reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

reklama
No pewnie, że dużo! Zwłaszcza u dziewczynek, bo one z reguły są mniejsze od chłopców (przynajmniej wg siatek centylowych:-) ) Marcinek ma dopiero 71 :-), a waży ok. 8500

Wojciaszek nie wiem ile ma wzrostu (długości?:-)), ale na tułów pasuje mu 80, ale nogawki i rękawki za długie. A 74 przyciasne.

hi, hi nie chce was straszyć ale mój snureczek nosi ubranka na 86 a buciki dla 12 miesięcznych dzieciątek 19. Waga i wzrost są mi już niestety nie znane ale wiem jedno, że jest duża:-D :-D :-D .

To my przebijemy Oleńkę bucikami (wzrostem nie mamy szans:))- kapciuszki co prawda 19, ale buciki 20!!! 19 za chiny nie dało się włożyć :) A pani w sklepie chciała nam szukać 17/18... ale ciuszki w większości 80, 74 tez są jeszcze dobre tylko niektóre mają ciut krótkawe rękawy albo nogawki - zalezy od firmy, a 80tki sa z lekkim zapasikiem

no długasna ta mmoja niuńka..taka Niteeeczka:)Kluseczka:)ale tatuś 199 cm..mamusia-czyli ja:):) 177:)- więc i córuś metrowiec:)prawie;)

Karolek na 9 m-cy 9330g i 73,5 cm - urósł przez 4 tyg 1,5 cm i lekarz powiedział że to naprawdę sporo. A tak generalnie to mi się dziecko konsekwentnie trzyma 50 centyla i ma książkowe przyrosty :)

reklama
Ola jest duża w tatę. Ale przysparzać zaczęło mi to kłopoty. Kupiłam jej płaszczyk (poprostu bombowy) rozmiar 86 za szczupły. Rany! Chyba zacznie się ze mną odchudzać:-) . To ma po mamusi.....:-) :-) :-) :-)

Do góry