reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Jak wypadają testy facelle paskowe? Byłam wczoraj w rossku i wzięłam pinka na 31, a przy okazji facelle były po 4zl to mówię wezmę też 2. Wyszła w czasie, nie wiem dokładnie ile bo zrobiłam test, umyłam ręce i buzie to mogło to być te 2-3min. Dzisiaj 7-8dpo 🫣
No kurde ♥️

reklama
Sorry, że się wtracę ale patrz jak tamtejsza ludność no pewnie nie cała, traktuje to poważanie. Ważne, żeby selfie zrobić 🤬
No to jest koszmarne po prostu... Brak wyobraźni jakiejkolwiek. Rozumiem,że to jest "wydarzenie" ale nie wiem co trzeba mieć w głowie,żeby sobie takie pamiątki robić a później płacz,że młody człowiek zginął w żywiole...

Też bym miała gdyby moim jedynym zadaniem było uprawiać seks pięć razy w miesiącu zamiast się głowić od którego dnia liczyć cykl, czy to już plamienie czy krwawienia, w jakie dni brać stymulację i pamiętać żeby to robić, umawiać wizyty w klinice i robić logistykę monitoringu owulacji, brać zastrzyki i robić badania krwi z precyzja co do dnia 😅 gdybym tylko musiała się rozebrać to prawdopodobnie też bym była wyluzowana
Pięknie to napisałaś. Ale najgorsze jest to, że np w moim przypadku mąż rozumie problem. Gorzej z tymi wszystkimi ludźmi w naszym otoczeniu którzy uważają że nie mogę zajść przez stres albo że "nie umiemy zrobić" albo po prostu że mamy się napić wina do kolacji i lepiej nam pójdzie.

Jak wypadają testy facelle paskowe? Byłam wczoraj w rossku i wzięłam pinka na 31, a przy okazji facelle były po 4zl to mówię wezmę też 2. Wyszła w czasie, nie wiem dokładnie ile bo zrobiłam test, umyłam ręce i buzie to mogło to być te 2-3min. Dzisiaj 7-8dpo 🫣
Widać!🥰🥰 My chyba razem miałyśmy testować 31.10. 🤭

No kreska jak 🐂 :) i to tak wcześnie?! Wow! Oby to było TO! 😍🤩
To pewnie nie było z pierwszego moczu to jutro rano koniecznie powtórz! :)

Napewno to 7-8dni po .?fajna kreska

Pięknie to napisałaś. Ale najgorsze jest to, że np w moim przypadku mąż rozumie problem. Gorzej z tymi wszystkimi ludźmi w naszym otoczeniu którzy uważają że nie mogę zajść przez stres albo że "nie umiemy zrobić" albo po prostu że mamy się napić wina do kolacji i lepiej nam pójdzie.
Ja się tego tyle razy nasłuchałam,że hej... Oczywiście od osób,które o staraniach praktycznie pojęcia nie mają bo "samo wyszło" albo po prostu wpadli 🙄
Wiesz - ja nie jestem po licznych badaniach,mój mąż nigdy nasienia nie badał ( gin nam nigdy tego nie zlecił) ,zaszłam 5 razy w ciążę a mam z nich jedno dziecko i jeden jajowód.
"Ja wam mogę pokazać jak się to robi" "musicie wyluzować to samo zaskoczy"... Gdy poruszyłam temat IVF to "po co Wam to" " ja bym nie chciała mieć dziecka z in vitro" "po co Bartek ma badać nasienie,skoro macie jedno dziecko"...
Z jednej strony się cieszę ,że nie jesteśmy w takim miejscu w naszym życiu,żeby przygotowywać się do procedury IVF bo ,gdybym słyszała takie pierdolamento po zastrzykach,badaniach,zabiegach,lekach to bym chyba w psychiatryku wylądowała albo w więzieniu bo bym ich zatłukła. Od jakiegoś czasu wg nie poruszam wśród znajomych czy rodziny tematu rodzeństwa dla Basi bo wsparcia praktycznie wśród nich nie mam. A jak się kiedyś uda to się dowiedzą dopiero,jak wielkość brzucha mnie zdradzi i tyle

reklama
Do góry