reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Doświadczony lekarz może na podstawie USG robionego w 2-3 dniu cyklu zmierzyć ilość pęcherzyków antralnych i na tej podstawie ocenić rezerwę jajnikową. To, w połączeniu z wynikiem AMH może dać jakiś tam obraz tej rezerwy. Ale wszystko powinno być oceniane na podstawie jaknajwiekszej ilości danych i historii starań. Miałaś robione to badanie w 2/3 dc? Jakie masz amh? Czy lekarz wyjaśnił jakie jest postępowanie jeśli rzeczywiście ma się niską rezerwę jajnikową na swój wiek?
Powiedział, że mam zrobić badanie Amh. Muszę sprawdzić, czy wykonywałam je przed pierwszą ciążą, żeby sprawdzić wynik. Nie, nie był to 2/3 dc, ponieważ za kilka dni powinnam dostać miesiączki. Zaskakuje mnie to, bo nigdy żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi, a często chodziłam w okolicach owulacji do ginekologa

reklama
Powiedział, że mam zrobić badanie Amh. Muszę sprawdzić, czy wykonywałam je przed pierwszą ciążą, żeby sprawdzić wynik. Nie, nie był to 2/3 dc, ponieważ za kilka dni powinnam dostać miesiączki. Zaskakuje mnie to, bo nigdy żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi, a często chodziłam w okolicach owulacji do ginekologa
Hmm dziwne. To nie wiem na jakiej podstawie on ocenił że niska rezerwa jeśli byłaś pod koniec cyklu. W połowie cyklu też tego się nie ocenia, więc akurat to nie powinno zaskakiwać :) p.s - jeśli będziesz robić badanie AMH to warto zrobić go w laboratorium które od razu analizuje wynik i nie przewozi próbki, oa samo badanie lepiej wykonać na początku cyklu.

Ja pikole ale mam nerwy .
Mój endo tel wyłączony , gin mówił że mam pilnie do Endo dzwonić żeby dawkę zwiększyć ( jakby nie mógł sam 😤 ) jeszcze pisałam o pilna konsultacje do innego gin do której chodzę to czekam na odp . A jak nie to jutro do rodzinnej albo znowu dzwonić do gina i mu dupę truć .. sama bym zwiększyła ale chyba moge eszcze narobić więcej szkody niż pożytku . I jestem w czarnej dupie już myślę o najgorszym że to wszytko zaszkodzi 🥺

Ja pikole ale mam nerwy .
Mój endo tel wyłączony , gin mówił że mam pilnie do Endo dzwonić żeby dawkę zwiększyć ( jakby nie mógł sam 😤 ) jeszcze pisałam o pilna konsultacje do innego gin do której chodzę to czekam na odp . A jak nie to jutro do rodzinnej albo znowu dzwonić do gina i mu dupę truć .. sama bym zwiększyła ale chyba moge eszcze narobić więcej szkody niż pożytku . I jestem w czarnej dupie już myślę o najgorszym że to wszytko zaszkodzi 🥺
Kurde, ale czemu ginekolog Ci nie zwiększył dawki, nie rozumiem go...jutro środa na szczęście więc możesz odrazu od rana iść do przychodni do swojej rodzinnej lekarki...staraj się na spokojnie do tego podejść, jutro już będziesz miała zmienioną dawkę i będzie okej.. wyniki się poprawią

Kurde, ale czemu ginekolog Ci nie zwiększył dawki, nie rozumiem go...jutro środa na szczęście więc możesz odrazu od rana iść do przychodni do swojej rodzinnej lekarki...staraj się na spokojnie do tego podejść, jutro już będziesz miała zmienioną dawkę i będzie okej.. wyniki się poprawią
Bo był w domu po nocy w szpitalu 😏

reklama
Hmm dziwne. To nie wiem na jakiej podstawie on ocenił że niska rezerwa jeśli byłaś pod koniec cyklu. W połowie cyklu też tego się nie ocenia, więc akurat to nie powinno zaskakiwać :) p.s - jeśli będziesz robić badanie AMH to warto zrobić go w laboratorium które od razu analizuje wynik i nie przewozi próbki, oa samo badanie lepiej wykonać na początku cyklu.
Dziękuję za info! 🥰 trochę mnie pocieszyłaś

Do góry