reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga naszych bobasków ;)

Angie nie stresuj się tak kochana, chociaż dobrze wiem o czym mówisz :happy: . Ja mam tak samo, jak tylko Amelka nie chce obiadku to od razu paniukuję i nie wiem czy w nią wciskać czy dać spokój. BO jak będę wciskać to może zrobić się z niej niejadek, a jak będę odpuszczać to z wagą będzie jeszcze gorzej.
A jak ALuś mieści się w centylach, bo moja może być ?

Czarownic to dobrze że nie podawałaś tych 6 kropli,

Dziewczyny ale wasze dzieciaczki pięknie ważą :-) my do 8 kilo dobijemy chyba za 4 miesiące ;-)

reklama
Ja wciaz niewiem ile mala wazy,wczoraj tak mniejwiecej sparwdzilam,na normalnej wadze i doznalm szoku,razem wazylysmy 75kg,ja sam 65kg poprostu zalamalam sie,bo zgrublam i do pozadnie i jestm zla,wiec wychodzi,ze mala wazy ok 8500 po odjeciu 1,5kg na ciuchy,wiecj niezle

Maxin przestań !!! Ja marzę o wadze 65 kg!!!!!
Kasiunka moja waży 8 kg wiec chyba ta waga nie jest az tak istotna. Tylko ze ma 70 cm wzrostu. Wiec bardziej mi sie wydaje ze ważdnijesze jest przyłozenie wagi do wzrostu. Dziecko 8 kg majace 60 cm a 70 to jest różnica. Ponado wydaje mi isę ze dużo zalezy od układu mieśniowego. Jak jest dużo mieśni to i dziecko silnejsze. A jak wiecej tłuszczyku to moze być troszeczkę mniej sprawne. Ale wydaje mi się że każde dziecko nadrobi w końcu i majac 1,5 roczku nie bedzie różnic między dzieciaczkami....

Maxin tez mis ie wydaje ze przesadzasz! Widzialam jaka laska z ciebie i nic tylko pozazdroscic!
A co do wagi to faktycznie tak jak Gluszek pisze.Judi nie wyglada mi na pulchna np a nie jest duza bo miesci sie nawet jeszcze w 62 niektore a tak to 68.a wazy 7600 ...

Głuszku, ale twoja Maryś po prostu szybciej się rozwija:tak:
Ale tak generalnie jest, że grubsze dzieci są mniej sprawne. Poza Marysią wszystkie dzieci tu na BB, które raczkują i dużo się ruszają są raczej drobne : Judytka, Amelka, Ania Trini. Wiadomo, że są wyjątki, ale chyba coś w tym jest....;-)

kasiunka jest w tym trochę racji no bo przecież takie drobne dzieci nie potrzebują dużo siły żeby się podnieść i raczkować bo mają mniejszy ciężar do udźwignięcia dlatego jest im łatwiej.

reklama
no i sa to generalnie dziewczynki co oznacza ze chlopcy tez wolniej sie rozwijaja niezaleznie od wagi. chyba tylko kasiaczka synek nadgania dziewczyny

Do góry