reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

U nas narazie pogoda fajnia,nie za zimno ani też nie za gorąco. Mały dziś nie miał kolki ;) ale nie cieszę się za wcześnie. Dziewczyny dziś dostałam okres :) szybko ;) a jak u was?
Ja dostałam w niedziele wieczorem. Byłam zaskoczona bo nic mnie wcześniej nie bolało. Przedtem miałam bolesne miesiaczki a teraz nic mnie nie boli:)

reklama
Narobiłam was:).więc tak:
U mnie nadal upał. Burze nas ominęły i jest okropnie duszno.nie ma czym oddychać8-).

Mały też się przekręca z boku na plecy i odwrotnie.w związku z tym że sypia po 10-15 minut w ciągu dnia ciężko coś zrobić bo muszę go pilnować.jak leży na brzuszku to główkę podnosi wysoko.gaworzy ale głównie rano.śmieje się że długo pospał w nocy i opowiada co mu się śniło :D. Jak płacze u męża na rękach i go wezmę to jest bardzo rozzalony i też mi "opowiada" jak mu było źle bez mamusi;)

W ciąży miałam krótkie włosy, ścięte z jednej strony krótko a z drugiej dłuższe. Teraz moge już związać je w kitke ale gdybym chciała cokolwiek zrobić to musiałabym znów skrócić a na razie łatwiej mi je związać niż modelowac.:oo:

Wczoraj mały dał wieczorem popis siły swojego głosu :no:.słyszałam go pod prysznicem.zanim wyszłam z łazienki wszystko ucichlo.weszlam do pokoju a tam mąż z małym na rękach i słuchają kołysanek z kompa:-D:-D:-D

Dziewczyny dlaczego zawsze jak przechwale moje dziecię ze spi i jest grzeczny to później jest na odwrót ...dziś nie umie sam zasnąć na łóżku moim jest ok ,na klacie ok a jak odkładam to ryk ...
Tak marze by się wyspać a wiem ze jak tylko przysnę będzie ryk . Jeszcze mucha mi lata po pokoju masakra jakaś dziś [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
O 1 ma jeść butle mam nadzieje ze zaśnie po niej na chociaż 4h bo dziś ma tylko chwilowe drzemki
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Veronika_k ja daję małemu "bioaron D".nic mu nie jest ale na forum czytałam że witamina D może powodować zatwardzenia więc może jakieś bóle brzuszka też.dziewczyny też narzekały że maluszki po tej witaminie ulewają mleko.mojemu się ulewa nawet bez witaminy więc nie mogę się wypowiedzieć w tej kwestii.pediatra mówił żeby tą witaminę podawać do pierwszego roku życia.

U mnie nadal upał.dziś 34° w cieniu a w domu prawie 288-).normalnie to uwielbiam taką pogodę ale nad wodą a niestety synek za malutki na takie wyjścia i męczymy się w domku 8-).męża z córką wygoniłam nad wodę. Niech coś mają z tej pogody.ja się za to nabawiłam bólu gardła :sad:.to pewnie od picia zimnej wody i siedzenia przed wentylatorem.od wczoraj jestem na tabletkach.mam nadzieję że mały się nie zarazi:o.

U mnie dziś było chłodniej i przeszła 5-minutowa burza.jest czym oddychać :).
posprzatałam sobie trochę i wszystko wyprasowałam.
zdążyłam się pokłócic z mężem ale już jest ok.przynajmniej na razie.
mały w miarę spokojny ale po każdym posiłku ulewało mu się i nie wiem czemu :confused:
z gardłem trochę lepiej.
Jutro mam w planach odwiedzić teściową ale mąż wymyślił żeby pojechać gdzieś na wycieczkę na cały dzień.z jednej strony fajnie ale z drugiej jak pomyślę ile rzeczy muszę spakować dla małego w razie potrzeby to średnio mi się chce.
A Wam jak mija weekend?

Kasieks my już robiliśmy calodniowy wypad i po prostu wielam więcej pieluch niż na spacer + cieplejszy kocyk jakby się ochlodzilo. ;)
Mój to chciał na całe 4 dni pojechać Ale nie było nigdzie noclegów gdzie chcieliśmy. A ja karmię przez kapturki więc też dostęp do wrzątku muszę mieć zapewniony.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Część dziewczyny! U nas dopiero dziś wyszło słoneczko,tak to 3 dni z rzędu zimno i padało! Nie mogliśmy na spacerek wyjść :(( U mnie ok! Weekend jakoś spokojny. Mojemu dziś się śniło, że umarłam ;) więc dziś jest wyjątkowo milusi ;D dziś pogoda ładniejsza wyjdziemy na spacerek!

reklama
Kasieks czuję się dobrze, nie wyglądam jakbym była po porodzie. Wczoraj zerknelam tam na dół i chyba mi się szwy rozeszły. W środę będzie położna to zobaczy

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry