reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

Dzis rano sie zwazylam - 62 kg (ok + 3 kg), ale glownie poszlo w brzuszek i cycory.
Tak jak w poprzedniej ciazy nic w boderka :rofl2:

reklama
A mnie szlag trafia bo +4,5 kg. :baffled: A tak się pilnuję, żeby nie jeść zbyt dużo i zbyt kalorycznie. :dry:Jedyne czego sobie nie potrafię odmówić, to truskawki :-D

wczoraj nabyłam droga kupna krem przeciw rozstępom i mój wybór padł na Perfecta mama, robiłam też podejście do tego rossmannowego kremu i olejku ale ich intensywny zapach mnie skutecznie odrzucił :baffled:

No i zapomnialam w sklepie o kremie brazujacym. W zwiazku z tym bede na weselu blada, bo po sam krem to mi sie nie chce wybierac. No nic, taka moja uroda. Kiedys kolega mi powiedzial na pocieszenie "bladosc jest wszak kobieca". I tego bede sie trzymac :tak:

Byłam u dermatologa - bo skórę mam ostatnio jak jaszczurka, do tego pęka i robią się swędzące zaczerwienienia... I kazał mi sobie z głowy wybić wszelkie olejki, oliwki, ujędrnaicze i inne eksperymenty zwłaszcza brązujące. Mam jakąś alegrię, coś jak atopowe zapalenie skóry. Kazał mi sobie kupić Cetaphil MD do twarzy i ciała, ewentualnie mogę sobie to zamienić na Emolium ("ale w drugiej kolejności"). Pod prysznic wskazane: Emolium, Cu-Zn, Oilatum lub Atopra... Do rąk clobaza (tłuste, ale skuteczne). No, to mi się problem z kosmetykami rozwiązał hehehehehe

ja na brzuszek i piersi stosuje oliwke dla niemowląt Nivea i jestem z niej zadowolona a jak wychodzę do pracy to używam do ciała balsamu nawilżającego sephora taki z zieloną herbatą i lemonką bardzo delikatny ślicznie pachnie i dość mocno nawilża, chyba musze pomyśleć też o jakimś balsamie opalającym ale zawsze się boje że pościel mi się ubrudzi no zobaczymy

co do brązujących balsamów, bo mam ten sam problem z bladością skóry... kupiłam ostatnio za 40 parę złotych balsam w SEPHORZE, marki sephora właśnie i powiem WAM sprawdził mi się, nie śmierdzi spalenizną, nie ma żółtych plam i "zacieków", wypróbowałam go nawet do twarzy i jest ok.

reklama
ja używam ktem przeciw rozstępom firmy Gerber(Dr Irena Eris) do stosowania od 4 miesiąca ciązy. Póki co jest ok, podoba mi sie zapach, konsystencja, długo mam nawilżoną skórę, wieczorem jak się kąpię, to czuję że mam skórę nawilzoną jeszcze,a smaruje sie okolo 7 rano... więc za to duży plus, zobaczymy jak bedzie z rostępami ciążowymi.... ale to sie okaże póóóóóóźniej niestety....

Do góry