reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga naszych bobasków ;)

a moja je rano i wieczorem mleko 200ml i 2 łyzki kaszki, obiadek ok 200ml
i deserek owocowy 100ml a trzyma sie na 10kg. w nocy nie dojada to w porównaniu do ws to chyba je niewiele....

reklama
No co Wy dziewcyzny nie tylko w Stanach - kiedys u Drzyzgi byla matka i babka chlopaczka ktory tez niezle byl przytyty... Nie powiem Wami le wazyl ale tez chciali jej zabrac prawa rodzicielskie

Agnieszka

moj tez w porownaniu do was je niewiele. ale nie jest glodny chyba ...
rano mleko 210 ml
o 11:00 pol sloiczka zupki, albo jakis inny obiadek
potem jakis owoc
o 15 kaszka 210 ml
na noc kaszka 210 ml
i herbatki troszke czasami

nawet nie wiem kiedy bym mu miala dawac to jedzenie i co

Mozesz dac np po tym jedzonku po 15 jabluszko czy cos co sam zje lub wypije.np koktajl na nutramigenie ze zmiksowanymi owocami - ale na chlodno.ewentualnie z dodatkiem kaszki.Albo troche chrupek czy chlebka wasa lub wafelka ryzowego.albo platki ryzowe zmieszac z owocaminiam niam.lub sinlaca.albo wlasnei zrobic jakiegos nalesniczka placuszka upiec ziemniaczki takie chrupkie:) zawsze jakas przekaska a nie koniecznie slodyczowa:)

Dzisiaj ważyliśmy Anię - 9530g! Jesteśmy przerażeni. Przez pierwsze pół roku była na 25 centylu, a teraz jest już na 75! Nie chcę, żeby moje dziecko było grube! Boimy się, że może mieć skłonność do tycia po mnie. Już i tak z tą przemianą materii kiepsko.

mandarynka nie przesadzasz trochę???gdzieś ktoś pisał chyba wszechwiedząca Anna-Abryzka,że jeśli dziecię pasie się ostro w pierwszym roku,to w drugim przybierze mniej i tyle...nie martw się na zapas...

mandarynka nie przejmuj się. Jeszcze Ania może dużo zrzucić jak zacznie biegać...
A u nas po tym syropie jest jeszcze gorzej :wściekła/y: Ania dostała jakiegoś jadłowstrętu i tylko rano wypije prawie całe mleko a potem to już tylko po trochę soczku i nawet nie chce spróbowac nic z papek do jedzenia :-( :-( :-( :-( :-( :-( Już odstawiliśmy ten syrop. Czasem skrobnie trochę biszkopta, ale tez nie bardzo... :-(

reklama
u nas też do dupy...cycka by doiła,ale nic poza tym dzisiaj chciałam jej dać pomidorową,ale wszystko wypluwała,kaszę tylko rano zjadłą i finito,ale wczoraj wcięła gdzieś szklankę zalewajki.,..chyba będę jej codziennie gotować:))))bo to jedyne,co jej smakuje,chyba jej znowu usmażę albo jajecznicę

Do góry