reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

a ja mam pytanie do doświadczonych mam
W jaki sposób i w jakim czasie udało wam się zrzucić kg po ostatniej ciąży?
Jako że sama z siebie mam tendencje do tycia obawiam się że będzie to dla mnie kłopot - tym bardziej że już przed ciążą miałam kilka kg za dużo:zawstydzona/y:
Oczywiście są ważniejsze sprawy jak zdrowie dziecka itd ale przyznaję się bez bicia że zaczyna mi ten temat spędzać sen z powiek...:zawstydzona/y:

reklama
ja do tej pory walczyłam z uporczywa kolką nerkową i w 23 tygodniu mam tylko 2kg do przodu:-) dzidzia rozwija sie prawidłowo-jest nawet o 2 tygodnie wieksza niz wynika to z tygodni ciąży.
Ale teraz mam nadzieje napady kolki opanowane(cwenik JJ) i zaczniemy przybierać:tak:

ja do tej pory walczyłam z uporczywa kolką nerkową i w 23 tygodniu mam tylko 2kg do przodu:-) dzidzia rozwija sie prawidłowo-jest nawet o 2 tygodnie wieksza niz wynika to z tygodni ciąży.
Ale teraz mam nadzieje napady kolki opanowane(cwenik JJ) i zaczniemy przybierać:tak:
Nie ma się co przejmować że mało przytyłaś. Ja nie mam takich problemów jak ty a też przytyłam tylko 2,3 kg :))

Na mojej wadze wczoraj +8:wściekła/y:
W pierwszej ciąży przytyłam 18kg, po porodzie na drugi dzień zostało 10do zrzucenia. Po 3 mies wróciłam do wagi początkowej. A podobnie jak Ty Mary Mary mam tendencje do tycia, musze się pilnowac cały czas i rodzice i dziadkowie zawsze są i byli z nadwagą. Mam nadzieję, ze teraz też mi to tak łatwo pójdzie jak 3 lata temu:confused:

a ja mam pytanie do doświadczonych mam
W jaki sposób i w jakim czasie udało wam się zrzucić kg po ostatniej ciąży?
Jako że sama z siebie mam tendencje do tycia obawiam się że będzie to dla mnie kłopot - tym bardziej że już przed ciążą miałam kilka kg za dużo:zawstydzona/y:
Oczywiście są ważniejsze sprawy jak zdrowie dziecka itd ale przyznaję się bez bicia że zaczyna mi ten temat spędzać sen z powiek...:zawstydzona/y:

ja to jstem zdania ze jezeli matka bedzie chciala zrzucic te kg i wrocic do formu to zrobi ... nie mozemy popaść w rutyne i zeby nam wsyztsko zrobilo sie obojetne.... dbajmy o siebie i w czasie i po ciazy :) odrazu bedzie lepiej i dzidzia rowniez bedzie szczesliwsza jezeli bedzie widziala od rana usmiechy na naszych buźkach :)

Ja tez mam juz +8. Nie opycham sie specjalnie, wiec widocznie tak ma u mnie byc. Wezmiemy sie za siebie po porodzie i wrocimy do formy:-)

ja mam jeszcze pytanie....
bo jak juz dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zwazylam sie odrazu i wyszlo 52 kg jednak jak po tyg poszlam do lekarza tam juz 55 i teraz mam 61 wiec nie wiem jak liczyc bo lekarz to pewnie od tych 55 liczy a ja od 52... ;/ a jak to u was jest ?
a no i na ostatniej wizycie lekarz powiedzial zebym wiecej jadla ;] chyba mu malo rosne ;]

U mnie 34 tydzien i juz 18kg do przodu,ale wciaz pocieszam sie faktem,ze mam DUZY brzusio i DUZO wod plodowych to wedlug opinii lekarza.Wiec nie lamcie sie kobietki,damy rade.

ja mam jeszcze pytanie....
bo jak juz dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zwazylam sie odrazu i wyszlo 52 kg jednak jak po tyg poszlam do lekarza tam juz 55 i teraz mam 61 wiec nie wiem jak liczyc bo lekarz to pewnie od tych 55 liczy a ja od 52... ;/ a jak to u was jest ?
a no i na ostatniej wizycie lekarz powiedzial zebym wiecej jadla ;] chyba mu malo rosne ;]

Kochana ja tuz przed mialam prawie 80 a teraz juz prawie 100.Ja bym jednak mimo wszystko patrzyla na wage lekarska bo te domowe to nigdy nic nie wiadomo.Raz do gory raz w dol w zaleznosci czy stoi w pokoju czy w laziance.

reklama
Ja licze od tego ile wiem, ze wazylam przed ciaza, bo pierwsze wazenie w ciazy mialam chyba w 12 tygodniu. Chociaz waga sprzed ciazy od tej z 12 tygodnia rozni sie o 1kg.

Do góry