również wraz z początkiem pandemii, a w ciążę zdrową zaszłam dopiero jakieś 1,5 roku po tym. (staraliśmy się łącznie 3,5 roku, połowę tego czasu tkwiłam w stresującej pracy i bałam się zmiany).
oczywiście życzę Ci abyś szybko zaszła w ciążę, ale jak masz fajną okazję na nową pracę to bym brała :)
Dziękuję Ci ;)
Fajnie że jednak napisałam bo zawsze to kilka różnych spojrzeń na sprawę jednak trochę pomaga ;)

Na ten moment damy radę się utrzymać z męża pensji a co będzie za kilka lat to właśnie nie wiadomo i u mnie i niego więc może trzeba korzystać z tego co jest teraz ;)
Dzięki Wam za wszystkie opinie😍
To jak masz taką możliwość to ja bym nie rezygnowała z tej propozycji zmiany pracy na lepszą 😁

To jak masz taką możliwość to ja bym nie rezygnowała z tej propozycji zmiany pracy na lepszą 😁
Dzięki chyba Wasze opinie mnie przekierowały w stronę zmiany 😀 ta propozycja wyskoczyła dość niespodziewanie zostałam polecona stąd te wahania właśnie ale raz się żyje ogólnie to czuję taka ekscytację ze zmiany więc to dobry znak 😀

reklama
Kurde zaczyna mnie bolec tak z tylu za jajnikiem, dokladnie jak miesiac temu dzien przed owu (przeszlo mi z przodu na tyl) ale jednak z lewej strony, mimo ze wczesniej klulo z prawej, to mi zaburzylo moj plan, bo jesli owu wypadnie faktycznie jutro, a nie w sobote, to mi sie plany dzialaniowe posypia, bo liczylam je pod sobote 😩

Do góry