reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Ja powiem tak - mam MTHFR i PAI-1 w heterozygocie. Na koncie same straty, żadnej donoszonej ciąży. Ostatnia strata kliniczna na acardzie i heparynie. Betę badałam ponad 10 razy - przyrosty były książkowe i nic nie zwiastowało takiego scenariusza. Kolejny raz takiego poj*bizmu nie popełnię. Szkoda nerwów. Może jeszcze jeden przyrost bym zrobiła dla świętego spokoju, ale w paranoję nie ma co popadać, bo i tak nie masz na nic wpływu. Trzeba być dobrej myśli. Tylko tyle i aż tyle.
przy ciąży z córeczką byłam tak wykończona wcześniejszymi stratami i z tak dużym poczuciem, że nie mam i tak nad tym kontroli, że betę zbadałam tylko dwa razy i zażywałam leki i czekałam. tylko bety były troszkę wyższe, później zaczęłam badać. rozumiem więc doskonale Twoje podejście 🥲
teraz mam jednak odrobinę niedosyt, bo te bety jeszcze niziutkie, a mam na koncie też ciążę pozamaciczną i traumę z tymi betami wtedy. 😵‍💫 zdecydowałam, że zbadam jeszcze raz, a później oszacuję kiedy powinna być 1500 i pójdę sprawdzić czy pęcherzyk jest na pewno w macicy.
mam też inne mutacje, po oprócz PAI mam Protrombinę i niedobór białka S.

bardzo mi przykro z powodu Twoich strat. to jest tak kurewska niesprawiedliwość, że nie mam słów.

reklama
Cześć Dziewczyny ❤️

Podaję ☕
Good Morning Coffee GIF by Susanne Lamb

biorę w ciemno 😄

Cześć dziewczyny 😘 u mnie 9/10dpo na teście biało 🥴 wczoraj byłam zbadać proga i się trochę nakręciłam bo szczyt proga mam zawsze 5/6dpo a od 9 już jest widoczny spadek.a wczoraj wyszedł 22.25ng więc trochę liczyłam,że jednak coś zobaczę.no ale nic..nie tym razem 🤷

Cześć dziewczyny 😘 u mnie 9/10dpo na teście biało 🥴 wczoraj byłam zbadać proga i się trochę nakręciłam bo szczyt proga mam zawsze 5/6dpo a od 9 już jest widoczny spadek.a wczoraj wyszedł 22.25ng więc trochę liczyłam,że jednak coś zobaczę.no ale nic..nie tym razem 🤷
kurde :( ale masz jeszcze z jeden test na jutro dla pewności?

Ja tez dzisiaj siknelam, ale 9dpo, wytrzeszczalam oczy, oczywiscie, ze podstawialam pod roznym katem pod swiatlo, oczywiscie, ze widze tam cien cienia cienia, ale czlowiek na glowe juz dostaje, wiec uznaje, ze bialo z potencjalem, ze jeszcze wszystko moze sie wydarzyc :D

reklama
Ja tez dzisiaj siknelam, ale 9dpo, wytrzeszczalam oczy, oczywiscie, ze podstawialam pod roznym katem pod swiatlo, oczywiscie, ze widze tam cien cienia cienia, ale czlowiek na glowe juz dostaje, wiec uznaje, ze bialo z potencjalem, ze jeszcze wszystko moze sie wydarzyc :D
No tooo pokazuj !😁
I jutro rano z psem na spacer o 5 jak będę sikać xd

Do góry