reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

reklama
Pieszczoszka nie przejmuj się, niektórym kg tak się sprytnie rozkładają, że wcale po nich nie widać ilości kg
Kikolku Ty jesteś dobrym przykładem, w życiu bym Ci tyle nie dała

A ja sobie oglądam ostatnie zdjęcia i się zastanawiam czy mąż mi zrobił zdjęcie z dołu, czy mam taki duży tyłek:baffled::baffled:

pieszczoszka w życiu bym nie powiediała, ze wazysz więcej niz ja, byłam pewna, ze sporo mniej

stokrotka naprawdę? Dzięki :-)
chociaz w sumie fotki dawno robilam

pieszczoszko najwiecej wazylam 75,5 w dniu porodu. Przed porodem 70 i bylam duza.
Teraz pocieszam sie tym, ze mam 6kg mniej jak przed tamta ciaza, wiec zle nie jest.
No i moze bedziesz takim przypadkiem jak ja i zrzucisz szybko ciazowy nadbagaz i przedciazowy tez. Ja 3tyg po porodzie wazylam 58!

kilkolku ale urodzisz trzecie i dasz rade zrzucic kg. Lato przed nami, duzo spacerkow w upale i tluszczyk sam spadnie!
A wyliczylam sobie na takim suwaczku jak masz, dni do porodu i jakims cudem wychodzi mi wiecej jak Tobie... Na kiedy masz termin? ja na 16 maj i wychodzi mi jeszcze 63 dni.

Ostatnia edycja:
kilolek i pieszczoszka nie ma się co martwić najwięcej w gronie naszych forumowiczek chyba przytyłam ja waże 77,5 ( co prawda w ciuchach i po śniadaniu) a przed ciazą ważyłam 59 przy wzrości 170 czyli 18,5 kg na plusie niestety ale nic nie poradze. Ostatnio jem mniej ze względu na to że młoda siedzi nieraz na żołądku i poprostu nie jestem głodna w ciągu tygodnia przytyłam 300 gram więc uważam że nie jest żle. ale mam nadzieje że nie przytyje więcej niż 22. O zrzucanie się nie martwie już raz dałam sobie rade z 15 kg to i teraz dam.

pieszczoszko najwiecej wazylam 75,5 w dniu porodu. Przed porodem 70 i bylam duza.
Teraz pocieszam sie tym, ze mam 6kg mniej jak przed tamta ciaza, wiec zle nie jest.
No i moze bedziesz takim przypadkiem jak ja i zrzucisz szybko ciazowy nadbagaz i przedciazowy tez. Ja 3tyg po porodzie wazylam 58!

kilkolku ale urodzisz trzecie i dasz rade zrzucic kg. Lato przed nami, duzo spacerkow w upale i tluszczyk sam spadnie!
A wyliczylam sobie na takim suwaczku jak masz, dni do porodu i jakims cudem wychodzi mi wiecej jak Tobie... Na kiedy masz termin? ja na 16 maj i wychodzi mi jeszcze 63 dni.
Ollena bo nie na ten suwaczek patrzysz. Na tym gornym mam 73 i ten jest wlasciwy do daty wg om czyli 28 maja ale jako, z emam rozne sensacje skurczowe to sobie dla optymizmu uustawilam ten drugi. On jest do 38tc czyli do terminu kiedy to juz bezpiecznie mozna rodzic. Czyli oby jeszcze te 61 dni i bedzie dobrze

Kingutek faktycnzie duzo przytylas ale i tak w stosunku do wzrostu jest calkeim dobrze. Teoretynczie po porodzie w pierwszym tygodniu powinno zejsc 11 kilo (dziecko, wody, woda w organizmie)

Oj Kilolku, ty choc sporo przybralas, to nie dobilas do mojej startowej...
To co Pieszczoszko licytujemy sie? Obawiam sie, ze spokonie wygram ten konkurs na najwieksza ciezarowke... startowalam ze 105.5kg przy 163cm wzrostu... :( Jedyne, czym chyba moge sie troszke pochwalic, ze w tej chwili jest 5.5kg na plusie (a ze to 111kg to pominmy milczeniem...)

Przyznam, ze bardzo licze na pomoc karmienia piersia w zrzuceniu kolejnych kg... Zdyscyplinowana jestem, w koncu sporo i tak juz schudlam (choc i tym nie powinnam sie chwalic, bo to dopiero wstyd, ze dobilo sie do 134.5, nawet jesli 30kg schudlam).

Mam dzis podly humor, wiec moglam sie jeszcze i tu zdolowac, a moze przez to wam samopoczucie poprawie :p No ale jak udalo mi sie te 30kg zrzucic, a teraz w ciazy nie tyje ponad miare, to jest nadzieja i dla mnie i dla was, ze po porodzie damy rade sie zmniejszyc :) Te 30kg naprawde wypracowalam, bo to nieprawda, ze im ktos wiekszy tym latwiej, moze pierwsze 5kg, pozniej walczy sie o kazde 10dag...

Kingutek faktycnzie duzo przytylas ale i tak w stosunku do wzrostu jest calkeim dobrze. Teoretynczie po porodzie w pierwszym tygodniu powinno zejsc 11 kilo (dziecko, wody, woda w organizmie)[/QUOTE]aż tyle kilo to tam wszystko waży ?

reklama
Tak,az tyle kilo Kingutek ja 12h po porodzie wazylam -7kg(albo -9kg nie pamietam szczerze),ale to przez duza ilosc wod plodowych ktore mialam.A potem waga w dol w kolejnych tygodniach.

Do góry