reklama

Waga dzieciątek

Siwucha czytałam gdzieś ostatnio, że właśnie teraz kiedy dzieciaczki mają 3 m-ce obwód głowki i brzuszka zrównują się. (wcześniej główka była większa). Czyli wymiary Szymonka są ok. :tak:

Czarek też ma 40 cm w obwodzie główki, 64cm wzrostu.

reklama
Moja niunia dzis wazyla 6,36 kg :-) Przytyla wiec jakies 660 gram w 25 dni (185 gram tygodniowo). Ciekawe czy w Polsce ta tendencja sie utrzyma :-)

z tego co wyliczyłam to Jasminka teraz co dwa tygodnie przybiera ok. 600g:szok: wciągu miesiąca przybrała 1150g:-)jak sie urodziła to miała 3800g i 54cma teraz 8500g i 73cm:tak: jutro idziemy znów na ważenie, wiec dokładnie dowiem się ile przybiera w tydzień:rolleyes::rolleyes:

Chyba Piotruś będzie kruszynką...
Po dzisiejszym badaniu okazało się, że zmalał o 0,5 cm :szok: (buehehe - strasznie mi się podoba takie mierzenie...) ale przytył tylko 400g w ciągu 3 tygodni (waży 5900). To niewiele.

Esiu czy ja wiem czy malo? To okolo130 na tydzien...mysle ze super,ale wiem z doswiadczenia :) ze ile by malec nie przytyl dla mamy i tak za malo hehe.Ja bym sie cieszyla tak z 400 no... 300 na tydzien hahaaha

Olla ja jakaś nietypowa jestem, bo wystarczy mi, że Piotruś będzie wagowo koło 50 centyla ;-) No a ten wynik niepokoi mnie także z powodu tej chol...nej qpy - bo to średnio dobry znak :baffled:
No nic. Zobaczymy co wyjdzie w posiewie i morfologii.

Esiu Michał ważył dzisiaj 5700 i lekarka powiedziała, że jest ok. Jak dla mnie to trochę mało. w zasadzie ze wszystkim jest na 10 centylu (wzrost, waga, obwód główki)
pewnie już pisałyście ale jaka jest norma?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry