reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

reklama
Wysoka :-)

Ja muszę Asię zważyć, bo Pani w żłobku prosiła dziś A by zwrócić na Asię uwagę, bo jest w jednym jedzeniu i dziś zjadła 3 miski kapuśniaku, potem zaraz pałkę z kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem, a na podwieczorek trzy dokładki sałatki owocowej. Podobno ma taki apetyt od poniedziałku i nadążyć za nią nie mogą.
A muszę zaznaczyć że zawsze je z nami później obiad.

Nie wiem czy pani przypadkiem nie przesadza, bo ja nie zauważyłam takich napadów w domu, ale zobaczymy w sobotę jak młoda się zachowa.

Tunczyki moj Kuba w Polsce schudl 3 kg, mial straszna biegunkę:-(
bylam z Nim u lekarza, malo w szpitau nie wyladowaliśmy. I pozniej nadrobil jak apetyt wrocil wiec moim zdaniem nie masz sie czym przejmować;-) wiadomo jakby chudla ciagle to wtedy tak ale jak na razie wedlug mnie jest ok:tak:
Ja tez sie balam o Kube bo 3 kg u takiego dziecka to duzo, nozki mial jak przecinki:-( jak wrocilam to mąż sie przerazil:tak:

obecnie wazy 14 kg i ma 99 cm:-)

Tunczyki moj Kuba w Polsce schudl 3 kg, mial straszna biegunkę:-(
bylam z Nim u lekarza, malo w szpitau nie wyladowaliśmy. I pozniej nadrobil jak apetyt wrocil wiec moim zdaniem nie masz sie czym przejmować;-) wiadomo jakby chudla ciagle to wtedy tak ale jak na razie wedlug mnie jest ok:tak:

Ja tez sie balam o Kube bo 3 kg u takiego dziecka to duzo, nozki mial jak przecinki:-( jak wrocilam to mąż sie przerazil:tak:

obecnie wazy 14 kg i ma 99 cm:-)

Polaa tyle ze ja sie martwie bo Vicky miala biegunki a wcale nie chudla , byla dokladnie odwrotnie-ona caly czas tyla...tera zto ja sie cieze ze ona schudla :-)
A Twoj synus wysoki :)

Dziunka a czy Ty juz robilas jakies badania Asi zwiazane z jej waga i postura?? Co mowi Twoja pedistra na jej budowe...bo przeciez Ty jestes szczupla, Julci zdjecia tez widzialam wiec Asia troszke od WAs sie rozni...
To podobnie jak u nas Vicky...ja do strasznych chudzinek nie naleze ale przy wzroscie 175 waze ok63-64 kg po cioazy wiec nie jest zle...a jednak Vicky taki tluscioszek troche:baffled:

no u nas Martysia ewidentnie się wdała w mamusię ;-) chociaż ja podobno , jako małe dziecko, byłam bardzo chuda i byłam strasznym niejadkiem. szkoda, że mi to nie zostało :-D aczkolwiek mój mąż właśnie był grubaskiem , a teraz jest wręcz chudy (bo przy wzroście 180cm, waży 70 kg) , więc mam nadzieję, że Martysia w jego ślady pójdzie i jednak nie będzie miała problemów z wagą ;-)

Tunczyki aha, teraz rozumiem:tak:
Zobaczysz co bedzie dalej, jak nie Daj Boze bedziue chudla idz do lekarza i zazycz sobie badan, nie maja prawa odmowić;-)
My mamy naprawde super rodzinnego lekarza, nie mogę narzekać, zawsze pomoże, skieruje itp. Jestem w szoku bo wiem jak ludzie narzekaja:tak: A ja nie moge nic powiedzieć, jedyne co to denerwowala mnie opieka w szpitalu po porodzie (ale wszedzie moglo sie to zdarzyć:)) ale prowadzenie ciazy jak dla mnie bylo super, bo ja jak mam isc do ginekologa to choruje tydzien wcześniej:zawstydzona/y:
Trzymam kciuki, zeby Vicky juz nie chudla:-)
No moj Kuba wysoki, w sumie my tez nie jestesmy niscy, ja mam 172 a maz 184

HI HI HI no to ja mam dokladnie odwrotne doswiadczenia...opieke poporodowa sobie bardzo chwale i sam przebieg porodu takze pomimo ze porod mialam strasznie ciezki...w szpitalu lezelismy 5 dni bo byly rozne komplikacje...
za to lekarzami w naszej przychodni nie jestem zachwycona...w sumie to dwie lekarki mi bardzo nie pasuja...jak bylam z vicky kilka razy z jej brzydkim kaszlem trwajacm przez rok czasu to mi caly czas powtarzala ze pluca sa czyste wiec to napewno jest astma i dala ichalator ze sterydami:szok:a nawet nie zrobila jakichkolwiek badan w tym kierunku-normalnie szok...jak moge faszerowac dziecko sterydami bezpodstawnie...:(

na opieke poloznej w czasie ciazy nie moge narzekac...ale na poczatku ciazy tez mialam jaja...mialam wyznaczona pierwsza wizyte aby powiedziec lekarzowi o tym ze jestem w ciazy i w tym samym dniu dostalam lekkich plamien ( ale byly one naprawde male) gdy jej o tym z przerazeniem powiedzialam na wizycie to stwierdzila ze to poczatek poronienia i zebym kupila podpaski na noc bo napewno zaczne mocno krwawic...na szczescie pani doktor sie pomylila:-Dczego dowodem jest moja mala ksiezniczka :-)

Dziunka a czy Ty juz robilas jakies badania Asi zwiazane z jej waga i postura?? Co mowi Twoja pedistra na jej budowe...bo przeciez Ty jestes szczupla, Julci zdjecia tez widzialam wiec Asia troszke od WAs sie rozni...
To podobnie jak u nas Vicky...ja do strasznych chudzinek nie naleze ale przy wzroscie 175 waze ok63-64 kg po cioazy wiec nie jest zle...a jednak Vicky taki tluscioszek troche:baffled:

Nie, kochana, absolutnie - ja ważę 68 kg przy 165 cm. Także blisko nadwagi;-)
Asia ma taką posturę jak ja gdy byłam mała. Moja mama zawsze mówi że czuje się jakby się cofnęła o 20 parę lat wcześniej jak widzi Asię i to jest dla niej niesamowite. Mój A poza tym jest hmmm dużym chłopakiem;-):-D Jak się urodził miał 4900g.
Julka tez była grubiutka, choć nie tak jak Asia, ale się wyciągnęła, ma innego tatę, który ma problemy z przytyciem, jak cała jego rodzina, prawie same chudzielce;-)

Asia nie jest duża, są większe dzieci. Urodziła się długa - 60cm i każdy mówił fest baba, że się chyba chłopcem miała urodzić (to do dziś czasem słyszę), no ale potem przez chyba 4-5 miesięcy od skończenia chyba 4 miesiąca zycia nie rosła wcale (wagowo owszem, aż za bardzo przybierała, bo w wieku 2 miesięcy ważyła już 7kg. Badania hormonów miała i wszystko ok. po prostu zapowiadała się na wysoką dziewczynkę po tacie, a zostanie kurduplem po mamie;-)
A teraz jest niziutka i ważyła ostatnio 15 kg;-)

reklama
Do góry