pluto_nova
Moderator
to ja we wtorek miałam 18mmDzień doberekwitam się czekając na owulację. Aczkolwiek może ona być dopiero w poniedziałek, pęcherzyk 16mm

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to ja we wtorek miałam 18mmDzień doberekwitam się czekając na owulację. Aczkolwiek może ona być dopiero w poniedziałek, pęcherzyk 16mm
Ooo, to gdzie mój pęcherzyk do owulacjito ja we wtorek miałam 18mm![]()
Ja w środę miałam 14mm, ciekawe ile dzisiaj. Średnio rośnie 2mm więc powinien mieć 20. My caly czas działamy, nie wiem tylko czy zrobić dzisiaj dzień przerwyOoo, to gdzie mój pęcherzyk do owulacji
Dobra, mimo wszystko ustalam owulację na weekend, mąż już wie![]()
Ja dzisiaj pik na owulaku rano zobaczyłam, więc dzisiaj i jutro będzie intensywne staranieDzień dobrek, witam się 1dpo (wczoraj najprawdopodobniej owu), rozpoczynamy czas oczekiwania![]()
No ja po temperaturze widzę kiedy owu bo miałam ładny skok wczoraj (wiec owu przedwczoraj albo wczoraj, ale wczoraj jeszcze mnie jajnik bolał, bo pewnie pęcherzyk jeszcze uwierał)Ja w środę miałam 14mm, ciekawe ile dzisiaj. Średnio rośnie 2mm więc powinien mieć 20. My caly czas działamy, nie wiem tylko czy zrobić dzisiaj dzień przerwyApp pokazuje mi owulacje na poniedziałek.
Przeważnie czuję ból, aktualnie jeszcze nic nie czułam. Wczoraj pojawił się śluz płodny. Robie testy owulacyjne 2xdziennie, wrzucę później fotoNo ja po temperaturze widzę kiedy owu bo miałam ładny skok wczoraj (wiec owu przedwczoraj albo wczoraj, ale wczoraj jeszcze mnie jajnik bolał, bo pewnie pęcherzyk jeszcze uwierał)Ale bzykanko było przez te 2 dni
![]()
Mój rośnie ok 1mm na dzień bo we wtorek wieczorem miał 12mmJa w środę miałam 14mm, ciekawe ile dzisiaj. Średnio rośnie 2mm więc powinien mieć 20. My caly czas działamy, nie wiem tylko czy zrobić dzisiaj dzień przerwyApp pokazuje mi owulacje na poniedziałek.
Czyli mówisz, że może przyspieszyc. Bardzo dobrzeZ własnej obserwacji wiem, że za tymi pęcherzykami to trudno nadążyć.
Kiedyś na monitoringu kd 10 dc mój pęcherzyk rósł bardzo wolno, nawet mniej niż 1 mm na dzień a nagle jak już byl 17 mm to dostał speeda i pękł następnego dnia.
Do tego ból jajnika w czasie owulacji. Zawsze myślałam, że boli jak jest owulacja. Potem wyszło, że bolało jak pęcherzyk rósł i się rozpychał. A czasem ten ból był już po owulacji, chyba przez ruchy jajowodu, który transportuje jajeczko do macicy![]()