Moja Karinka ma 1 rok i 9 ms. pani pediatra twierdzi ze mała ma niedowagę (10kg waży) i powinna częściej jeść ,taka jest jej natura .Mam starszą córkę która w wieku Karinki ważyła mniej wiecej tyle samo, mam szczupłe dzieci i nic na to nie poradzi żadna pani pediatra dodam że mała wcale nie jest niejadkiem ma po prostu dobrą przemianę . Napiszcie dziewczyny ile ważą wasze pociechy mając ok.2 latek :laugh:
reklama
Renee
Fanka BB :)
Moja corka ma 15 grudnia 2 latka.Wazy 12.600 i mierzy 94 cm.A corka mojej przyjaciolki ma 2 lata i 4 miesiace i wazy 11.800.Wiec mysle,ze jesli dziecko sie dobrze rozwija to niech sobie wazy ile chce.W koncu nie wszystkie dzieci musza byc "ksiazkowe".
M
Myszatka
Gość
MOja córcia ma 15 miesięcy 80 cm i 10 kg ( waga urodzeniowa 2750 gr ).
Też zawsze były problemy z jej wagą mimo, ze miała dobry apetyt.
Pkazało się, ze cierpi na Zespół Złego Wchłaniania i stąd te problemy. My jesteśmy pod stałą kontrolą gastrologa i stale dostaje leki, teraz tylko wspomagająco.
Ja wiedziałam, ze coś jest nie tak bo robiła za duzo kupek dziennie i w porównaniu z tym co jadła wazyła mało i była między 3 a 10 centylem tylko
ja wiem, ze takich rzeczy nie nalezy lekceważyć - my bardzo późno trafiliśmy do odpowiedniego lekarza ( 8 miesi.ecy miała Natalka ) lepiej sprawdz jak by co.
Też zawsze były problemy z jej wagą mimo, ze miała dobry apetyt.
Pkazało się, ze cierpi na Zespół Złego Wchłaniania i stąd te problemy. My jesteśmy pod stałą kontrolą gastrologa i stale dostaje leki, teraz tylko wspomagająco.
Ja wiedziałam, ze coś jest nie tak bo robiła za duzo kupek dziennie i w porównaniu z tym co jadła wazyła mało i była między 3 a 10 centylem tylko
Moja Martynka w listopadzie skończy dwa latka, ale moim zdaniem jest przy kości. Jakiś czas temu ważyła 13 kilo, buzia jej się nie zamyka. Cały czas jest głodna. Boję aby w przyszłości nie była gruba. Staram się jej nie dawać słodyczy, ale nie zawsze mi się to jednak udaje. Nie będę takiego małego dziecka odchudzać, ale boję się o jej wagę w późniejszym okresie.
Mój synek ostatniego października kończy dwa latka. Waży także 13 kg przy wzroscie 90 cm. Ale nie wyglada na grubaska. Wręcz przeciwnie, wydaje się dość drobny i lekarz zawsze go waży bo wydaje się, że dziecko jest za chude. Ale taka jest jego uroda. Marcinkowi buzia także sie nie zamyka, czasami chodzi i pracuje jak odkurzacz ;-) Tak więc podejrzewam, że to zalezy przede wszystkim od kości dziecka ale także od ilości tkanki tłuszczowej.
M
Melanie
Gość
Moja córeczka za miesiac skończy 2 latka
waży 11 kg i nosi ciuszki na 80-86 cm
Mój syneczek za 2 tygodnie skończy pół roczku i waży 9,5 kg
i nosi ciuszki w identycznym rozmiarze jak siora 
każdy jak go widzi i mówię, ze ma 5 i pół miesiąca to robią oczy o takie

aaaa dodam, ze oboje urodzili się z wagą 3 kg :-)

Mój syneczek za 2 tygodnie skończy pół roczku i waży 9,5 kg

każdy jak go widzi i mówię, ze ma 5 i pół miesiąca to robią oczy o takie

aaaa dodam, ze oboje urodzili się z wagą 3 kg :-)
agnieszka81
Fan(ka)
Kubuś w grudniu skończy 2 latka, waży 14 kg, mierzy 90 cm
jest dużym dzieckiem

mój synek urodził się z wagą 3300g
a potem rósł jak synek Melanii
w pół roku dobił do rozmiaru 80-86
a teraz ma 2 lata i 4 miesiące (prawie) mierzy 97cm i waży niecałe 13kg,
wszyscy biora go za 3 latka, chudzielec z niego to się jeszcze wyższy wydaje
a potem rósł jak synek Melanii
w pół roku dobił do rozmiaru 80-86
a teraz ma 2 lata i 4 miesiące (prawie) mierzy 97cm i waży niecałe 13kg,